• Informacje na temat:

    krem do ciast

Artykuły na temat: krem do ciast
  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza,...

  • Składniki na 12 porcji: 1 i 2/3 szklanki mąki gładkiej, 8 łyżek cukru pudru, sól, kostka masła, jajko, tłuszcz i mąka gruba do wysypania formy. Krem: 1 kg dojrzałych gruszek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki mielonych orzechów włoskich, 9 łyżek orzeszków piniowych, cukier puder do posypania.

  • ..., przekładamy do garnka, podlewamy 5 łyżkami wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu. Kiedy płyn odparuje, miksujemy owoce na gładki mus i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pomarańczowy mus, delikatnie mieszamy. Łączymy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, migdałami, połową startej skórki, gałką i goździkami, mieszamy. Ciasto przekładamy do...

  • Ciasto w śmietanowym kremie

    .... Pieczemy 45-55 minut w 180ºC. 3. Serek mascarpone miksujemy z jogurtem, cukrem pudrem i likierem na gładką masę. Kremem smarujemy całe ostudzone ciasto.(...) i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu. Kiedy płyn odparuje, miksujemy owoce na gładki mus i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pomarańczowy mus, delikatnie mieszamy...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 6 jajek, 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 125 ml oleju, 125 ml mleka, 4 łyżki kakao, 4 średnie gruszki, sok z ½ cytryny. Na krem: 500 ml mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, ½ szklanki cukru, 30 dag miękkiego masła. Ponadto: polewa czekoladowa.

  • Składniki ciasta:  2/5 kostki do pieczenia Kasia  3 jaja  2 szklanki cukru  1 i 1/2 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 4/5 szklanki jogurtu naturalnego  2 łyżki kakao KREM:  1/2 kostki do pieczenia Kasia  2 jajka  1/2 szklanki cukru  250 g chałwy waniliowej  250 g powideł śliwkowych 50 g płatków migdałowych...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: ● 5 dużych jajek ● po 2,5 szklanki mąki i cukru ● kostka margaryny ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 2 łyżeczki naturalnego kakao. Krem: ● budyń waniliowy w proszku ● pół l mleka 2% ● pół kostki naturalnego masła ● 2 żółtka jajka ● 30 dag truskawek. Dodatkowo: ● 4 łyżki startej gorzkiej czekolady ● truskawki do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Ciasto rafaello

    Na przygotowanie tego ciasta potrzebujesz ok. 75 minut plus chłodzenie.

  • ...35 dag startej marchewki, 18 dag cukru, 6 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml oleju, 20 dag mąki orkiszowej, 5 łyżek marmolady morelowej. Krem: 150 ml mleka, 3 łyżki budyniu w proszku, 8 dag cukru, 1 łyżka rumu, garść rodzynek, 25 dag mielonego twarogu, 10 dag posiekanych migdałów (ze skórką).

Zdjęcia na temat: krem do ciast
Wideo na temat: krem do ciast
  • Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkowe

    Jeśli jeszcze nigdy nie piekliście ani nie kosztowaliście ciasta marchewkowego, najwyższy czas to zmienić! Jest to pyszne ciasto ze zdrową i pożywną tartą marchewką i dodatkiem przyprawy korzennych, w naszej wersji przekładane puszystym kremem na bazie serka. To przysmak, który rozpływa się w ustach - i na pewno na stałe włączycie go do waszego kulinarnego repertuaru! CIASTO MARCHEWKOWE

  • Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkowe

    Jeśli jeszcze nigdy nie piekliście ani nie kosztowaliście ciasta marchewkowego, najwyższy czas to zmienić! Jest to pyszne ciasto ze zdrową i pożywną tartą marchewką i dodatkiem przyprawy korzennych, w naszej wersji przekładane puszystym kremem na bazie serka. To przysmak, który rozpływa się w ustach - i na pewno na stałe włączycie go do waszego kulinarnego repertuaru! CIASTO MARCHEWKOWE

  • Zmysłowe smaki: Ciasto "Pani Walewska"

    specjały. Takim deserem na pewno jest ciasto znane jako "Pani Walewska" lub "Pychotka". Pyszne kruche ciasto, słodka beza, krem, a dla przełamania słodyczy - dżem z czarnej porzeczki. Poznajcie niezawodny przepis na "Panią Walewską"! Ciasto „Pani Walewska” – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku!

Przepisy na temat: krem do ciast
  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Ciasto z kremem i sezonowymi owocami

    Sposób przygotowania 1. 100 ml wody zagotuj z cukrem. Z laski wanilii zeskrob miąższ. Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, powoli dodawaj syrop i wanilię. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą lub rękawem cukierniczym nanieś pianę na spód i boki tortownicy. Wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do temp. 140°C, piecz przez około 50 minut. Potem powoli wystudź.  2. Kremówkę ubij na...

