• Informacje na temat:

    krem budyniowy do kr

Artykuły na temat: krem budyniowy do kr
  • ...). Wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz ok. 30 min. Ostudź na kratce kuchennej, rozetnij na 3 placki. 3. Proszek budyniowy dokładnie wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz(...) utrzyj z resztą cukru na jasny krem. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu. Wsyp wszystkie zmielone orzechy, wymieszaj. Kremem posmaruj 2 placki, ułóż jeden na drugim i przykryj trzecim. Schłodź. Tort...

  • Składniki na 8 sztuk: 4 jajka, 1 żółtko, 3/4 szklanki cukru pudru, pół szklanki mąki, 2 łyżki kakao. Krem: 300 ml mleka, 1 budyń waniliowy w proszku (bez cukru), 3 łyżki cukru, 15 dag masła, 10 dag truskawek. Wykończenie: 3 truskawki, po łyżeczce ciemnej i białej polewy czekoladowej.

  • Składniki na ok. 20 porcji: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 4 jajka, 5 dag zimnej margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: ½ l mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1 szklanka cukru pudru, 25 dag masła. Ponadto: 30 dag białej czekolady, 8-9 łyżek śmietanki kremówki 30 proc.

  • Składniki na 12-15 porcji: na spód: 2 jajka, 10 dag cukru, 100 ml oleju, 100 ml mleka, 1 szklanka mąki pszennej, 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 80 dag brzoskwiń. Na krem: 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego, 1 łyżka mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 1 żółtko, 20 dag miękkiego masła. Ponadto: polewa czekoladowa, płatki migdałowe.

  • Składniki na ok. 25 sztuk: Na ciasto: 35 dag mąki pszennej, 3 dag cukru, 6 dag miękkiego masła, ½ szklanki wytrawnego białego wina, 1 jajko, szczypta soli; Na krem: 450 ml mleka, 2 łyżki cukru wanilinowego, 2 i ½ dag masła, 2 żółtka, 1 jajko, 10 dag cukru pudru, po 4 dag mąki pszennej i ziemniaczanej; Ponadto: 1 białko, ½ l oleju do smażenia, np. słonecznikowego, po siekane migdały, posiekane...

  • ...900 ml mleka, 25 dag cukru, 2 torebki budyniu waniliowego, 1,2 kg winnych jabłek, 6 jajek, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag masła, 20 dag gorzkiej czekolady, 5 dag oleju kokosowego, 20 dag śmietany kremówki.

  • Składniki na 15 porcji. Ciasto: 3 jajka, 1 szkl. cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego , 1 szkl. mąki pszennej, sól, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 op. budyniu śmietankowego (na 500 ml mleka), 400 ml mleka, 3 łyżki cukru, 10 dag miękkiego masła, 7 dag łuskanych pistacji, zielony barwnik spożywczy.

  • Francuski placek budyniowy

    ...minut w 225ºC na jasnozłoty kolor. Studzimy. 2. Gotujemy 400 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Proszek budyniowy rozpuszczamy w kilku łyżkach wody i wlewamy do gorącego mleka, mieszamy i gotujemy jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i do budyniu powoli wlewamy śmietanę, aż powstanie krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Herbatniki kruszymy na drobne kawałki. 3. Do 1/3 malin dodajemy whisky...

  • Tort makowo-budyniowy

    Składniki ciasta: 1/5 margaryny do pieczenia, 2/3 szkl. cukru, 5 jajek, 3/4 szkl. mąki, 1 szkl. suchego maku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 margaryna do pieczenia, 3 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem (każdy na 500 ml mleka), 1 l mleka, 75 g płatków migdałowych, 2 pomarańcze, 2 czerwone grejpfruty Przygotowanie Margarynę rozpuść w rondelku. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij...

  • Składniki: 50 dag mąki pszennej (typ 500), 25 dag masła, 250 ml śmietany kwaśnej gęstej, łyżka cukru wanilinowego, białko, cukier (posypka). Krem budyniowy: 1/2 l mleka budyń waniliowy, 4 łyżki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, 4 żółtka, łyżeczka mąki pszennej i łyżeczka ziemniaczanej, łyżka soku z cytryny, 20 dag masła.

Przepisy na temat: krem budyniowy do kr
  • Smażona chałka z sosem budyniowym z owocami leśnymi

    ...kremu. Gdy osiągnie konsystencję ciepłego budyniu, dodajemy do niego 3 czubate łyżki zamrożonych "Owoców lasów i sadów" np. Proste Historie. Już nie podgrzewamy, owoce świetnie wkomponują się w sos. Na maśle smażymy kromki chałki zanurzonej w lekko podbitym jajku. Rumiane serwujemy z ciepłym, owocowym sosem budyniowym.

  • Budyń jaglany z kremem ze śliwki kalifornijskiej

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka migdałowego 2 szklanki wody 2 łyżki syropu z agawy lub miodu Skórka z cytryny 1 łyżka soku z cytryny Szczypta soli Krem ze śliwki kalifornijskie: 1 szklanka śliwek kalifornijskich Ok. ½ szklanki wody 1 łyżka masła 1,5 łyżki karobu 3 łyżki ksylitolu cukru lub miodu Ok. ½ szklanki mleka...

  • Krem z gruszką

    Składniki na 10 porcji: - paczka biszkoptów, - 10 łyżek dżemu np. malinowego, - gruszki w zalewie (40-50 dag owoców i 400 ml zalewy), - 100 ml czystej wódki, Krem budyniowy: - 2 szklanki mleka(...) biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką. Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić...

