• Informacje na temat:

    krazki z patelni

Artykuły na temat: krazki z patelni
  • Krążki z migdałem

    ...1. Masło stop, wystudź. Posiekane migdały zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i pozostaw tak, aż wystygną. Mąkę wraz z cukrem wsyp do miski. Dodaj zrumienione migdały, masło, jajko oraz oliwę. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je przez noc. 2. Następnego dnia do ciasta dodaj proszek do pieczenia wymieszany z odrobiną letniej wody. Jeszcze raz dokładnie wyrób. 3. Blachy wyłóż...

  • Krążki cebuli w cieście piwnym

    ... Cebule obierz i pokrój w grube plastry. Włóż do miski i zalej piwem, odstaw na godzinę. Odsącz. Do piwa wsyp mąkę, dodaj jajko i dopraw solą oraz pieprzem. Całość dokładnie zmiksuj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Krążki cebuli zanurz w piwnym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij i odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

  • ...śmietany. 2. W rondelku mocno rozgrzej olej. Krążki cebuli maczaj w cieście, wrzucaj na patelnię, smaż na złoty kolor z obu stron. Zdejmuj krążki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Czas...

  • Ziemniaki obierz, grubo zetrzyj. Masę ziemniaczaną odciśnij. Wbij do niej jajko i dosyp mąkę. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do ciasta na placki. Dosyp także posiekane zioła. Całość przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Na patelni rozgrzewaj po ok. 2 łyżki oleju. Kładź małe porcje ciasta ziemniaczanego. Formuj owalne placki. Smaż je na rumiano z obu stron. Pomidory pokrój...

  • ...1 Cukinię umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij końce, resztę pokrój w grubsze ukośne plasterki. Ostrożnie wydrąż je łyżeczką, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Plastry cukinii włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Wyjmij i osusz. Cebulę i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w kosteczkę albo grubo zetrzyj. 2 Na patelni rozgrzej olej. Włóż...

  • ...1. Marchewki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki. Strąki kolorowych papryk opłucz starannie pod bieżąca wodą, osusz i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki. 2. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Groszek odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, pozostaw do osączenia. 3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć plastry marchewki, przesmaż, podlej...

  • ...się przyprawami. Miskę przykryj folią spożywczą. Odstaw na godzinę do lodówki. 3. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, smaż, aż skórka z każdej strony...

  • Składniki na 4 porcje: 2 duże oscypki, 2 szklanki dobrze pokruszonych płatków kukurydzianych, 2 jajka, 4 łyżki konfitury żurawinowej, olej do smażenia w głębokim tłuszczu, pieprz.

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • Przygotowanie: Cebule obierz i pokrój w grube plastry. Włóż do miski i zalej piwem, odstaw na godzinę. Odsącz. Do piwa wsyp mąkę, dodaj jajko i dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie zmiksuj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Krążki cebuli zanurz w piwnym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij i odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Przepisy na temat: krazki z patelni
  • Chrupiące krążki

    ...podczas smażenia (podobnie jak faworki). Do smażenia używaj patelni teflonowej, dobrze rozgrzanej, na której pędzelkiem rozprowadzisz niewielką ilość tłuszczu. Wybieraj oleje nierafinowane,  o wysokim punkcie dymienia, czyli powyżej 180 ºC. Możesz też smażyć bez tłuszczu - do przygotowywanego ciasta wlej 2 łyżki oleju i pilnuj, by patelnia była dobrze rozgrzana.

  • Cukiniowe krążki

    ...domieszaj natkę.  3. Na patelnię wlej olej, rozgrzej go. Nałóż porcje przygotowanej masy, lekko je spłaszcz, formując okrągłe placuszki. Smaż na średnim ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż na...

  • Chrupiące krążki cebulowe

    ..., wymieszaj. Odstaw ciasto na 15 minut, aby nabrało konsystencji gęstej śmietany. 2. W rondelku mocno rozgrzej olej. Krążki cebuli maczaj w cieście, wrzucaj na patelnię, smaż na złoty kolor z obu stron...

  • Czekoladowe krążki z malinami

    ....4. Rozgrzej patelnię, najlepiej z powłoką ceramiczną (jeśli używasz innej, natłuść ją odrobiną oleju). Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe okrągłe placuszki. Smaż je 2 min z jednej strony, przełóż na...

  • Krążki cebulowe i chutney z mango

    ...w bułce tartej, pamiętając o tym, aby panierki nie było zbyt wiele. Następnie krążki przekładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż się zarumienią. Po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu, kładąc...

  • Makaron z patelni

    ...plasterki. Kapustę poszatkować. Na sklarowanym maśle mocno obsmażyć kabanosy, zdjąć z patelni. Przesmażyć cebulę i paprykę, dodać kapustę i również przesmażyć. Zalać bulionem i dusić 15 minut. Makaron...

  • Ryba z patelni po hambursku

    ...pietruszki, - 4 korniszony, - pieprz Przygotowanie: Umyte ziemniaki gotować przez 20 minut (w mundurkach), odcedzić i obrać. Rybę skropić cytryną i nasolić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i obsmażać rybę po 3-5 minut z każdej strony. Cebulę pokroić w cienkie krążki, boczek w drobną kostkę, ziemniaki w plasterki. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na dużej patelni, wysmażyć boczek, dodać plasterki...

  • Racuchy po walijskiu

    Pyszne ciastka z patelni, przypominające nasze racuchy. Możesz je przygotować bez użycia piekarnika.

  • Zapiekane ziemniaczki

    Klasyczny przepis na ziemniaczki z patelni.

Dyskusje na temat: krazki z patelni
  • -

    -

    w krazki. Smarujesz naczynie zaroodporne oliwa, na to nasypujesz te warzywa, doprawiasz je. Rybke biala (nie pamietam teraz nazwy tej ryby, chyba maslana) obtaczasz w mleku z odrobina soku z cytryny, solisz(...) sama mam smaka. A mozesz tez zrobic osobno warzywa, na patelni, a rybke sama w piekarniku w naczyniu obsmarowanym oliwa z oliwek. Tez jest pycha, ale troszke wiecej zabawy.