• Informacje na temat:

    krem malinowy do ciast

Artykuły na temat: krem malinowy do ciast
  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 jajka • 6,5 dag masła • 100 ml wody • 1/2 szklanki mąki pszennej. Krem: 20 dag serka mascarpone • 200 ml śmietany 36 proc. • 3 łyżki cukru pudru • 25 dag mrożonych malin Lukier: 2 łyżki masła • łyżka mleka • 10 dag cukru pudru • 5 dag białej czekolady.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 12 dag cukru, 8 dag mąki pszennej, 1-2 łyżki cukru pudru. Na krem: 40 dag malin, 2-3 łyżki cukru, 4 łyżeczki żelatyny, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1/3 szklanki cukru pudru, 40 dag brzoskwiń. Ponadto: 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 łyżki posiekanych pistacji, maliny do dekoracji, cukier puder.

  • Składniki na 15 porcji: 4 jajka, sól, 15 dag cukru, 5 dag mąki pszennej, 2 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag mrożonych malin, 40 dag śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego 40 dag mielonego twarogu, 2 łyżeczki soku cytrynowego, 6 łyżek mleka kokosowego, 5 dag startej białej czekolady, posiekane płatki gorzkiej czekolady do dekoracji, cukier...

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 4 łyżeczki żelatyny, 5 dag cukru, 30 dag jogurtu naturalnego, 1 op. cukru waniliowego, 20 dag śmietany kremówki, 30 dag konfitury malinowej, trochę polewy czekoladowej do dekoracji...

  • Składniki: 4 jajka, 17,5 dag cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, 10 dag mąk, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3-4 łyżeczki żelatyny, 35 dag malin, 30 dag gęstego jogurtu, 15 dag kwaśnej gęstej śmietany, 15 dag konfitury malinowej, 25 dag śmietany kremówki, 1 torebka zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 1-2 łyżki krokantu orzechowego, tłuszcz i mąka do formy, maliny...

  • Rolada malinowa

    Zapomniane ciasto powraca.

  • Ciasto: ● 3/4 szklanki mąki ● 1/2 szklanki cukru ● 50 g masła ● 6 jajek ● łyżeczka proszku do pieczenia . Krem: ● szklanka śmietany 30% ● 1/2 szklanki cukru pudru ● 400 g malin ● 3 łyżki żelatyny.

  • Składniki na 12 porcji: 250 g mąki, sól, 60 g cukru pudru, 125 g masła, 1 jajko, masło i mąka poznańska do wysypania formy.  Nadzienie: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego, 100 ml śmietany kremówki, 250 g tłustego twarogu homogenizowanego, 4 żółtka, 1 jajko, miąższ z 1/2 laski wanilii, listki z 4 gałązek tymianku, 150 g malin.

  • Malinowy raj

    ...1. Do przesianej mąki wysp cukier puder oraz sól, wymieszaj. Dodaj pokrojone na małe kawał- ki masło, śmietanę oraz żółtko. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 minut.  2. Formę do tarty posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem...

  • Składniki na 12 porcji 20 dag białej czekolady, 85 dag śmietany kremówki, 3 jajka, 10 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 10 dag mąki pszennej, 3 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 35 dag malin, 6-8 łyżek płatków migdałowych, różowe bezy do dekoracji.

Przepisy na temat: krem malinowy do ciast
  • Torcik malinowy z kremem twarogowym

    Ciasto, które rozpływa się w ustach!

  • Kakaowo-malinowe, z kremem mascarpone

    ...) nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremki.  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. i piecz muffinki 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź.  4. Przygotuj krem. Do mascarpone dodaj cukier puder  i zmiksuj, aż stanie się puszysty.  5. Na wystudzone babeczki nakładaj porcje kremu,  na wierzchu dekoracyjnie ułóż maliny.

  • Karpatka malinowa

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj wodę z 1/4 kostki masła. Wsyp do niej mąkę. Mieszając, gotuj, aż ciasto będzie lśniące i łatwo będzie odklejać się od ścianek garnka. Wtedy zdejmij je z ognia i lekko przestudź. Do ciepłego ciasta wbij 1 jajko, zmiksuj. Odstaw do całkowitego wystudzenia.  2. Zimne ciasto ptysiowe utrzyj z pozostałymi jajkami oraz proszkiem do pieczenia. Tortownicę (śr. 26 cm...

  • Tarta malinowa

    Składniki: Kruche ciasto: 270 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki cukru pudru szczypta cynamonu łyżka ekstraktu z wanilii  120 g margaryny Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 120 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 torebki Earl Grey Ahmad Tea London Dekoracja: 250 g świeżych malin Cukier puder...

  • Marmurek malinowo-brzoskwiniowy

    Dojrzałe w słońcu owoce, leciutka jak chmurka słodka masa i delikatne ciasto… Takie trio to pokusa nie do odparcia dla małych i dużych łasuchów.

  • Rolada mocno malinowa

    ...wymieszaj łyżką. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temp. 180 st. C. Gorące ciasto przełóż na ściereczkę posypaną cukrem wanilinowym, usuń papier, zwiń w roladę(...) oraz przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Dodaj pozostałe maliny, delikatnie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki, by lekko stężał. 3 Ciasto posmaruj dżemem, zwiń, pokrój na 20 kawałków. Na 10 plastrach...

  • Malinowe tiramisu

    ...nalewką. Spód prostokątnej formy (ok. 15 x 20 cm) wyłóż połową ciastek. Skrop je połową kawy z nalewką. Na ciastkach rozsmaruj połowę kremu. Posyp startą czekoladą i przykryj pozostałymi biszkoptami. Skrop je resztą kawowego ponczu. Posmaruj pozostałym kremem.  3. Wprost na wierzch ciasta przesiej przez gęste sitko kakao (dzięki temu nie będzie grudek). Tiramisu wstaw do lodówki na ok. 5 godzin...

  • Tarta malinowo-miętowa

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj porcję kruchego ciasta, tak jak w przepisie podstawowym. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Cienko je(...). Czekoladę wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij. Domieszaj ją do masy serowej. Krem wyłóż na upieczony spód. Maliny przebierz, umyj, osusz. Konfiturę podgrzej, przetrzyj i wymieszaj z likierem. Maliny rozłóż...

  • Tarta malinowa

    ...melisy cytrynowej do dekoracji Przygotowanie: 1. Zimne masło posiekaj, dodaj żółtka oraz cukier. Wsyp mąkę przesianą ze szczyptą soli. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na 30 minut. 2. Proszek budyniowy rozprowadź w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj. Dodaj rozprowadzony budyń, ugotuj gęsty krem, odstaw do lekkiego schłodzenia. 3. Maliny przebierz...

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.