• Informacje na temat:

    krem z jabłek i budyniu

Artykuły na temat: krem z jabłek i budyniu
  • ...900 ml mleka, 25 dag cukru, 2 torebki budyniu waniliowego, 1,2 kg winnych jabłek, 6 jajek, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag masła, 20 dag gorzkiej czekolady, 5 dag oleju kokosowego, 20 dag śmietany kremówki.

  • Składniki: 1 kg jabłek deserowych, 4 łyżki soku cytrynowego, 1 i 2/3 szkl. soku jabłkowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 9 łyżek cukru, 9 płatów makaronu lasagne, 1 szkl. mleka, 20 dag serka mascarpone, 10 dag suszonej żurawiny, cukier wymieszany z cynamonem, tłuszcz do formy.

  • Składniki: torebka budyniu waniliowego, 2 łyżki oleju, 6 łyżeczek cukru, pół szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, sól, pół słoi ka kremu cytrynowego, 3 jabłka, łyżeczka cynamonu.

  • Szarlotka z kremem - w 50 minut

    ...do posmarowania formy do pieczenia, - 2 - 3 łyżki tartej bułki do posypania formy. Krem: - 2 torebki budyniu (jasnego, np. waniliowego lub śmietankowego), - cukier waniliowy, - szklanka cukru(...) stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek. Resztę ciasta schłodzonego w lodówce pokruszyć (można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach) na wierzch masy kremowej...

  • Skład na 15 porcji Ciasto: 500 g mąki, szklanka cukru, kostka masła, cukier wanilinowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 żółtek, 4 łyżki śmietany Krem: 1/2 litra mleka, 2 budynie śmietankowe, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki masła, 5 białek, 1,5-2 kg antonówek, szarych lub złotych renet...

  • Składniki. Krem: 500 ml mleka, 8 dag cukru, 40 ml rumu, 2 op. budyniu waniliowego, 25 dag miękkiego masła. Ciasto: 1,2 kg jabłek, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecz. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 20 dag śmietany kremówki.

  • Składniki na 12 porcji: szklanka mąki, żółtko, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki masła. Masa: 75 dag jabłek, 6 łyżek zmielonych migdałów, 6 łyżek cukru pudru, 2 łyżeczki cynamonu, 3 białka. Krem: szklanka mleka, paczka budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, szklanka bitej śmietany, łyżka cynamonu.

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 20 dag masła, 2,5 szkl. mąki pszennej + 3 łyżki do posypania jabłek, 1 szkl. cukru pudru, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kg twardych jabłek, szczypta soli. Krem: 0,5 l mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 1/2 szkl. drobnego cukru, 20 dag masła. Polewa: 10 dag mlecznej czekolady, 100 ml kremówki.

  • Składniki na 24 porcji: 1 kg słodkich jabłek deserowych, sok z 1 cytryny, 50 dag masła, 30 dag cukru, 1 cukier waniliowy, szczypta soli, 6 jajek, 35 dag mąki pszennej, 1 małe op. proszku do pieczenia, 4 łyżki śmietany kremówki, 1 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, po 15 dag gorzkiej i mlecznej czekolady, 10 dag margaryny, tłuszcz do formy...

  • Składniki ciasta: 4 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, kisiel jabłkowy, duże jabłko. Mus: 6 -7 kwaśnych jabłek, cukier do smaku, galaretka jabłkowa. Krem: 1,5 l mleka, budyń śmietankowy, 2 kisiele jabłkowe, 6 łyżek cukru, 2 op. Śnieżki: 3/4 kostki margaryny, pół kostki masła. Galaretka: 2 jabłka, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki cukru, 2 galaretki...

Przepisy na temat: krem z jabłek i budyniu
  • Torciki z jabłkami

    ...dag mielonego tłustego twarogu 1 op. budyniu waniliowego mąka do oprószenia stolnicy Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z 20 dag cukru, 1 cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, szczyptą(...) nadzienie. Wierzch ciasta ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Oblej lukrem. Budyniowy oblany czekoladą Składniki: 1 kg słodkich jabłek deserowych sok z 1 cytryny 50 dag masła...

  • Szarlotka z kremem

    ...do posmarowania formy do pieczenia, - 2 - 3 łyżki tartej bułki do posypania formy. Krem: - 2 torebki budyniu (jasnego, np. waniliowego lub śmietankowego), - cukier waniliowy, - szklanka cukru(...) stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek. Resztę ciasta schłodzonego w lodówce pokruszyć (można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach) na wierzch masy kremowej...

  • Skład na 20 porcji: 4 jabłka, 250 ml białego wina, 2 łyżki cukru. Ciasto: 250 g tłustego twarogu, 50 ml mleka, 5 łyżek oleju, 100 g cukru, 250 g mąki krupczatki, 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu waniliowego, 600 ml mleka, 4 łyżki cukru, mielony cynamon do posypania, jasna galaretka do dekoracji.

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Kremówka w polewie

    ...w kostkę. Oprósz mąką, domieszaj do masy. Przełóż ją do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°. Ostudź. 2. Krem: mąki i cukier wymieszaj z 1/2 szkl. mleka, resztę zagotuj. Wlej zawiesinę z mąkami, zmniejsz ogień i gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło ucieraj, dodając małe porcje budyniu. 3. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce. Na ciasto wyłóż masę budyniową...

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...około 10-15 minut, po czym wyjmujemy i pozostawiam do wystudzenia. Mieszamy puree kasztanowe z rumem, mlekiem, żółtkiem, cukrem waniliowym. Gładki krem wykładamy na podpieczony spód i pieczemy 20 minut w temperaturze 190 st. C. W tym czasie przygotowujemy syrop gotując wodę z cukrem, aż do uzyskania złotego koloru. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i mieszamy z migdałami, po czym wykładamy na...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną(...)) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu...

  • Szarlotka z karmelem

    Składniki: 700 g jabłek 250 ml + 6 łyżek soku jabłkowego 2 łyżki + 100 g cukru Opakowanie budyniu waniliowego 200 g cukierków toffi 400 g śmietany kremówki 250 g mascarpone 750 g twarożku(...) na słabym ogniu.  Mascarpone, wymieszać z twarożkiem i 100 g cukru.  200 g śmietany ubić, dodając cukier waniliowy i śmietan-fix. Śmietanę dodać do masy serowej. Nieco kremu nałożyć na dno...

  • Tort gryczano-jabłkowy

    Składniki na 12 kawałków: - 3 jajka, - 2 opakowania cukru waniliowego, - 75 g płynnego miodu, - 150 g mąki gryczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 7 jabłek, - 400 ml soku jabłkowego, - 1 opakowanie budyniu waniliowego, - 2 łyżki+ 70 g cukru, - 8 płatów żelatyny, - 500 g jogurtu naturalnego, - 500 g śmietany, - 3 łyżki konfitury z dzikiej róży, - tłuszcz do formy...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Wieże z kremem serowym i kiwi Składniki: ●6 jajek ●20 dag mąki ●15 dag cukru kryształu ●8 sztuk kiwi ●100 ml śmietany kremówki ●25 dag miękkiego twarogu ●cukier puder do smaku ●16 małych owoców do(...). Kremówkę ubij, dodaj twarożek, cukier puder i wymieszaj na gładki krem. Umieść go w szprycy i wyciskaj na krążki ciasta. Na kremie kładź plasterki kiwi, na nie ponownie wyciskaj krem, kładź ciasto i kiwi...