• Informacje na temat:

    krem do deserów

Artykuły na temat: krem do deserów
  • Ważny jest krem To on jest głównym składnikiem deserów w pucharkach. Jego podstawą są najczęściej żółtka jaj, przetarte świeże lub mrożone owoce, kakao,...

  • Włoskie desery

    W słodkim świecie włoskich deserów.

  • ...śmietany, dodajmy do niej czekoladę w proszku (łyżkę czekolady na szklankę śmietany) – będzie pasowała do deserów z wiśniami i malinami. Wzbogacona łyżką rumu lub ajer koniaku, świetnie sprawdzi się ja ko krem do przełożenia ptysiów i tortów. Piękny kolor (bez zmiany smaku) da ubijanej śmietanie od robina barwnika spożywczego. Dla odmiany ptysie można przełożyć kremem mali nowym...

  • Deser śliwkowy

    ...1. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski, zasypać cukrem, odstawić na ok. pół godziny. Gdy puszczą sok, przełożyć do...

  • Pyszne desery z owocami

    Już są! Pyszne jagody, słodkie poziomki i soczyste czereśnie. Owocowych deserów Magdy Gessler nie ma co sobie żałować. Potem będziemy za nimi tęsknić!

  • Deser słodko- kwaśny

    Cytrynowy miodownik z kremem to idealny poczęstunek dla osób, które cenią niebanalne smaki.

  • Składniki na 8-10 porcji na biszkopt: 5 jajek, 6 łyżek cukru, 6 dag mąki pszennej, 4 dag mąki ziemniaczanej. Na nadzienie: 40 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietanki kremówki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 2 wafelki w czekoladzie. Ponadto: 4 łyżki kremu czekoladowego, np. nutelli, polewa czekoladowa...

  • Składniki: 1 szklanka tłustego mleka, 1 laska wanilii (ewentualnie ekstrakt waniliowy), 1 łyżeczka żelatyny, 2 żółtka, 5 dag cukru, 1 szklanka kremówki 36 proc., skórka i sok z pomarańczy...

  • ...1. Miękki twaróg (ewentualnie zmielony w maszynce) zmiksuj razem z cukrem pudrem oraz gęstą kwaśną śmietaną na gładką masę. Dalej miksując, stopniowo wlewaj zimną kawę. 2. Figi umyj starannie pod(...) pucharki lub salaterki. Ostatnią figę (ze skórką) pokrój na ósemki. Na dno każdego pucharka włóż 1-2 łyżki kremu serowo-kawowego. 5. Następną warstwę egzotycznego deseru powinna stanowić masa...

  • Deser Czarny Las

    .... Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Pianę podzielić na dwie części, do każdej dodać roztopioną czekoladę (do jednej białą, do drugiej gorzką) i ubitą wcześniej śmietankę. 2. W pucharkach rozkładać na przemian: krem ciemny, nasączone alkoholem wiśnie, krem biały, aż do wyczerpania składników. Górę udekorować śmietaną, wiśniami i wiórkami.

Wideo na temat: krem do deserów
  • Bezglutenowe desery

    David Gaboriaud przygotował w kuchni programu desery bezglutenowe. Szef kuchni zdradził przepisy na: budyń śmietankowy z malinami, krem z budyniem czekoladowym, budyń czekoladowy z rozgrzewającym chilli oraz budyń czekoladowy z malinami. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Zmysłowe smaki: Tarta z kremem i owocami

    Tarta z kremem i owocami to deser, który cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy! Delikatny spód z kruchego ciasta, krem z mascarpone i sezonowe owoce - to połączenie, któremu nikt się nie oprze! Tarta z kremem i owocami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: krem do deserów
  • Deser malinowy

    Lubisz maliny? Są nie tylko zdrowe, ale również świetnie nadają się do deserów...

  • Jesienne desery na ciepło

    ..., powoli miksując, wlej syrop cienkim strumieniem. Ubijaj przez 5-7 minut, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodaj likier. Krem przełóż do szklaneczek, nałóż pianę i opal ją opalarką do deserów. (...). Możesz je skropić sokiem pomarańczowym. Wymieszaj z cukrem, rodzynkami i posiekanymi orzechami.  2. Ciasto: sól rozpuść w wodzie. 3/4 wody dodaj do przesianej mąki i mikserem wyrób ciasto. Jeśli jest...

  • Tajski deser na bazie ryżu

    ..."Khao niaw ma muang" brzmi jak formuła zaklęcia, a tak naprawdę chodzi o sztandarowy tajski deser, czyli ryż kleisty z mango i kremem kokosowym. Z tym przysmakiem zapozna nas znawczyni azjatyckiej kuchni, Alicja Than.

  • Tarta z aksamitnym białym kremem

    Dla miłośników deserów z truskawkami.

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Nowość w ofercie marki Jasmeen – krem Sezamella

    Jasmeen to produkty kuchni orientalnej, pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu. Najwyższej jakości składniki oraz tradycyjne receptury gwarantują ich wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Marka wprowadziła właśnie do swojej oferty nową propozycję – słodki krem Sezamella produkowany w Jordanii.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...na stalowej patelni zagotować wodę z cukrem. Gotować, do chwili rozpuszczenia się cukru, wymieszać. Włożyć plasterki pomarańczy i gotować, na małej mocy palnika, przez 12-15 minut. Przez ten czas skórka pomarańczy zmięknie, a z wody z cukrem powstanie pyszny pomarańczowy syrop. Wykonanie ciasta Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wymieszać kefir z roztopionym i lekko...

  • Krem Wedlowski Dark – nowość w portfolio E.Wedel

    Po ubiegłorocznym sukcesie Kremów Wedlowskich w wariancie czekoladowym i karmelowym marka E.Wedel postanowiła rozszerzyć wachlarz produktów do smarowania o Krem Wedlowski Dark.

  • Deser Tiramisu a’la Dr Gurgul

    Sposób przygotowania Przy pomocy miksera ucieramy żółtka z cukrem i kakao na czekoladowy kogel-mogel. Do masy dodajemy stopniowo serek Mascarpone i dalej ubijamy całość na gładką puszystą masę. Do kawy dodajemy koniak. Nasączone tak przygotowaną kawą biszkopty Dr Gurgul i krem układamy warstwami. Deser posypujemy wiórkami czekolady i wstawiamy do lodówki na 4 godziny.

  • Babeczki z kremem

    Sposób przygotowania 1. Zagnieć składniki potrzebne do przygotowania ciasta. Schładzaj je 30 minut. Rozwałkuj, wyłóż ciastem formy. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 2. W połowie szklanki mleka wymieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozpuszczony budyń, zagotuj. Wsyp żelatynę, zmiksuj, schłodź. Dodaj śmietankę i syrop cytrynowy. Miksuj, aż uzyskasz gładki krem. Nałóż do...

Dyskusje na temat: krem do deserów