• Informacje na temat:

    krem do rogalików

Artykuły na temat: krem do rogalików
  • Francuskie rogaliki z czekoladą

    Skład na 6 sztuk: ● płat ciasta francuskiego (świeżego lub mrożonego) ● jajko ● tabliczka czekolady albo krem czekoladowy ● 2 łyżki orzechów włoskich ● 2 łyżki cukru pudru.

  • ...1. Mąkę połącz z masłem, solą, śmietaną i żółtkami. Rozkruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem, wsyp cukier, wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami. 2. Wyrób gładkie ciasto i podziel je na 5 części. Każdą rozwałkuj i podziel je na 8 trójkątów. Nałóż na nie po porcji kremu i zwiń rogaliki. 3. Piecz ciastka pół godziny w temperaturze 160°C.

  • Rogaliki z nadzieniem

    Przygotowanie: Rozkrusz drożdże, zasyp je łyżką cukru, zalej połową szklanki ciepłego mleka. Odstaw, aż rozczyn wyrośnie. Masło rozpuść w garnku, a potem ostudź. Jajka i żółtka utrzyj z cukrem(...) słodkości. Znów odstaw do wyrośnięcia. W garnku rozgrzej tłuszcz do wysokiej temperatury. Smażąc pączki, przewracaj je z każdej strony. Na koniec posyp je cukrem pudrem lub polukruj. Pokrój je na trójkąty...

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych.

  • Rogaliki z kremem czekoladowym

    ...śmietanę i dodaj pokrojoną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Ciasto rozwałkuj na cienki płat i wykrawaj z niego trójkąty (15x10x15 cm).Na cieście połóż łyżkę kremu czekoladowego i zwiń. Ułóż na blasze wyłożonej papierem, posmaruj jajkiem i piecz 30 min w 180 st. C. Oprósz cukrem pudrem. Czas przygotowania: 90 minut 196 kcal/1 sztuka...

  • Migdałowe croissanty

    Rogaliki można też nadziewać kremem czekoladowym, masą makową, musem jabłkowym, powidłami.

  • ..., cukry, mieszamy. Zalewę wylewamy na rogaliki, odstawiamy na godzinę. Masę przekładamy do ceramicznych miseczek (tzw. ramekinów) i zapiekamy 20–25 minut w 180ºC. Podajemy z kremem czekoladowym. Na...

  • Klasyka francuskiego cukiernictwa – ślimaki z rodzynkami i z orzechami, Christophe Felder

    ...  Po francusku nazywa się je po prostu Pains aux raisins czyli chlebkami z rodzynkami. Kuszą w każdej francuskiej cukierni bo obok rogalików i chlebków...

  • Kruche z zeszytu babci

    ...dokładnie smarujemy niezbyt grubo gotowym kremem czekoladowym i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Koła przecinamy na dziesięć równych trójkątów, które, od podstawy do ostrego końca, zwijamy...

  • Świat na talerzu o poranku

    ...może zabraknąć kawy. Rodowity Francuz, nie będzie rozkrajał rogala, ale zje go, maczając właśnie w kawie lub konfiturze. Nie brakuje jednak i wersji nadziewanych tych słynnych rogalików. Nadzieniem(...). Są to wafelki w kształcie rożka, serwowane najczęściej z czekoladą, budyniem lub słodkim kremem. Popularne są również herbatniki biscotti i tosty z kremem czekoladowym. By dodać sobie energii na...

Przepisy na temat: krem do rogalików
  • Rogaliki z kremem daktylowym

    Sposób przygotowania Mus lekko podgrzej w garnku. Wymieszaj mąkę z drożdżami i cukrem. Dodaj mus i wyrabiaj ok. 8 minut. Włóż do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. W tym czasie zrób krem: kaszę przepłucz kilka razy wrzątkiem. Wsyp do garnka wraz z daktylami, zalej 2 szklankami mleka. Przykryj i gotuj na małym ogniu 15 minut. Wystudź. Dodaj sok i skórkę z cytryny...

  • Cygara z czekoladą

    ....  3. Czekoladę połam na małe kawałki. Podgrzej krem czekoladowy. Posmaruj nim każdy trójkąt. Posyp je czekoladą i zwiń, formując rogaliki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15-18 minut. Jeszcze...