• Informacje na temat:

    kotleciki z cielęciny

Artykuły na temat: kotleciki z cielęciny
  • Składniki na 4 porcje: 1/2 główki młodej kapusty, 8 małych kotlecików (np. z polędwiczki wieprzowej albo z cielęciny), 20 dag bobu, 20 dag groszku cukrowego, 2 dymki (ze szczypiorkiem), 1/2 pęczka tymianku, 150 ml bulionu, 1 łyżeczka jasnego sosu pieczeniowego, sól, pieprz mielony, olej do smażenia...

  • Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

  • Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

  • Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, czerstwa bułka , cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

  • Eskalopki w panierce z orzechów włoskich - w 45 minut

    Składniki: - 30 dag cielęciny z udźca, - 4 łyżki siekanych orzechów włoskich, - 1 jajko, - 1 łyżka mąki, - 10 dag suszonych moreli, - 1 mały kawałek świeżego imbiru, - 50 ml białego wytrawnego wina, - sól, pieprz, - 1 łyżka masła, - olej do smażenia Przygotowanie: Morele pokroić w paski i zalać winem. Cielęcinę pokroić na kotleciki, posolić, lekko oprószyć pieprzem. Panierować...

  • Składniki: 4 plastry udźca, sznycle z cielęciny, 4 cienkie plastry szynki dojrzewającej, garść listków szałwii (po 2-3 listki do środka każdej porcji i po listku do(...) cielęciny ostrożnie rozbij (najlepiej wkładając je między dwa kawałki folii spożywczej). Plastry mięsa powinny mieć grubość ok. 3 mm. Każdy kawałek oprósz pieprzem. Następnie na każdym plastrze cielęciny...

  • ...1. Kawałki cielęciny opłucz, osusz. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Plastry mięsa powinny mieć grubość ok. 3 mm. Każdy kawałek oprósz pieprzem. 2. Na plastrach cielęciny układaj po 2-3 listki szałwii. Przykryj plastrem szynki, złóż na pół. Na wierzchu każdego kotlecika przypnij wykałaczką po listku szałwii. Mąkę wysyp na talerz, osól...

  • Przysmaki z różnych stron świata dla dzieci

    ...cielęciny • 1 czubata łyżka ugotowanej i zmielonej szynki • 2 plasterki żółtego sera • 2 łyżki tartego żółtego sera • natka pietruszki • szczypta majeranku • szczypta soli...

Przepisy na temat: kotleciki z cielęciny
  • Frykadelki cielęce z serem

    Sposób przygotowania Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Gdy całkowicie zmięknie, odcisnąć i dodać do cielęciny. Dodać również jajko, rozdrobniony czosnek, przyprawy do smaku i 100 g sera startego na tarce. Całość dokładnie wyrobić ręką i uformować małe (ok. 50g) okrągłe, lekko spłaszczone  kotleciki. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na wolnym ogniu, na średnio rozgrzanym maśle z obu stron na...

  • Eskalopki w panierce z orzechów włoskich z imbirowymi morelami

    Składniki: - 30 dag cielęciny z udźca, - 4 łyżki siekanych orzechów włoskich, - 1 jajko, - 1 łyżka mąki, - 10 dag suszonych moreli, - 1 mały kawałek świeżego imbiru, - 50 ml białego wytrawnego wina, - sól, pieprz, - 1 łyżka masła, - olej do smażenia Przygotowanie: Morele pokroić w paski i zalać winem. Cielęcinę pokroić na kotleciki, posolić, lekko oprószyć pieprzem. Panierować...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...mogą być zrobione z sera ricotta i szpinaku, te najlepiej smakują zapiekane z sosem z sera pleśniowego. Eskalopki - kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute bez...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...serwować ją np. z ziemniakami z wody lub pieczonymi. Siemianowickie kotlety cielęce Składniki: 75 dag cielęciny zadniej; 4 dojrzałe jabłka; 1/2 małej główki czerwonej kapusty; cebula; 3-4 łyżki masła(...) Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem...