• Informacje na temat:

    krem do tortu na żółtkach

Artykuły na temat: krem do tortu na żółtkach
  • Tort truskawkowy

    ...schłodzoną śmietankę ubić na puch. Zimny ser utrzeć z przesianym cukrem pudrem,  zmiksować z twarogiem, żelatyną, delikatnie połączyć z bitą śmietaną i połową konfitury. Pozostałą część konfitury wymieszać z  drobno pokrojonymi  truskawkami. 4. Na paterze położyć pierwszy blat, nasączyć 1/3 ponczu, rozłożyć połowę truskawek z konfiturą i 1/3 kremu, posypać połową pokruszonych bez. Masę przykryć drugim...

  • Tort Opium

    ...ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 15 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Na krem: 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 10 dag cukru, 13 dag mięk kiego masła, 20 dag orzechów włoskich, 10 dag orzechów laskowych. Ponadto: 8 dag gorzkiej czekolady, 8 dag masła...

  • Tort migdałowy z kremem budyniowym

    ...). Przygotowany krem wymieszać z likierem migdałowym. 4. Kremem karpatkowym przełożyć biszkoptowe blaty. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi wierzch tortu. Śmietanę ubić z cukrem pudrem(...). 26 cm wyłożyć pergaminem. Nałożyć do niej ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut. Biszkopt wystudzić, potem przekroić na 3 blaty. 3. Krem...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Tort z truskawkami

    ...i na wierzchu tortu zrób dekoracyjny wzorek, wyciskając krem przez szprycę. Tort udekoruj wiórkami czekolady, płatkami migdałów i truskawkami. Zobacz także:(...).  3. Przygotuj krem: mascarpone wymieszaj z jogurtem, cukrem i sokiem z cytryny. Spęczniałą żelatynę stop, podgrzewając na małym ogniu. Dodaj do niej mleko. Wlej do masy serowo-jogurtowej. Krem rozsmaruj...

  • Składniki: 8 jajek, mleko, po 15 dag cukru i mąki, kakao, 1 op. cukru waniliow., 1 łyżeczka prosz. do piecz., 20 dag gorzkiej czekolady 3250 ml kremówki, 2 op. kremu ajerkoniakowego...

  • Składniki na 16 porcji: Ciasto: 5 jaj, 125 g cukru, 2 łyżki cukru waniliowego, szczypta skórki z cytryny, 75 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 75 g zmielonych orzechów włoskich. Krem: 200 ml śmietany kremówki, 4 arkusze żelatyny, 500 g mascarpone, 125 g cukru, 20 ml likieru orzechowego, 50 ml kawy espresso. Do dekoracji: 100 g gorzkiej czekolady, wiórki czekoladowe, 60 g orzechów włoskich.

  • Składniki na 12 porcji: 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady, 3 jajka, 15 dag cukru, 12 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki soku cytrynowego, 100 ml szampana (ew. białego wina musującego), 40 dag śmietany kremówki, 2 torebki cukru waniliowego, 20 dag posiekanych migdałów. Do dekoracji: polewa czekoladowa, marcepanowe i czekoladowe ozdoby cukiernicze...

  • Składniki na 12 porcji: 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady, 3 jajka, 2/3 szkl. cukru, 2/3 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny, 50 dag śmietany kremówki, 100 ml szampana (ew. białego wina musującego), 4 łyżki soku cytrynowego, 2 torebki cukru waniliowego, 20 dag posiekanych migdałów, kakao do oprószenia.

Przepisy na temat: krem do tortu na żółtkach
  • Tort kawowy

    ...rozpuść w pół szklanki wody. Biszkopt przekrój na 2 blaty i nasącz kawą.  2. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem i kawą. Wlej przestudzoną czekoladę i zmiksuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Do części kremu dodaj wiśnie i wyłóż na pierwszy blat. Przykryj drugim. Wierzch i boki posmaruj kremem. Masło rozpuść z czekoladą, polej wierzch i posyp orzechami. 

  • Tort bezowo-śmietankowy

    Wyśmienicie komponuje się z kremem. Lubi też towarzystwo owoców. Z ubitej i upieczonej piany można wyczarować najróżniejsze kształty.

  • Tort czekoladowy z mascarpone

    ...i odłóż do wystudzenia.  2. Krem: kawę rozpuść we wrzątku - powinna mieć konsystencję gęstej pasty. Odstaw do wystudzenia. Śmietanę wymieszaj z serkiem i cukrem pudrem. Ubij na sztywno. Połącz z kawą. Ciasto rozetnij na 3 równe placki. Przełóż je kremem cappuccino. Posmaruj też wierzch i boki ciasta. Z kremu zrób również rozetki na torcie. Udekoruj go startą czekoladą oraz czekoladowymi ozdobami.

  • Tort bakaliowy

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju Krem: 2 śmietany 30 proc. śmietan fix cukier waniliowy łyżka cukru pudru masa kajmakowa w puszce (40 dag) Wierzch: 4 łyżki wody 10 dag masła 3 łyżki kakao pół szklanki cukru pudru bakalie Przygotowanie...

  • Orzeźwiający tort cytrynowy

    ...z cytryny. Mieszaj do zgęstnienia kremu. Wystudź i przełóż nim warstwy biszkoptu, nasączonego herbatą. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, (możesz dodać barwnik). Udekoruj nią boki i wierzch tortu(...), przekrojony na 3 blaty 300 ml posłodzonej herbaty z cytryną Krem: 2 jajka 2 żółtka 160 g cukru 80 g masła sok i skórka otarta z 2 cytryn Dekoracja: 300 ml śmietanki 30 proc...

  • Biszkopty z lekkim kremem

    .... Podpraż na suchej patelni.  3. Przygotuj krem: schłodzony serek ubij mikserem z ksylitolem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Jeśli krem jest bardzo gęsty, domieszaj 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja...

  • Węgierski tort z wachlarzem

    ...z kakao. Odłóż 1/3 pozostałego jaśniejszego kremu. Resztą jaśniejszego kremu przełóż 7 blatów.  3. Wierzch i boki ciasta oraz brzegi trójkątów posmaruj ciemniejszym kremem. Bok tortu obsyp płatkami(...), domieszaj do ciasta. Podziel je na 8 porcji. Każdą rozsmaruj na spodzie tortownicy (śr. 23 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz po 10 minut w temp. 180°C.  2. Krem: czekoladę posiekaj. Zagotuj...

  • Tort Esterhazy z Węgier

    .... Nałóż 1/6 masy bezowej, cienko rozsmaruj. Blat piecz 10 minut w 200 st. C. W ten sam sposób upiecz jeszcze 5 blatów.  2. Masa: żółtka utrzyj z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i 1/2 szkl. mleka. Resztę mleka, śmietanę i cukier zagotuj. Połącz z masą żółtkową. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wystudź ją i utrzyj z masłem oraz wiśniówką. Blaty przełóż kremem, posmaruj nim też bok ciasta...

  • Tort fasolowy

    Składniki: 20 dag fasoli Jaś 4 jajka 10 dag cukru pudru 3 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. kremu orzechowego do tortów(...) przez sitko. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i dodawaną po łyżce fasolą. Domieszaj proszek do pieczenia, migdały i kaszę. Białka ubij na sztywno. Pianę delikatnie...

  • Torcik z kokosowym kremem

    ....  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...