• Informacje na temat:

    kotleciki mielone z białą kapustą

Artykuły na temat: kotleciki mielone z białą kapustą
  • ...gotuję do miękkości w osolonej wodzie, a następnie zostawiam do ostudzenia. 2. Kapustę szatkuję drobno nożem, a następnie parzę ją, przecedzam i również podsmażam na oleju. Do zmielonego mięsa dodaję(...). 3. Całość dokładnie wyrabiam ręką tak, by wszystkie składniki się połączyły. Następnie z uzyskanej w ten sposób masy formuję płaskie kotleciki wielkości dłoni. Każdy z nich obtaczam w bułce tartej. Kiedy...

  • Kotlet mielony z szatkowaną kapustą

    Składniki na 4-8 porcji: 1 średnia główka białej kapusty, 80 dag mielonego mięsa (może być mieszane), 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy manny, 3 jajka, sól, pieprz, suszony tymianek lub oregano, olej do smażenia.

  • Mielone na 6 sposobów

    ...nastawionym na funkcję grill. Podawaj z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami. Gotowe danie posyp pistacjami. Z kapustą Składniki: 1 kg mięsa mielonego, mała kapusta biała, 2 duże cebule(...)Jak przechowywać mielone? Mielone mięso drobiowe nadaje się tylko do natychmiastowego przyrządzania. Wyłącznie wieprzowe i wołowe może być przechowywane dłużej. Możemy je trzymać w lodówce najwyżej...

  • Składniki: 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 8 różyczek kalafiora, cebula, 5 suszonych pomidorów w oliwie, jajko, po 2 łyżki curry oraz koperku, 5 łyżek tartej bułki, sól, pieprz, olej...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    .... Jeśli nie lubi np. buraczków, nie zmuszaj go do jedzenia, ale zastąp je np. kiszoną kapustą. Smaki się zmieniają, dlatego warto, byś po prostu po jakimś czasie wróciła do danego warzywa. Możesz też...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    Pełnia lata to idealna pora, by… w pyszny sposób zyskać szczuplejszą sylwetkę. Wystarczy unikać kulinarnych pułapek, a postawić na sezonowe spalacze zbędnego tłuszczyku.

Przepisy na temat: kotleciki mielone z białą kapustą
  • ...50 dkg mielonego mięsa; 50 dkg białej kapusty; 1/4; szklanki mąki ziemniaczanej; 2 jajka; tarta bułka; 1,2 szklanki śmietany; 2 łyżki przecieru pomidorowego; 1 łyżeczka mąki; tłuszcz do smarowania blachy; pieprz; sól.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...cukrem. • Tak przygotowaną kapustę duś ok. 15 minut, aby zmiękła. Miękką kapustę zakwaś resztą soku z cytryny. • Pokrojone jabłka usmaż na rozgrzanym miodzie, a następnie połącz z kapustą. • Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem...