• Informacje na temat:

    krem marcepanowy do babeczek

Artykuły na temat: krem marcepanowy do babeczek
  • ...cukru 50 dag masy marcepanowej, 3 jajka 80 g mielonych migdałów, 80 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 100 g konfitury z czerwonych porzeczek, 50 g mielonego tłustego twarogu, 140 g miękkiego masła, 1 łyżka cukrowych perełek do dekoracji, papier do pieczenia, forma do muffinek z 24 wgłębieniami, 24 papierowe papilotki do babeczek, foremki-literki...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Składniki na 12 sztuk: 25 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, 2 jajka, 15 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 3 łyżki kakao, 200 ml mleka, 125 ml maślanki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 op. błyskawicznego kremu karpatkowego.

  • Modne babeczki

    Amerykanie wprost oszaleli na punkcie cupcakes (czyt. kapkejks), czyli babeczek z ozdobnym wierzchem.

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...-25 minut. Muffiny wyjąć z piekarnika i po ok. 10 minutach uwolnić z formy. Masło ubić z cukrem pudrem na kremową masę , dodać konfiturę, dobrze wymieszać, na następnie przetrzeć przez sito. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować muffiny. Koronę z kremu wykończyć perłami z cukru. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal Muffiny - mini torciki Sachera...

  • ...dostala Ania. Obok byl sklepik z marcepanowymi wielkanocnymi " swieconkami"... kielbaska, szynka, babeczka. Ale najwazniejsza byla szklana karafka w kwiatki. Te swieconke wkladalo sie pieknie(...)  w i n o g r o n a ). A slynne napoleonki ( krakowskie sa z rozowym kremem i nie maja nic wspolnego z kremowkami, ktore byly pyszne i ogromne w hotelu Cracovia . I ciastka tzw. tortowe nasaczone...

Przepisy na temat: krem marcepanowy do babeczek
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...-25 minut. Muffiny wyjąć z piekarnika i po ok. 10 minutach uwolnić z formy. Masło ubić z cukrem pudrem na kremową masę , dodać konfiturę, dobrze wymieszać, na następnie przetrzeć przez sito. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować muffiny. Koronę z kremu wykończyć perłami z cukru. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal Muffiny - mini torciki Sachera...