• Informacje na temat:

    kotleciki z kapusty

Artykuły na temat: kotleciki z kapusty
  • Składniki na 4 porcje: 1/2 główki młodej kapusty, 8 małych kotlecików (np. z polędwiczki wieprzowej albo z cielęciny), 20 dag bobu, 20 dag groszku cukrowego, 2 dymki (ze szczypiorkiem), 1/2 pęczka tymianku, 150 ml bulionu, 1 łyżeczka jasnego sosu pieczeniowego, sól, pieprz mielony, olej do smażenia...

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, cebula, szklanka mąki, 2 jajka, olej, 25 dag pieczarek. 25 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz, wegeta, natka...

  • .... 4. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formuj niewielkie kotleciki i obtaczaj je starannie w pozostałej bułce tartej. 5. Na patelnię wylej olej, a gdy będzie już dobrze rozgrzany, włóż kotleciki rybne. Smaż je z obu stron na rumiano. 6. Podawaj je, gdy są jeszcze gorące – prosto z patelni, z ziemniakami, gotowaną marchewką lub surówką z kapusty kiszonej, tartego jabłka i marchewki. Możesz je...

  • Kotleciki rybno-jajeczne

    Składniki na 5 porcji: 80 dag filetów z mintaja lub morszczuka, 1 czerstwa bułka kajzerka, ½ szklanki mleka, 3 jajka, ½ szklanki bułki tartej, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 średnia cebula, sok z 1 cytryny, 5 łyżek majonezu, 5 łyżek keczupu, 2 ząbki czosnku, ½ główki białej kapusty, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka octu winnego, sól, pieprz, olej do smażenia...

  • Składniki dla 4 osób: Główka kapusty włoskiej (1 kg odciśniętej ugotowanej kapusty) • 4 jajka • 20 dag sera żółtego • 3 łyżki natki pietruszki • cebula • 2 łyżki oleju • 2 marchewki • 15 dag bułki tartej • 6 łyżek mąki krupczatki • olej do smażenia • sól • pieprz.

  • Składniki: 50 dag kapusty (białej lub włoskiej), 2 cebule, jajko, 10 dag kaszy jaglanej, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, kminek, zioła prowansalskie, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia...

  • .... Z masy uformuj niezbyt duże kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut. Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z surówką z kapusty i sosem.

  • ..., oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Nasza rada W wersji dla jaroszy przygotuj kotleciki serowe. Kawałki sera żółtego panieruj w jajku i bułce tartej i smaż na oleju...

  • Składniki: po 25 dag fileta  z kurczaka i z indyka, 20 dag wołowiny, 20 dag mięsa z szynki, woreczek ryżu, 20 dag białej kapusty, 2 cebule, 10 dag pieczarek, 3 ząbki czosnku, łyżka majeranku, pieprz biały mielony do smaku, łyżeczka soli morskiej, bułka pełnoziarnista, 1/2 szklanki mleka, jajko bułka tarta do panierowania, olej rzepakowy...

  • Kotlet mielony z szatkowaną kapustą

    Składniki na 4-8 porcji: 1 średnia główka białej kapusty, 80 dag mielonego mięsa (może być mieszane), 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy manny, 3 jajka, sól, pieprz, suszony tymianek lub oregano, olej do smażenia.

Przepisy na temat: kotleciki z kapusty
  • Kotlety z kapusty

    Sposób przygotowania 1. Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Do kapusty dodać cebulę, marchew, natkę pietruszki,bułkę tartą. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka. 2. Całość wymieszać i pikantnie doprawić. Z masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w mące krupczatce. Smażyć na...

  • Wietnamskie kotleciki wieprzowe z makaronem ryżowym

    ...roślinnego Warzywa w zalewie octowej: 350 g kapusty, umytej i poszatkowanej na kawałki o szerokości 1,5 cm 2 średniej wielkości marchewki, obrane, przekrojone na pół i pokrojone pod kątem na talarki(...) chili (opcjonalnie), cienko pokrojona w plastry 1 łyżeczka soli 1 filiżanka białego octu 1 filiżanka białego cukru Wieprzowe kotleciki: 1 kg mielonej wieprzowiny z łopatki ½ główki czosnku, ząbki...

  • Gołąbki z kapusty włoskiej z rybą

    Składniki: główka kapusty włoskiej 80 dag filetów rybnych szklanka bułki tartej jajko olej kiełki fasoli mung kukurydza z puszki 3 łyżki sosu balsamicznego sól pieprz listki kolendry Przygotowanie: 1. Główkę kapusty włóż do dużego garnka z osoloną wodą, gotuj 10 minut. Wyjmij, zalej zimną wodą, odstaw do osączenia. Filety rybne umyj, osusz, pokrój w paski...

  • Kotleciki z kapusty - przysłała Agnieszka

    Mała główka kapusty, jajko, sól, pieprz, bułka tarta, 1 łyżka mąki, 1 cebula, olej.

  • Składniki ( na 4 porcje) : 2 małe piersi z kurczaka, ciasto naleśnikowe ( 2 szklanki mleka, 1.5 szklanki mąki, 1 jajko, szczypta soli), wegeta, oliwa z oliwek lub olej, sałatka (może być gotowa ze słoiczka), kawałek posiekanej kapusty białej, 2 ogórki konserwowe (pokroić w cienkie plastry), 1 paprykę słodką (drobno pokroić), 1 pomidor (pokroić drobno), 0,5 cebulki (drobno posiekać), majonez...

  • ...50 dkg mielonego mięsa; 50 dkg białej kapusty; 1/4; szklanki mąki ziemniaczanej; 2 jajka; tarta bułka; 1,2 szklanki śmietany; 2 łyżki przecieru pomidorowego; 1 łyżeczka mąki; tłuszcz do smarowania blachy; pieprz; sól.

  • Warzywa z rosołu

    ...warto pomyśleć o takim daniu. Kotleciki lub placki Wystarczy zmielić lub drobno posiekać wszystkie warzywa z bulionu, doprawić, uformować z nich kotleciki lub placki (można, ale nie trzeba...

  • Obiad dla zabieganych

    ...rozbij dłonią, nadając mu owalny kształt. Kotleciki skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej olej, włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Pod koniec posyp solą oraz czerwonym pieprzem. Mięso...

  • Racuszki

    ...szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w tartej bułce. Następnie usmażyć je na gorącym oleju z obu stron, tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem(...); sok z cytryny; woreczek ryżu; surówka z białej kapusty; olej; • Wątróbkę drobiową starannie opłucz, następnie obierz z błon. Większe kawałki przekrój na połówki. Tak przygotowaną wątróbkę posyp...

Dyskusje na temat: kotleciki z kapusty
  • Re: Czas na wagę zdrowia

    Torcik brzoskwiniowy wygląda obłędnie myślę że też będzie smaczny chleby już się pieką w piekarniku za chwilę na obiadek kotleciki z kurczakowej piersi do tego ziemniaczki w purre i pyszna suróweczka z kapusty kiszonej marcheweczki jabłuszka na bazie zdrowego oleju budwigowego przyprawione przyprawami mniam:)

  • Póki co....

    u mnie kotleciki bite, ziemniaczki pyszniutkie i suróweczka w ilości tony z kapusty pekińskiej:))