• Informacje na temat:

    kotlety z kapustą kiszoną

Artykuły na temat: kotlety z kapustą kiszoną
  • ...i kiszoną kapustą. Wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszaj i uformuj z niej kotlety. Panieruj w tartej bułce. Na patelni(...)Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki i przepuść przez praskę. Kiszoną kapustę posiekaj, podduś pod przykryciem z dodatkiem kminku, 2 łyżek masła i niewielkiej...

  • Przygotowanie 30 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 8 porcji 1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem...

  • ...na mocno rozgrzanym oleju. 5. Gotowe danie serwuj np. z kapustą kiszoną. Przepis nadesłała: Katarzyna Muras...

  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane...

  • ...wałek, a następnie pokrój go na równe krążki. Uformuj z nich kotlety. Następnie opanieruj je starannie w tartej bułce, lekko dociskając. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotlety kartoflano-twarogowe możesz podać np. z sosem grzybowym lub z dodatkiem gotowanych jarzyn (np. marchewki...

  • ...kolor. Najpierw z jednej strony, potem z drugiej (smaż na wolnym ogniu, aby mięso w środku było miękkie). Kotlety podaj z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Smaczne są także z gotowanym...

  • Kotlety z ryby

    ...z patelni, z ziemniakami, gotowaną marchewką lub surówką z kapusty kiszonej, tartego jabłka i marchewki. Możesz je również delikatnie skropić sokiem z cytryny. Już na talerzu kotlety udekoruj całymi...

  • Składniki: 4 kotlety wieprzowe, 6 dag smalcu, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1-2 łyżeczki słodkiej papryki, 40 dag kapusty kiszonej, kminek, 2 łyżki mąki, 12,5 dag śmietany.

  • Składniki 2 kotlety z karkówki, 20 dag kapusty kiszonej, 4 plasterki boczku, cebula, 2 pieczarki, sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, 3 łyżki mąki, olej do smażenia...

  • ..., jabłkiem, dodaj kminek, sól, pieprz, cukier. Kotlety kładź na rozgrzany olej z odrobiną masła. Rumień z obu stron, obłóż kapustą, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut. Podawaj z ziemniakami...

Przepisy na temat: kotlety z kapustą kiszoną
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    .... Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem. 3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję...

  • Potrawy na cały tydzień

    ....  3. Cytrynę sparz, wyciśnij z niej sok. Dodaj oliwę, ocet, cukier, sól, musztardę. Składniki dokładnie wymieszaj, by się połączyły. Sosem polej sałatkę tuż przed podaniem, lekko zamieszaj.  Kotlety(...) jednolitą masę. Formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej. Rozgrzej masło klarowane lub olej, włóż kotlety i smaż z obu stron około 4 minuty na złoty kolor. Podawaj posypane szczypiorkiem i koperkiem...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...sycylijskie Składniki: - 4 kotlety schabowe - po pęczku świeżego tymianku i oregano - cebula - ząbek czosnku - łyżka mąki - opakowanie przecieru pomidorowego - 3 łyżki małych czarnych oliwek - sól (zwykła i gruboziarnista) - pieprz - szczypta cukru - 2/3 szkl. bulionu Sposób przygotowania: - Kotlety i zioła umyj, osusz. Plastry mięsa obwiąż nicią kuchenną i połową gałązek...

  • Obiad w pół godziny

    ...panierować kolejno w mące, białkach i płatkach migdałów (kotlety nabiorą ciekawego smaku, jeśli do panierowania użyjemy razowej mąki). Teflonową patelnię posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka...