• Informacje na temat:

    krem marcepanowy do ciasta

Artykuły na temat: krem marcepanowy do ciasta
  • Składniki na 8 porcji: 230 g mąki pszennej, 50 g cukru pudru, 150 g masła, 1 jajko. Krem: 200 g marcepana (najlepiej z dużą zawartością migdałów), 2 jajka l 150 g masła. Wykończenie: 700 g kolorowych porzeczek, 1 torebka przejrzystej galaretki...

  • ...st. Polej resztą masła, posyp cukrem pudrem. Czas ok. 90 min; porcja – 250 kcal, cena 1 zł. Tradycyjny austriacki strudel różni się od drożdżowego i jest dość pracochłonny, a do tego trudny(...) idealny i wyjątkowo chrupiący. Dobra rada . Zamiast marcepanu, możesz rozłożyć na cieście owoce lub gęsty krem nugatowy.

  • Składniki na 24 sztuki: 100 g plastycznej masy cukrowej, różowy, żółty, czerwony i niebieski barwnik spożywczy, trochę cukru pudru do oprószenia stolnicy Na ciasto: 150 miękkiego masła, 50 dag cukru 50 dag masy marcepanowej, 3 jajka 80 g mielonych migdałów, 80 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 100 g konfitury z czerwonych porzeczek, 50 g mielonego tłustego...

  • ...korpus wystygnie, przyłóż szablon i wykrój gwiazdę. Serek mascarpone wymieszaj z twarogiem i cukrem wanilinowym. Część kremu rozsmaruj na korpusie. Resztą napełnij worek cukierniczy a następnie wyciśnij na obwodzie tortu kopczyki. Rozwałkuj marcepan na poprószonej cukrem pudrem stolnicy tak, aby powstał cienki, mały placek. Wykrój z niego różnej wielkości gwiazdki i udekoruj nimi tort. Czas...

  • Składniki: 1 słoik (720 ml) mirabelek, 20 dag masy marcepanowej, 30 dag mąki, 25 dag cukru, 1 żółtko, 1/2 łyżeczki cynamonu, 15 dag zimnego masła, 3 jajka, 50 dag mielonego twarogu, 8 dag margaryny, 2 łyżki kaszy manny, 1 fiolka cytrynowego zapachu do ciasta,1 łyżka cukru pudru, trochę masła i mąki do tortownicy...

  • Składniki na 16 porcji: 20 dag masy marcepanowej, 25 dag masła (margaryny), 20 dag cukru, 2 op. cukru wanilinowego, aromat migdałowy, 4 jajka, szczypta soli, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 20 dag czekoladowo-orzechowego kremu, 15 dag gorzkiej czekolady, 65 dag śmietany kremówki ,1 słoik (40 dag) konfitury z borówek, 1 torebka zagęstnika do śmietany (typu...

  • Składniki na 16 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, po 2/3 szkl. cukru i mąki pszennej, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek mielonych migdałów, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 czubata łyżka kakao. Na krem: 1 i 1/3 szkl. mleka, 25 dag masła masła, 1/2 szkl. cukru, 1 op. budyniu waniliowego, 5 łyżek likieru migdałowego. Na dekoracje: 15–20 dag masy marcepanowej, kwiatki cukrowe lub...

  • Składniki na 12 porcji: pół tabliczki czekolady, 5 łyżek masła, 5 jajek, więcej niż pół szklanki cukru, nieco mniej niż szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: mały oczyszczony ananas, pół szklanki cukru, szklanka mleka, budyń waniliowy, kostka masła. Wykończenie: śmietanka kremówka, 10 dag masy marcepanowej, cukier puder, granat, kiwi.

  • Ciasto jogurtowo-orzechowe

    Składniki na 12 porcji: 30 dag jogurtu • 30 dag cukru pudru • 45 dag mąki • 4 jajka • 150 ml oleju • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • cukier waniliowy • masa marcepanowa • 20 dag orzechów • krem czekoladowy • listki mięty.

  • Składniki na 8 porcji: po 15 dag mrożonych malin oraz wiśni, 150 ml mocnego naparu kawy, 75 ml likieru kawowego, 1 łyżeczka przyprawy do pierników, 75 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 10 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 20 pierniczków, 2-3 łyżeczki kakao, ok. 40 dag pralinek czekoladowych z nadzieniem marcepanowym...

Przepisy na temat: krem marcepanowy do ciasta
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

  • Pyszności z serka mascarpone

    .... Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy(...) waniliowego, - 450 g śmietany, - 2 łyżki siekanych pistacji, - 6 pomadek marcepanowych, - 1 marcepanowy królik Przygotowanie: Białka z trzema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ubić na sztywną...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    Ciasta, ciasteczka, praliny a nawet napoje - wypróbuj najlepsze przepisy z czekoladą.

  • Halloweenowy sernik na zimno

    Składniki: 100 g ciastek kokosowych 70 g masła 600 g kremowego twarożku 300 g jogurtu naturalnego Sok i skórka starta z jednej limonki Opakowanie polewy do tortów 100 g cukru 100 g masy(...) tak, aby powstał spód ciasta. Odstawic w chłodne miejsce. Twarożek, jogurt, skórkę i sok z limonki wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę.  Polewę do tortów i cukier umieścić w rondelku...

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    ...waniliowego z 5 łyżkami cukru pudru. Dodaj 5 łyżek roztopionego, lekko przestudzonego masła. Dokładnie wymieszaj i schłodź w lodówce. Masa jest idealna do ptysiów. Krem orzechowo-czekoladowy Upraż 80

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, wyrównać. Piec w temperaturze200 st. C przez 10 minut. Ciasto wyłożyć na posypaną cukrem powierzchni...ę i zostawić do ostygnięcia. Ciasto pokroić na 3 części, przełożyć konfiturą wiśniową. 200 g marcepanu wyrobić z 25 g cukru pudru, rozwałkować na prostokąt o wymiarach ciasta i przyłożyć jako górną warstwę, docisnąć. Całość zawinąć w folię spożywczą...

  • Wieniec frankfurcki (Frankfurter Kranz)

    ..., przykryć drugim krążkiem, na który nałożyć 1/4 kremu, przykryć trzecim krążkiem i również nałożyć 1/4 kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Nieco kremu do dekoracji nałożyć do rękawa cukierniczego(...). Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i po łyżce dodawać do ciasta. Formę natłuścić oprószyć bułką tartą. Nałożyć ciasto. Piec w 175 st. C 40-45 minut. Ciasto wyjąć, odstawić do...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...-25 minut. Muffiny wyjąć z piekarnika i po ok. 10 minutach uwolnić z formy. Masło ubić z cukrem pudrem na kremową masę , dodać konfiturę, dobrze wymieszać, na następnie przetrzeć przez sito. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować muffiny. Koronę z kremu wykończyć perłami z cukru. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal Muffiny - mini torciki Sachera...