• Informacje na temat:

    krem z mleka w proszku jasny

Artykuły na temat: krem z mleka w proszku jasny
  • Składniki na 16 porcji: 20 dag orzechów włoskich,10 dag zmielonych orzechów las kowych, 4 jajka, 25 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki kukurydzianej, 1 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 15 dag miękkiego masła, 1 op. cukru waniliowego, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 3 płaskie łyżki kakao, polewa czekoladowa.

  • Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 16 dag cukru, 24 dag mąki pszennej, po 8 łyżek ciepłej wody i oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,1 i ½ łyżki kakao Na krem: ½ szklanki mleka, 2/3 szklanki cukru,1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 szklanki mleka w proszku (pełnego), 30 dag masła lub margaryny...

  • Składniki na ciasto jasne: 5 jajek, po szklance cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto ciemne: 4 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Krem(...)}}--> Przygotowanie: Ciasta: ubij białka, wsyp resztę składników. Upiecz jasny i ciemny biszkopt tej samej wielkości. Krem karmelowy: utrzyj masę karmelową z żółtkami, margaryną, rumem. Posypka...

  • Składniki: zczypta soli, 6 dag masła, 15 dag mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 17,5 dag cukru, 3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy (w proszku), 1 słoik (720 ml), kompotu z wiśni, 675 ml mleka, 25 dag śmietany kremówki, 9 dag mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 1 łyżka cukru pudru, karmelowe ozdoby do dekoracji...

  • ...10 dag deserowej czekolady, 25 dag margaryny, 20 dag cukru, 3 jajka, 35 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki kakao, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag gorzkiej czekolady, 1 op. gotowego kremu karpatkowego, 500 ml mleka, 15 dag masła roślinnego, tłuszcz i mąka do foremki.

  • Składniki na 8 porcji. Orzechy w karmelu: 50 g zwykłego cukru, 100 g orzechów włoskich. Ciasto: 5 jajek, 110 g cukru, 40 ml oleju roślinnego, 120 g mąki pszennej, 70 g mielonych orzechów włoskich. Krem: 380 ml mleka, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 60 g budyniu waniliowego w proszku, 80 g cukru, 300 g masła, kakao w proszku.

  • Składniki: biszkopt jasny: 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, po 9 łyżek wody i oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Biszkopt ciemny:  1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 9 łyżek wody, 10 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 3 łyżki kakao Krem: 2 budynie waniliowe, 25 dag masła, 1 litr mleka, 4 łyżki cukru...

  • SKŁADNIKI CIASTA: 80 dag mąki, szkl. cukru pudru, po łyżeczce proszku i sody, żółtko, 25 dag margaryny, jajko, 3 łyżki miodu, 2 łyżki śmietany. KREM: 2 szkl. mleka, 2 jajka, pół szkl. cukru, 2 łyżki ziemniaczanej mąki, łyżka mąki pszennej, 20 dag masła. KREM TRUSKAWKOWY: 50 dag truskawek, 2 galaretki truskawkowe, polewa czekoladowa (gorzka).

  • SKŁADNIKI: biszkopt biały: 4 jajka, po 4 łyżki mąki i cukru, szczypta proszku. Biszkopt ciemny: 4 jajka, 3/4 szkl. cukru, 12 dag mąki, łyżka kakao, pół łyżeczki proszku, szczypta sody. Krem czekoladowy i chałwowy: 1 litr mleka, 2 cukry waniliowe, 2 op. budyniu waniliowego, 4 żółtka, po łyżce mąki ziemniaczanej i tortowej, 2 kostki masła, pół słoika nutelli, 30 dag chałwy waniliowej, 30 dag...

  • Składniki na 24 sztuki: 2 limonki, 6 jajek, 250 g + 50 g kremu pistacjowego do kanapek, 150 g cukru, 2 torebki cukru waniliowego, 100 ml oleju, szczypta soli, 1/2 litra mleka, 500 g mąki pszennej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g + 250 g miękkiego masła, 50 g + 100 g cukru pudru, ok. 2 łyżek pistacji bez łupinek, foremka z 12 wgłębieniami i 24 papierowe papilotki do muffinek...

Przepisy na temat: krem z mleka w proszku jasny
  • Skład na 20 porcji: 4 jabłka, 250 ml białego wina, 2 łyżki cukru. Ciasto: 250 g tłustego twarogu, 50 ml mleka, 5 łyżek oleju, 100 g cukru, 250 g mąki krupczatki, 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu waniliowego, 600 ml mleka, 4 łyżki cukru, mielony cynamon do posypania, jasna galaretka do dekoracji.

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki...

  • Wiosenne toricki

    Marchewkowa pychotka Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąkę przesiej z sodą i proszkiem. Utrzyj jajka z cukrem, a gdy powstanie puszysta masa, połącz ją z olejem i dodawanymi porcjami suchymi(...) ok. 30 minut. Zostaw do ostygnięcia.  3. Krem: masło utrzyj na puch, ew. dodając cukier puder. Połącz z dodawanym porcjami serkiem. Blaty przełóż 3/4 kremu. Resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu...