• Informacje na temat:

    krem do tortów z serków i galaretki

Artykuły na temat: krem do tortów z serków i galaretki
  • Składniki na 10 porcji. Spód: 125 g margaryny, 120 g cukru, 3 jajka, 250 ml śmietany kremówki, 200 g mąki, 1/2 opakowania proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do wysypania formy, 2 łyżki kakao, puszka brzoskwiń w kompocie. Masa: 250 g serka mascarpone, 250 g twarogu mielonego, 50 g cukru pudru, 30 g żelatyny w proszku.

  • Składniki na 15 porcji: Ciasto: 6 jajek • szklanka mąki pszennej • szklanka cukru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 75 dag serka mascarpone • 300 ml śmietany 30 proc. • 3/4 szklanki cukru pudru • 70 dag czerwonych porzeczek • 40 dag malin • 40 dag czarnych porzeczek • czerwona galaretka.

  • Skład na 12 porcji: ● 5 jajek ● 3/4 szklanki cukru ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 3/4 szklanki mąki pszennej ● łyżeczka mąki ziemniaczanej ● 2 łyżki kakao Krem: ● 500 g serka mascarpone ● 1/2 l śmietany tortowej ● szklanka cukru pudru ● czerwona galaretka owocowa ● biszkopty ● owoce ● płatki migdałowe do dekoracji...

  • Na biszkopt: 6 jajek, 17 dag mąki tortowej, 17 dag cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem i dekorację: 65 dag śmietanki kremówki 30 proc., 50 dag serka mascarpone, 6 łyżeczek żelatyny, 8 łyżek cukru pudru, 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 1 i ½ kg truskawek...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ..., wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy. Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy...

  • Składniki na 8-10 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, 2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej), ¾ szklanki cukru, 1/3 szklanki kakao, 15 dag masy marcepanowej. Ponadto: 25 dag serka mascarpone, 600 ml śmietanki kremówki 36 proc., 3-4 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie czerwonej galaretki, np. truskawkowej, 4-6 podłużnych biszkoptów, rurki waflowe, owoce do dekoracji.

  • Składniki na 20 porcji: Biszkopt: • 6 jajek • 6 łyżek cukru • 8 łyżek mąki pszennej • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: • 60 dag serka mascarpone • 500 ml mleczka kokosowego • 200 ml śmietanki 36-proc. • 10 łyżek cukru pudru • 4 łyżki wiórków kokosowych • galaretka truskawkowa • 20 dag mrożonych truskawek • 15 dag powideł śliwkowych.

  • Skład na 14 porcji: Biszkopt: ● 8 jajek ● 8 łyżek cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 12 łyżek mąki pszennej tortowej Krem: ● 1 litr śmietanki kremówki ● 500 g sera mascarpone ● 4 łyżki cukru pudru ● 2 opakowania zagęszczacza do śmietany ● puszka brzoskwiń w zalewie ● 100 g migdałów w płatkach ● 1 galaretka owocowa w jasnym kolorze i dowolne owoce do dekoracji...

  • Składniki na 10 porcji: 3 jajka, 25 dag cukru, 3 cukry waniliowe, 8 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag malin, 15 dag rabarbaru, galaretka malinowa, 2 serki mascarpone, 1/2 kg mielonego twarogu, łyżeczka żelatyny, 2 łyżki pistacji, 3 śmietany kremówki, maliny i melisa.

  • Torcik z kremem brzoskwiniowym

    Składniki na 12 porcji: 5 brzoskwiń • 2 galaretki brzoskwiniowe • 50 dag serków homogenizowanych • 3 jajka • 2 żółtka • sok z połowy cytryny • 6 łyżek cukru • 8 dag masła • 5 dag białej czekolady.

Przepisy na temat: krem do tortów z serków i galaretki
  • Tort truskawkowy

    Składniki: 1 opakowanie spodów tortowych (np. Dan Cake) ok. 1 kg truskawek 500 ml zimnej śmietany 36% 2 op. serka mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1 opakowanie galaretki (np(...), zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić. 2. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder.  Masę...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ..., wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy. Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy...

  • Lekki torcik z owocami

    ...z serkiem i esencją. Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku.  4. Blaty przełóż kremem, wierzch tortu także posmaruj warstwą kremu. Ułóż umyte i osuszone owoce, zlepiając je galaretką, by utworzyć...