• Informacje na temat:

    krem miętowy do ciast

Artykuły na temat: krem miętowy do ciast
  • Miętowa kremówka

    Składniki: 4 jajka, 15 dag cukru, 1 łyżka likieru miętowego, 15 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 op. kremu karpatkowego, 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella, posiekane pistacje.

  • Składniki na 10 sztuk: 25 dag mąki, 10 dag cukru pudru, 12 dag masła, 1 jajko, 40 ml likieru miętowego, 25 dag białej czekolady, 200 ml śmietany kremówki, 5 dag pistacji, mąka oraz masło do foremek...

  • Ciasto: 200 ml mleka, 15 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 125 ml maślanki, 25 dag mąki, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag cukru, 2 jajka. Krem: 250 ml mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 12 dag masła, 3 łyżki cukru, 1 mały pęczek mięty, papierowe foremki.

  • Składniki na 24 porcje: 1 jajko, 200 g cukru, 500 ml maślanki, 1 op. cukru wanilinowego, 200 ml oleju, 350 g mąki, 2-3 łyżki ciemnego kakao, 1 op. proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: 1 pęczek mięty, 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 100 g cukru pudru, 5 g żelatyny, 150 g gorzkiej polewy czekoladowej, 5 dag białej polewy czekoladowej.

  • Składniki: 4 jajka, 20 dag cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, 15 dag mąki pszennej, 15 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 dag kakao, 6 łyżeczek żelatyny, 75 dag śmietany kremówki, 3 łyżki likieru miętowego, 60 dag truskawek, listki mięty...

  • Ciasto: 25 dag mąki tortowej, 125 ml kwaśnej śmietany 18-proc., 12 dag margaryny, szczypta soli, 2 łyżeczki kakao, pół op. cukru waniliowego. Krem: 17 dag landrynek miętowych, kilka kropli aromatu miętowego, op. budyniu śmietankowego (bez dodatku cukru), półtorej szklanki mleka, 20 dag margaryny.

  • Składniki na 8-10 porcji: Na biszkopt: 1 i ¼ szklanki mąki pszennej, ¾ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 18 dag margaryny l 8 dag posiekanej gorzkiej czekolady, 2/3 szklanki kakao, 3 jajka, 1 i ¼ szklanki cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, ¾ szklanki kwaśnej śmietany 18 proc. Na krem: 700 ml śmietanki kremówki 36 proc., 2 galaretki w kolorze zielonym...

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 1 jajko, 8 dag cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag kremowego twarożku, 8 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 40 dag gęstej śmietany tortowej, 5 łyżek likieru miętowego, mięta i melon do dekoracji, trochę mąki do oprószenia stolnicy, tłuszcz do formy.

  • Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki • 1/2 szklanki cukru pudru • 1/3 szklanki kakao • 125 g masła • 1/4 szklanki mleka Krem miętowy: • 50 g masła • 1/2 szklanki cukru pudru • 1/2 łyżeczki aromatu miętowego.

  • Składniki na 12 porcji: 15 dag miękkiego masła, 17 dag mąki krupczatki, 15 dag cukru pudru, 4 jajka, 2 łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 750 ml śmietanki kremówki, 5 łyżeczek żelatyny, 3 torebki cukru waniliowego, kilka kropli miętowych lub ekstraktu, garść listków świeżej mięty.

Przepisy na temat: krem miętowy do ciast
  • Tarta malinowo-miętowa

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj porcję kruchego ciasta, tak jak w przepisie podstawowym. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Cienko je(...). Czekoladę wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij. Domieszaj ją do masy serowej. Krem wyłóż na upieczony spód. Maliny przebierz, umyj, osusz. Konfiturę podgrzej, przetrzyj i wymieszaj z likierem. Maliny rozłóż...

  • Tort czekoladowo-miętowy

    ..., - 5 łyżeczek żelatyny 3 torebki cukru waniliowego, kilka kropli miętowych, - garść listków, - świeżej mięty Przygotowanie: 1. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Ucierając kolejno dawaj po jednym żółtku oraz(...), gdy spęcznieje rozpuść podgrzewając. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem waniliowym. Dodaj krople i posiekane listki mięty. Połącz z żelatyną. Tężejącym kremem przełóż krążki ciasta. Posmaruj także...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    Ciasta, ciasteczka, praliny a nawet napoje - wypróbuj najlepsze przepisy z czekoladą.

  • Gofrowy przekładaniec

    ...ciasta łyżką.  3. Rozgrzej gofrownicę. Wylewaj porcje ciasta i smaż gofry. Wystudź je. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce pokrój na kawałeczki.  4. Schłodzoną śmietanę ubij na gęsty krem. Połącz go z likierem miętowym. Gofry składaj po trzy - jeden na drugim. Przełóż je truskawkami oraz kremem śmietanowo-czekoladowym. Od razu podawaj. Ew. udekoruj listkami mięty...

  • Kruche łódeczki z młodym jęczmieniem

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąkę przesiej do miski i wymieszaj z cukrem. Dodaj posiekane, mocno schłodzone masło i żółtko, zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao. Uformuj 2 kule i włóż oddzielnie do woreczków foliowych. Schładzaj przez minimum 30 minut.  2. Ciasta rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość niecałego centymetra. Wytnij szklanką...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Kremówkę ubij, dodaj twarożek, cukier puder i wymieszaj na gładki krem. Umieść go w szprycy i wyciskaj na krążki ciasta. Na kremie kładź plasterki kiwi, na nie ponownie wyciskaj krem, kładź ciasto i kiwi(...) stop. W miseczce starannie wymieszaj orzechy z miodem, cukrem oraz jajkami. Dodaj stopione masło. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180