-
Informacje na temat:
kremówka na krem
-
Blaty: 60 dag mąki, 25 dag masła, 15 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem bananowy: 1 litr gęstego soku przecierowego bananowego (może być sok z dodatkiem marchewki i owoców egzotycznych), 2 łyżki miodu, 3 budynie śmietankowe. Krem śmietanowy: 600 ml śmietany kremówki, 25 dag serka mascarpone, 1 łyżka cukru waniliowego , 2 łyżki cukru. Oraz: cukier puder.
-
-
Blaty: 20 dag masła, 20 dag drobnego cukru, 20 dag gorzkiej czekolady, 8 jajek, szczypta soli, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 20 dag mąki. Krem: 75 dag śmietany kremówki, 2 op. cukru waniliowego, 3 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan -fix, 2 łyżki cukru, 15 dag białej czekolady, 40 dag wydrylowanych czereśni. Dekoracja: 1 op. gotowej polewy owocowej do deserów, 1 op. gotowego lukru.
-
...1 duży czekoladowy blat biszkoptowy, 750 ml śmietany kremówki, 3 op. zagęstnika typu śmietan-fix, 15 dag białej czekolady, 2 op. galaretki wiśniowej, 6 łyżek wiśniówki, 30 dag wiśni bez pestek (mrożonych albo z kompotu), wiórki białej i mlecznej czekolady.
-
Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 20 dag masła, 2,5 szkl. mąki pszennej + 3 łyżki do posypania jabłek, 1 szkl. cukru pudru, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kg twardych jabłek, szczypta soli. Krem: 0,5 l mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 1/2 szkl. drobnego cukru, 20 dag masła. Polewa: 10 dag mlecznej czekolady, 100 ml kremówki.
-
...30 dag mąki, 10 dag cukru, 20 dag masła, 3 żółtka, 3 łyżeczki kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i tarta bułka do formy , 2 dag żelatyny, 30 dag gorzkiej czekolady, 10 dag serka mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 40 dag truskawek, posiekane pistacje.
-
Składniki na 2 porcje: pół opak. mrożonego ciasta francuskiego, pół opak. budyniu waniliowego, pół kostki ciepłego masła, 150 ml śmietany kremówki, łyżka cukru pudru, śmietan-fix, czubata łyżka cukru, ewentualnie sos truskawkowy i serduszka czekoladowe do dekoracji...
-
Składniki na 8 porcji: 30 dag śliwek, opakowanie francuskiego ciasta, żółtko, 2 łyżki śmietany kremówki, 5 łyżek cukru, opakowanie cukru waniliowego, 10 dag serka śmietankowego, 15 dag mielonego twarogu, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki posiekanych pistacji.
-
Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix(...) z dodatkiem cukru, schłodzić. Masło utrzeć na puch, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna...
-
...z upieczonych placków z ciasta francuskiego rozłożyć wystudzone wiśnie. Owoce przykryć schłodzony kremem śmietankowym, na to nałożyć drugi placek. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ciasto pokroić ostrym nożem w duże kostki, obficie posypać cukrem pudrem. Przygotowanie: ok. 60 minut plus chłodzenie...
-
...w kostkę. Oprósz mąką, domieszaj do masy. Przełóż ją do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°. Ostudź. 2. Krem: mąki i cukier wymieszaj z 1/2 szkl. mleka, resztę zagotuj. Wlej zawiesinę z mąkami, zmniejsz ogień i gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło ucieraj, dodając małe porcje budyniu. 3. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce. Na ciasto wyłóż masę budyniową...
-
Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto(...) mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty. 3. Resztę masła...
-
Składniki: Serek mascarpone 750 g Śmietanka kremówka 36% 500 ml Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie Migdały łuskane np. Bakalland 50 g Migdały w płatkach np. Bakalland 75(...) bitą śmietanę delikatnie do masy mascarpone, tak by całość nie straciła puszystości. Masę nakładamy warstwami do małych pucharków lub szklaneczek - warstwa kremu, następnie warstwa pokruszonych migdałów...
-
...wyłóż na spód. Schładzaj 2 godz. 4. Śmietanę ubij z resztą cukru. Połącz z sokiem cytrynowym. Pralinki posiekaj. Dodaj do kremu. Rozsmaruj go na musie. Schładzaj 2 godz. Jogodowy(...). Krem włóż do lodówki. 4. Ciasto przetnij na 3 placki. Przełóż w większej formie 2/3 kremu. Chłodź 4 godz. Polej musem. Udekoruj falami z reszty kremu. Fale Dunaju z wiśniami Sposób...
-
-
-
Składniki: 60 dag dyni piżmowej 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 100 ml kremówki 30 proc. 5 dag żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa, zioła(...) na średnim ogniu 10 minut. Dodaj pokrojony miąższ dyni. 3. Zupę gotuj jeszcze 10 min. Wlej kremówkę. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj...
-
Sposób przygotowania 1. Ciasto: masło schłodź w zamrażalniku. Mąkę pszenną przesiej przez sitko i wymieszaj z krupczatką. Masło posiekaj drobniutko z cukrem. Wymieszaj z mąkami i zagnieć z jajkiem(...) w 1 szkl. wrzątku. Odstaw. Podgrzej czekoladę z kremówką. Gdy się rozpuści i przestygnie, zmiksuj ją z serkiem. Truskawki umyj i przekrój na połówki, skrop likierem. Krem wylej na ciasto. Rozłóż...
-
Składniki 4 białka 12 dag cukru kryształu 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny 10 dag cukru pudru 5 dag orzechów laskowych 400 ml kremówki 36 procent 30 dag(...) przez kilkanaście minut. 3. Kremówkę zagotuj razem z resztą cukru kryształu. Zdejmij z ognia, wystudź, a potem wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Ubij na sztywno. 4Owoce przebierz, opłucz...
-
Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix(...) z dodatkiem cukru, schłodzić. Masło utrzeć na puch, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna...
-
jak zrobisz budyn i utrzesz go z maslem na krem to dodaj do niego smietane kremówke ubita na sztywno z smietanfixem, wszystko razem wymieszaj delikatnie lyzka, mozesz zamiast kremowki uzyc kremu do tortow dr oedkera o smaku smietankowym lub waniliowym (uzyj troche mniej mleka)krem bedzie bardziej puszysty niz z samego budyniu i masla ale raczej nie identyczny jak w sklepie,
-
-
-
-
-
-
-
-
-