  • Maślankowe racuszki

    Sposób przygotowania Krem: z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go. Potem utrzyj z masłem oraz sokiem i skórką z cytryny...

  • Szybka tarta z owocami

    ...g jagód, - 6 płatów żelatyny, - 500 g śmietany kremówki, - 2 opakowania cukru waniliowego, - tłuszcz do formy. Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Proszek budyniowy i 60 g cukru, wymieszać ze 100 ml(...) 20 minut. Jajko roztrzepać. Zdjąć papier z grochem. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i oprószyć cukrem. Piec jeszcze 15-20 minut. Ciasto odstawić, aby przestygło. Owoce umyć, truskawki...

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ..., docisnąć. Nałożyć lekko przestudzony budyń, wyrównać. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Piec w 175 st. C  przez 45 minut. Posypać grubym cukrem.   Sernik rabarbarowy Składniki: 225 g masła 300 g + 1 łyżka mąki 450 g cukru 4 łyżki kaszy manny 100 g migdałów w płatkach 50 g grubego cukru 800 g rabarbaru 200 g kremowego twarożku (np. philadelphia) 750 g twarogu 6 jaj  Opakowanie...

  • Torcik serowy z owocami

    Składniki: 150 g margaryny (masła), 200 g mąki tortowej, 60 g cukru pudru, 1 żółtko. Krem: 300 ml mleka, 40 g cukru kryształu, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 1 cukier wanilinowy, 300 g mandarynek z puszki, 200 g truskawek, 1 torebka galaretki truskawkowej.

  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

  • Tarta z masą malinową

    ...z 200 ml soku. Zagotuj. Proszek budyniowy połącz z pozostałym sokiem. Wlej do owoców. Gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Dołóż do niej migdały. Przestudź i rozsmaruj na kruchych spodach. 3. Krem: krem(...) ml soku z malin albo owoców leśnych 5-7 dag drobno posiekanych migdałów  Krem: 20 dag kremu czekoladowego typu nutella 50 ml nalewki z malin Sposób przygotowania: 1. Spód: mąkę...

  • Sernik z różową pianką

    ...budyniowy oraz sok i skórkę z cytryny. Masę wymieszaj. Wyłóż na spód. Piecz ok. 75 minut w temp. 175°C. Wystudź. Włóż do torebki do mrożenia. Zamroź. Wcześniej z torebki usuń powietrze.Zapobiegnie to(...), podgrzewając na małym płomieniu. Mascarpone utrzyj z dżemem. Śmietanę ubij na sztywno, domieszaj do serka. Ostrożnie wymieszaj z żelatyną. Tężejący krem rozsmaruj na wierzchu sernika.Ciasto schładzaj...

Dyskusje na temat: krem budyniowy do kr
  • krem budyniowy

    Kiedy masa budyniowa się zważy uratujemy ją wkładając miseczkę z kremem do naczynia z gorącą wodą cały czas miksując krem.Masa się nam wyklaruje.Robiłam to już kilka razy i zawsze z sukcesem.pozdrawiam

  • Re: Kremówka w polewie

    nie wsypujemy budyniu tylko z mąki i mleka gotujemy budyń i miksujemy z masłem i to jest krem budyniowy.

  • Re: krem budyniowy

    Dzięki za radę, zapamiętam mając jednak nadzieję, że się nie przyda ;)

  • Re: Torcik bezowy

    Na zdjęciu jest pokazane kruche a raczej półkruche ciasto z bezą i malinami. A gdzie są te blaty bezowe i krem budyniowy ? O co tu chodzi? Myślę ,że "cukiernik" ten rum wzmacniający smak i go przymuliło.

  • Re: krem budyniowy

    W takiej sytuacji ja rozrabiam dodatkowo łyżkę mąki ziemniaczanej i dolewam do ugotowanego budyniu , ponownie gotuję i wychodzi ok.

  • -

    -

    to taki placek czarno-biały z wiśniami ba to krem budyniowy i polewa czekoladowa!!! pycha to jest :D moge przezpis przesłać ;))

  • Re: krem budyniowy

    A ja tak kiedyś zrobiłam i owszem masa się wyklarowała, ale niestety po wystudzeniu już nie zastygła...zostając w formie płynnej

  • Re: Zielono mi

    . W kuchni!!! - Zgroza dla myjacej :) he he proponuje przelamac te zielonosc ravioli z kremem budyniowym... wlasnie sie skonczyla smazyc kolejna porcja. Szmy ja tez uwielbiam wnetrza. Ja zaraz poszukam wpisu z moimi zdjeciami w polskiej kuchni i jeszcze raz wrzuce . Moze do galerii. Buziaki Ania ravioli pokazywalam na fotkach wczoraj. Te dzisiejsze sa identyczne tylko krem budyniowy w srodku

  • Krem do rurek

    Hej. Szukam pomysłu na krem do rurek. Bita śmietana była, budyniowy był, zaparzany z białek był. Co jeszcze? Pozdrawiam.

  • Re: Komu wyszła dobrze karpatka z paczki ?

    Ja robiłam kilka razy - używam kremu karpatkowego Delecta (ale nie tego błyskawicznego). Na koniec dodaję masło - nawet go nie ubijam osobno, tylko od razu dodaję do masy i mieszam wszystko mikserem. Aby uzyskać krem karpatkowy w smaku i konsystencji bardziej "kremowaty" to dodaję masło do zimnej masy. Ja wolę "budyniowy" wiec dodaję masło do tylko lekko wystudzonej masy. Lubię te gotowe masy, bo