  • Tarta z kremem i owocami

    ...- To ciasto to połączenie kilku innych ciast, które najbardziej lubię. Kruche ciasto z karmelkowego, krem z pychotki i owoce sezonowe. Łatwe, dość szybkie a przede wszystkim pyszne! - pisze na swoim blogu "Kocham Cię Życie" Magda Steczkowska, autorka przepisu.

  • Krem w cieście

    Delikatne ciasto dla miłośników wiśni...

  • Biszkopty z kremem

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Babeczki z kremem

    Sposób przygotowania 1. Zagnieć składniki potrzebne do przygotowania ciasta. Schładzaj je 30 minut. Rozwałkuj, wyłóż ciastem formy. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 2. W połowie szklanki mleka wymieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozpuszczony budyń, zagotuj. Wsyp żelatynę, zmiksuj, schłodź. Dodaj śmietankę i syrop cytrynowy. Miksuj, aż uzyskasz gładki krem. Nałóż do...

  • Muffinki z kremem

    ...foremkami (tzw. papilotkami). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. C. Piecz przez 20-25 minut. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Po wystudzeniu muffinki wyjmij z formy. Na każdą wyciśnij rozetkę czekoladowego kremu. Ciastka udekoruj wg uznania.

  • Ciasto orzechowe

    ...     Sposób przygotowania Kostkę do piecze nia Kasia utrzeć z cukrem pudrem. Dolać likier orzechowy. Wbić po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy. Ciasto rozdzielić. Rozsmarować na spodach dwóch tortownic wyłożonych pergaminem.Piec 30 minut w temp. 180 st. Kostkę do pieczenia np. Kasia Ekstra utrzeć z cukrem pudrem oraz kakao. Krążki ciasta...

  • Tarta z kremem

    Ciasto rozwiń, wyłóż do formy na papier do pieczenia, zrób wyższy brzeg.

  • ​Ciasto orzechowe z kremem jajecznym

    Pyszne makaronikowe ciasto.

Dyskusje na temat: krem do ciast
  • Krem czekoladowy..

    Widzę, że tu dziś ruch jak przed świętami więc ja też mam pytanko: czy ma ktoś przepis na krem/masę czekoladową do przekładania ciast, do której używa się rozpuszczonej czekolady? Kiedyś słyszałam o takiej masie, było tam 250 g czekolady mlecznej, trochę śmietanki, masło... i co dalej? Była taka puszysta jak mus i dość sporo jej wychodziło z tego przepisu, na 2 blaty ciasta. Bardzo proszę o pomoc

  • Re: Krem maślany do ciast

    Uwielbiam ten krem :)

  • Re: krem do dekoracji

    nudka kochana, ja zawsze robie krem do przekladania tortow a do zdobienia uzywam kremowki z cukrem puderm aby byl lekko slodki ubijam, smietane na sztywno dodaje czasem smietan-fix ale(...) i bardzo gesty kremowy jogurt lub uzywam danio np. waniliowe wtedy ten serek w poloczeniu z ubita smietana tworzy super kremik, polecam naprawde warto, robie tez tak do przekladania tortow, najlepsze sa

  • Re: Krem maślany do ciast

    Domowy krem budyniowy do ciast i tortów https://www.youtube.com/watch?v=jYk7_NABWCc&t=53s

  • Re: krem do dekoracji

    Zrób sobie lukier plastyczny :) Składniki 80 dag cukru pudru 10 dag glukozy w proszku 4 łyżeczki żelatyny 70 ml wody 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego aromat do ciast (polecam arakowy) barwniki spożywcze I patrz jakie cuda możesz robić: http://gdziekucharek6.blox.pl/resource/P1020667.jpg http://kuchniadzieci.files.wordpress.com/2009/10/angel2c.jpg

  • Re: Krem maślany do ciast

    To nie jest krem tylko masa.

  • Re: mleko

    kamasutra robię podobny krem do Twojego ale jajka też wlewam na gotujące sie mleko i mam krem do ciast.

  • Re: Krem maślany do ciast

    To co piszecie to jeszcze nie jest krem!

  • Kremówka, napoleonka domowa a ze sklepu

    Zastanawiam się jak to jest, że domowej roboty kremy do tych ciast są budyniowe i mają delikatny żółtawy kolor oczywiście a w sklepie są białe i takie bardzo delikatne...............? jak zrobić taki sklepowy krem? pozdrawiam

  • Re: Krem maślany do ciast

    Krem jest idealny do dekoracji, ale nigdy do przekładania