• Informacje na temat:

    kremówki z kremem budyniowym na francuskim

Artykuły na temat: kremówki z kremem budyniowym na francuskim
  • Składniki: 250 ml mleka, 6 dag cukru, 1 opak. budyniu waniliowego, 1 opak. ciasta francuskiego, 25 dag białego sera, 200 ml kremówki 36 proc., dżem pomarańczowy, 2 owoce kiwi do dekoracji.

  • Waniliowe kremówki na cieście francuskim

    ...dobrze stężał. Przed podaniem pokrój na 6 porcji. Kremówki udekoruj listkami melisy cytrynowej. Zobacz także:

  • Waniliowa kremówka z lukrem

    ...rozrobiony budyń. Gotować, mieszając, aż zgęstnieje. Przełożyć do miseczki, przykryć folią spożywczą (na kremie budyniowym nie zrobi się kożuch) i odstawić do wystudzenia. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzeć lukier. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z zimnym budyniem. Placki przełożyć kremem budyniowym. Wierzch ciasta posmarować lukrem. Wstawić na godzinę do lodówki...

  • Składniki na 2 porcje: pół opak. mrożonego ciasta francuskiego, pół opak. budyniu waniliowego, pół kostki ciepłego masła, 150 ml śmietany kremówki, łyżka cukru pudru, śmietan-fix, czubata łyżka cukru, ewentualnie sos truskawkowy i serduszka czekoladowe do dekoracji...

  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ptysie: 250 ml wody, 2 dag masła, 1 szklanka mąki pszennej, 4 jajka. Na krem budyniowy: 300 ml mleka, 1 opak. budyniu waniliowego, 20 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1/3 szklanki cukru, 5 dag miękkiego masła. Ponadto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 dag masła, 10 dag cukru, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc.

  • Składniki: 50 dag ciasta francuskiego, 1/2 l mleka, 1/2 szklanki cukru, 15 dag masła , 2 torebki budyniu waniliowego, puszka mandarynek w zalewie (około 300 ml), cukier puder do posypania.

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. mrożonego francuskiego ciasta (50 dag), 900 ml mleka, 2 op. budyniu waniliowego, 6 łyżek cukru, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny, 20 dag śmietany kremówki, posiekane pistacje i cienkie paski skórki cytrynowej do dekoracji.

  • Skład na 4 sztuki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 1/2 l mleka, opakowanie budyniu waniliowego, 1/2 kostki masła, 150 ml śmietany kremówki pudru 1 śmietan-fix, owocowy sos, łyżka cukru...

  • Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 250 ml mleka 3,2 proc., 3 żółtka, 70 g + 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 25 g miękkiego masła, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 połówek orzechów włoskich, 100 g cukru...

Przepisy na temat: kremówki z kremem budyniowym na francuskim
  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować...

  • Składniki: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan(...)-fixem płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami. Przepis na...

  • Szybka tarta z owocami

    Składniki: - 8 blatów ciasta francuskiego (10x10 ok. 375 g), - budyń waniliowy, - 60 g + łyżka cukru, - 500 ml mleka, - 1 jajko, - 150 g truskawek, - 125 g malin, - 125 g porzeczek, - 125 g jagód, - 6 płatów żelatyny, - 500 g śmietany kremówki, - 2 opakowania cukru waniliowego, - tłuszcz do formy. Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Proszek budyniowy i 60 g cukru, wymieszać ze 100 ml...

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...osączyć, sok wyłapać. 6 łyżek soku wymieszać z proszkiem budyniowym. Pozostały sok zagotować, dodać rozrobiony budyń, zagotować mieszając. Dodać wiśnie. Ostudzić. Płaty ciasta rozwałkować, nakładać(...) z mlekiem, posypać cukrem. Wstawić do 200 st. C na 20 minut. Podawać z gałką lodów waniliowych. Gofry serca z winnym kremem Składniki na 15 sztuk 125 g masła 100 g cukru 2 opakowania cukru...