• Informacje na temat:

    krem do ciasta z zoltkiem

Artykuły na temat: krem do ciasta z zoltkiem
  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 6 jajek, 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 125 ml oleju, 125 ml mleka, 4 łyżki kakao, 4 średnie gruszki, sok z ½ cytryny. Na krem: 500 ml mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, ½ szklanki cukru, 30 dag miękkiego masła. Ponadto: polewa czekoladowa.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: ● 5 dużych jajek ● po 2,5 szklanki mąki i cukru ● kostka margaryny ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 2 łyżeczki naturalnego kakao. Krem: ● budyń waniliowy w proszku ● pół l mleka 2% ● pół kostki naturalnego masła ● 2 żółtka jajka ● 30 dag truskawek. Dodatkowo: ● 4 łyżki startej gorzkiej czekolady ● truskawki do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Ciasto rafaello

    Na przygotowanie tego ciasta potrzebujesz ok. 75 minut plus chłodzenie.

  • ...35 dag startej marchewki, 18 dag cukru, 6 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml oleju, 20 dag mąki orkiszowej, 5 łyżek marmolady morelowej. Krem: 150 ml mleka, 3 łyżki budyniu w proszku, 8 dag cukru, 1 łyżka rumu, garść rodzynek, 25 dag mielonego twarogu, 10 dag posiekanych migdałów (ze skórką).

  • Ciasto: 35 dag mąki tortowej, kostka margaryny, 35 dag cukru, 6 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia. pomarańcza, sól. Krem: pół litra mleka, cukier waniliowy, szklanka cukru, sok z pomarańczy, kostka margaryny, półtorej łyżki mąki ziemniaczanej.

  • Skład na 12 porcji: Ciasto: ● 2 jajka ● 125 g mąki ● 60 g masła ● 100 g cukru ● 50 g posiekanych orzechów laskowych ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● aromat pomarańczowy Krem: ● 250 g zmielonego białego sera ● 1 galaretka cytrynowa ● 1 żółtko ● 2 łyżki cukru pudru ● 2 łyżki cukru ● 4 czerwone grejpfruty ● 50 g posiekanych orzechów laskowych ● 2 łyżki cukru ● 4 czerwone grejpfruty...

  • ...formę do ciasta posmarowaną tłuszczem. Nakłuj widelcem, piecz w 180˚C przez 30 minut. 2. Ugotuj kaszę mannę, Powinna być gęsta. Śmietanę ubij, dodaj żelatynę. Wymieszaj z kaszą. Nałóż na ciasto krem, wyłóż owoce, resztę ciasta zetrzyj na tarce. Piecz 20 minut w 180˚C. Czas: około 2 godziny.

  • ...mleka dodaj żółtka oraz obie mąki, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę żółtkową. Mieszając gotuj aż całość zgęstnieje. Masło utrzyj mik- serem i stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niego wystudzony budyń. 3. Pierwszy biszkopt posmaruj 1/3 kremu budyniowego i rozłóż biszkopty z galaretką. Drugi biszkopt posmaruj 1/3 kremu i ułóż...

  • Ciasto: 50 g masła, opakowanie cukru waniliowego, 4 jaja, 120 g cukru, 120 g mąki pszennej, 20 g kakao. Nadzienie: 250 ml śmietany kremówki, 400 ml jogurtu, 100 g cukru pudru, 200 g żurawiny ze słoika, 20 g żelatyny.

Przepisy na temat: krem do ciasta z zoltkiem
  • Ciasta warzywne

    ...cukier, jajka, kakao, przyprawę do piernika, olej i proszek do pieczenia. Zmiksuj.  2. Piecz ciasto 60 minut w temp. 180°C. Udekoruj je pokrojonym w paski burakiem i skórką cytrynową. Posyp cukrem pudrem.  Z marchewką i serowym kremem Sposób przygotowania 1. Masło roztop, dodaj cukier i marchew. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się cukru. Miksując, dodaj żółtka. Ubij pianę z białek...

  • Kremowe ciasta

    ...na 3 blaty. Każdy skrop 2 łyżkami likieru. Krem: twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną i likierem. Dodaj serek mascarpone i ubij. Blaty przełóż kremem. Posyp posiekanymi migdałami i płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 3 godz. Udekoruj stopioną czekoladą. Przekładaniec śmietanowy 1. Masło utrzyj z cukrem i 1 cukrem waniliowym. Wbij jajka. Rozpuść 2 łyżki kawy...

  • Krem w cieście

    Delikatne ciasto dla miłośników wiśni

  • Biszkopty z kremem

    ...i żelatyną.  3. Z ciasta lekko wydrąż środek, pozostawiając grube brzegi i dno. Tężejący krem przełóż do szprycy cukierniczej z okrągłym otworkiem. Wypełnij wgłębienie w biszkopcie, wyciskając małe rozetki(...)Owocowy kopiec Sposób przygotowania 1. Spód: jajka robij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i skórką z limonki. Białka ubij. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Porcjami dodaj do...

  • Muffinki z kremem

    ...z pozostałym cukrem pudrem. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodaj do ucieranej masy na przemian z pianą z białek. Formę do pieczenia muffinek (z 12 wgłębieniami) wyłóż papierowymi foremkami (tzw. papilotkami). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. C. Piecz przez 20-25 minut. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do...

  • ​Ciasto orzechowe z kremem jajecznym

    Składniki: 5 jaj 200 g cukru pudru 200 g mielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka skrobi 200 g śmietany kremówki 50 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka fixu do śmietany Przygotowanie(...) w 175 st. C.  Żółtka wymieszać ze skrobią. 100 g śmietany zagotować z cukrem, dodać żółtka i cały czas mieszając, zagotować. Do ciepłego kremu wmieszać masło i nałożyć na ciasto (ostudzone...

  • Torcik malinowy z kremem twarogowym

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej z proszkiem. Margarynę utrzyj z solą, 1 cukrem waniliowym i 1/2 szkl. cukru. Domieszaj żółtka, a następnie przesianą mąkę i mleko.   2. Dwie tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej rozsmaruj połowę ciasta. Białka ubij, powoli wsypując 1/2 szkl. cukru. Pianę z białek wyłóż na ciasto - po połowie na każdą porcję...

  • Torcik z kokosowym kremem

    ....  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Schłodź.  3. Truskawki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Ułóż z nich rozetę na wierzchu ciasta. 

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Sposób przygotowania 1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z jednym i drugim cukrem na sztywną pianę, po czym wlej żółtka i zmiksuj do połączenia składników. Dodaj dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj do połączenia składników (np. na najmniejszych obrotach miksera). 2. Płaską blaszkę (np. z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź warstwę ciasta...

  • Zawijaniec czekoladowy z kremem

    Składniki: Ciasto: 4 jajka 10 dag mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag drobnego cukru 4 łyżki kakao 5 dag gorzkiej czekolady opakowanie cukru waniliowego Krem(...) z proszkiem do pieczenia, kakao, startą czekoladę. Wylej do formy, piecz 15 minut w temp. 180°C. 2. Ciasto połóż na ściereczce, zwiń. Serek zmiksuj z cukrem. Roladę rozwiń, wyłóż serek, zwiń...