• Informacje na temat:

    kremówka z kokosem

Artykuły na temat: kremówka z kokosem
  • Składniki na 18 porcji. Zakupy na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa i krem: 750 ml mleka, 30 dag wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru, 50 dag masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 puszka masy krówkowej, 30 dag orzechów włoskich.

  • Kruche tarteletki  z kokosem

    Składniki: 8 dag herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła. Krem: 100 ml śmietanki kremówki, 1/2 tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, łyżka zmielonych migdałów. Dodatkowo: 1/2 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka, 1 puszka (ok. 250 ml) ananasa w plasterkach, 1 puszka (ok. 400 ml) moreli, 2 jajka, 5 dag mąki pszen., 10 dag wiórków kokosowych, 5 łyżek oleju, 250 ml bulionu drobiowego, 1 dymka, 10 dag śmietany kremówki, 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy curry w proszku, szczypta cukru, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 2 banany, sól, pieprz, trochę wiórków kokosowych do posypania dania oraz mięta do dekoracji.

  • Skład na 8 porcji: ● 300 g mąki krupczatki ● 200 g masła ● 100 g cukru pudru + 4 łyżeczki do śmietany ● żółtko ● cukier waniliowy ● 2 puszki ananasów ● 200 g śmietanki kremówki 30 proc. ● 50 g wiórków kokosowych ● galaretka cytrynowa ● garstka suszonej żurawiny

  • Skład na 16 porcji: Ciasto: ● 6 jajek ● 120 g cukru ● 100 g mąki ● 100 g mąki ziemniaczanej ● 200 g wiórków kokosowych ● łyżka kakao ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szklanka cukru pudru ● laska wanilii ● łyżeczka soku z cytryny Masa: ● 400 g kremówki ● czekolada mleczna (100 g) ● czekolada gorzka (100 g) ● 20 ml spirytusu ● kisiel wiśniowy ● słoik wiśni (720 ml)

  • Składniki biszkoptu makowego: 7 jajek, 7 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku, 4 łyżki mąki, 3 łyżki zmielonego maku. Blat kokosowy: 3 białka, 10 dag cukru, 15 dag kokosowych wiórków. Krem: 1 litr kremówki, 50 dag serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 2 śmietanfiksy, dżem brzoskwiniowy, płatki migdałowe do dekoracji.

  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.

  • Tort pomarańczowy z kokosem

    Składniki na 12 porcji

  • Składniki: 70 dag ziemniaków mąka ziemniaczana 2 jajka 15 dag wiórków kokosu opak. cukru wanilinowego 6 łyżek cukru Nadzienie migdały biała czekolada Sos 20 dag kremówki, 5 dag wiórków kokosu, 5 dag migdałów, 1/2 białej czekolady

  • Składniki na 14 porcji: 125 ml mleka, 20 g drożdży, 450 g mąki, 2 torebki cukru wanilinowego, 250 g cukru, 200 g masła, sól, jajko, 50 g wiórków z kokosa, 2 łyżki żelatyny, puszka ananasów w plasterkach, limonka, 200 g śmietany kremówki, 400 g mielonego twarogu, 500 g jogurtu naturalnego

Przepisy na temat: kremówka z kokosem
  • Kremówka „Trzy smaki”

    Świetne połączenie kakao, kajmaku i kokosa

  • Egoztyczny z masą na maślance

    Idealny dla wielbicieli kokosa i ananasa, ale pozostali smakosze też powinni być zachwyceni połączeniem lekkiego ciasta i tropikalnych smaków.

  • Beza kokosowa

    Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny.

  • Potrawka curry z kurczaka

    Prosty przepis, który łatwo można wzbogacić.

  • Portugalskie ciasto kokosowo-bananowe

    ...  z formy. Śmietanę ubić, dodając opakowanie cukru waniliowego. Ciasto posmarować bitą śmietaną, posypać kokosem i dekorować plasterkami banana. Lubisz gotować? Podyskutuj na FORUM!

  • Pralinki domowej roboty

    ...świetnie spisze się też w połączeniu z kokosem. Trufle obtaczamy w jego wiórkach. To wersja minimalistyczna. Do środka trufli możemy jeszcze dodać niespodziankę w postaci obranego migdała...

  • Światowy Dzień Tiramisu

    ...poprzekrawać i zanurzać w likierze. Krem biszkopty i owoce układać warstwami w salaterce. Posypywać kokosem.  Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1720 kJ/411 kcal     Tiramisu...

  • Tiramisu w sześciu odsłonach

    ...pokroić. Biszkopty poprzekrawać i zanurzać w likierze. Krem biszkopty i owoce układać warstwami w salaterce. Posypywać kokosem.  Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1720 kJ...