• Informacje na temat:

    krem morelowy do tortu

Artykuły na temat: krem morelowy do tortu
  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 6 jajek, 4/5 szklanki mąki pszennej, 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru. Krem i dekoracja: 400 ml śmietany 30-proc., łyżka żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, dżem morelowy, 5 pomarańczy, galaretka, 10 dag migdałów.

  • Składniki na 12 porcji: 5 jajek, cukier waniliowy, 15 dag drobnego cukru, 15 dag mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3,5 łyżki wiórków kokosowych, 50 ml oleju, tłuszcz i mąka krupczatka do formy. Masa: 300 ml mleka, 10 dag drobnego cukru, opakowanie budyniu waniliowego, 25 dag masła, 1/2 świeżego ananasa, 2 kiwi, 10 dag dżemu morelowego, 5 łyżek kokosu do posypania tortu.

  • ...wanilinowego, 1 szklanka mąki pszennej. 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 czubate łyżki kakao, szczypta soli. Na krem: 25 dag malin, ¾ szklanki cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, 25 dag miękkiego masła. Ponadto: 5 dag dżemu morelowego lub brzo skwiniowego, 30 dag śmietany kremówki 30 proc., 2-3 łyżki cukru pudru, wiórki...

  • .... po kilku godzinach a jeszcze lepiej na drugi dzień. By wierzch tortu ciasta był równiejszy, możesz (od razu po wyjęciu z piekarnika) odwrócić biszkopt od góry nogami i użyć spodu jako górnej warstwy tortu. ✔Na zapas Upieczony biszkopt bez kremu i innych dodatków możesz trzymać w szczelnie zamkniętej blaszanej puszce przez 4 dni albo zamrozić. W takiej formie zachowa świeżość i wyborny smak...

  • Składniki na 40 porcji: Ciasto: 360 g gorzkiej czekolady, 240 g masy marcepanowej, 14 jajek, 400 g miękkiego masła, 360 g mąki pszennej tortowej, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g mielonych migdałów, szczypta soli, 320 g cukru, 10 łyżek rumu (albo mleka). Krem: 650 g konfitury morelowej, 300 g miękkiego masła. Dekoracje: 900 g plastycznej masy cukrowej, fioletowy barwnik...

  • Składniki na 10-12 porcji. Na ciasto: 15 dag mąki pszennej, 6 dag mielonych migdałów, 18 dag cukru pudru, 18 dag roztopionego masła lub margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 średnie jajka, barwnik spożywczy w kolorze żółtym i różowym (w płynie lub proszku), 10 dag marmolady np. morelowej. Na krem: 250 ml mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3-4 łyżki cukru, 10 dag miękkiego masła.

  • Składniki: 230 g mąki, po 75 g masła i cukru pudru, 4 jajka, 175 g cukru, 25 g mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, płatki migdałowe, dżem morelowy (150 g) + 1 łyżka, 150 g winogron, łyżka żelatyny, 700 g kremówki, 500 g mascarpone, 2 cukry waniliowe, 1 śmietan -fix, 300 g masy z marcepana.

  • Składniki na 12 porcji: 3/4 kostki masła, 3/4 szklanki drobnego cukru, 5 jajek, 3/4 szklanki mąki, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 200 g mielonego maku, 1/2 słoiczka dżemu morelowego, tłuszcz i mąka krupczatka do formy. Krem: 3/4 szklanki mleka, 5 łyżek mąki, 3/4 kostki masła, łyżka cukru pudru, 200 g kompotu z gruszek. Wykończenie: opakowanie płatków migdałowych.

  • Składniki: 6 jajek, 20 dag cukru, 3 torebki cukru wanilinowego, szczypta soli, 17,5 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kg i 15 dag śmietany kremówki, 3 op. zagęstnika do śmietany (śmietan-fix), 20 dag mielonych orzechów laskowych, 3 łyżki likieru migdałowego, 30 dag masy marcepanowej, 7,5 dag cukru pudru, 2 łyżki konfitury morelowej, ok. 16 orzechów laskowych ze skórką.

  • Tort z musem czekoladowym

    ...konfitury, nałożyć krem. Drugi blat ciasta również posmarować konfiturą i nałożyć na masę (konfiturą do masy).  Tort odstawić w chłodne miejsce na noc. Uwolnić z pierścienia. Mleczną i białą...

Przepisy na temat: krem morelowy do tortu
  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ...bita śmietana - serwuje się ją jako dodatek do tortu Przepis: Czekoladę połam, stop w gorącej kąpieli wodnej. Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrami. Nie przerywając(...) dwa krążki. Marmoladę podgrzej, dodaj likier. Połową przełóż krążki ciasta. Resztą posmaruj wierzch i boki tortu. Odstaw na 2 godz. do zaschnięcia. Zrób polewę: stop czekoladę i wymieszaj z olejem...