• Informacje na temat:

    krem do biszkoptu ze smietany kremowki i serkow homogenizowanych

Artykuły na temat: krem do biszkoptu ze smietany kremowki i serkow homogenizowanych
  • Składniki (na 10 porcji) 40–50 dag truskawek,3 jajka, 2/3 szkl. cukru, 7 łyżek mąki pszennej, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny,1 op. galaretki truskawkowej,1 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 4 homogenizowane serki waniliowe...

  • Składniki na 12 porcji: 30 dag moreli, opakowanie śmietan-fixu, 2 opakowania kwaśnej śmietany, śmietanka kremówka, 3/4 szklanki cukru pudru, torebka cukru waniliowego, 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów, olej i cukier puder. Wykończenie: 4-5 moreli, listki melisy do dekoracji.

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • ...homogenizowanego lub mielonego twarogu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, po 2 łyżki cukru waniliowego i drobnego cukru, fix do śmietany, 2 banany do dekoracji, 100 ml kremówki, 1/4 tabliczki czekolady. Oddziel żółtka od(...) z blachy i połóż papierem do góry na ściereczkę wysypaną cukrem pudrem. Ostrożnie zdejmij papier i zwiń razem ze ściereczką. Odstaw. Utrzyj twaróg z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj fix...

  • Ciasta bez pieczenia

    Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki(...) serową i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na spodzie z biszkoptów. Schładzać ok. 2 godzin. Migdały grubo posiekać. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch tarty polać konfiturą i posypać...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...bez skórki, 25 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów albo herbatników maślanych, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag tłustego mielonego twarogu, 25 dag śmietany kremówki, 2 łyżki konfitury(...). Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg utrzeć z resztą cukru, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na przygotowanym spodzie. Posypać malinami. Wstawić do lodówki na ok...