• Informacje na temat:

    krem z masą krówkową i budyniem

Artykuły na temat: krem z masą krówkową i budyniem
  • Biszkopt z kremem  i masą krówkową

    Składniki: 4 jaja, 3 żółtka, cukier, spiryt., 6 łyżek mąki, proszek do piecz., po 1/2 l mleka i kremówki, mą ka ziemniacz., cukier waniliowy, żelatyna, 30 dag masła, krakersy, masa krówkowa, migdały, aromat...

  • Składniki: 60 herbatników szkolnych, puszka masy krówkowej, 30 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, 800 ml mleka, 5 dag cukru, 15 dag miękkiego masła, 400 ml kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 5 dag mlecznej czekolady.

  • Składniki biszkoptu: 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, cukier waniliowy, szklanka mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem I: 2,5 szklanki mleka , pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 żółtka, pół kostki margaryny. Krem II: pół litra kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 fiksy do śmietany. Ponadto: masa krówkowa lub toffi, słodkie krakersy oraz herbatniki, posypka czekoladowa.

  • Blat: 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej, szczypta soli, 25 dag masła, 3 żółtka, 4 łyżki mielonych orzechów laskowych, 10 dag cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz i mąka do foremki. Krem: 1 budyń waniliowy, 250 ml mleka, 20 dag masła, 1 mała puszka masy krówkowej. Oraz: orzechy laskowe w cukrze do dekoracji.

  • Składniki: 250 ml wody, 10 dag masła, 20 dag mąki, szczypta soli, 4 jajka. Na krem: 250 ml mleka, 1 op. budyniu śmietankowego, 10 dag masła, 1 puszka (40 dag) gotowej masy krówkowej o smaku orzechowym.

  • ...: skarmelizuj na patelni łyżkę cukru, dodaj kubek kremówki i półtorej szklanki cukru. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, przez 20 minut. Opcjonalnie można kupić gotową masę krówkową - wyśmienita jest(...)  Ciasto: Do wysokiego naczynia wbij jaja i dodaj cukier. Mieszaj mikserem przez 20 minut. W ubiciu jaj z cukrem tkwi tajemnica wyrośniętego i puszystego ciasta. Powoli dodaj mąkę...