• Informacje na temat:

    kremy do ciast z kremówką 30

Artykuły na temat: kremy do ciast z kremówką 30
  • Składniki na 12 porcji: ciasto: 1/2 szkl. mleka, 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 4 jajka, 1/2 łyżeczki soli. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 25 dag sera mascarpone, 2 łyżki likieru migdałowego, 2 łyżki cukru pudru. Lukier: 10 dag cukru pudru, 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny, czerwony barwnik spożywczy. Dodatkowo: 50 dag truskawek (poza sezonem można wykorzystać owoce mrożone lub...

  • Pyszna zupa-krem

    Niskie temperatury, a z nimi i jesienna plucha, zbliżają się dużymi krokami. Dlatego warto, by w naszym jadłospisie znalazły się na przykład zupy-kremy. Szybko rozgrzeją, a są proste w przygotowaniu.

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    .... Przełamie smak masła Maślane kremy do przekładania tortu wzbogaca się łyżką czystego spirytusu. Dzięki temu smak masła w kremie nie jest wyczuwalny. Pod polewą Polewę łatwiej rozsmarować na torcie, jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt...

  • Słodkości na wielką okazję

    Tort śmietanowo-pomarańczowy Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 6 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki tortowej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka octu,szczypta soli Na kremy: 1 litr dość gęstego soku, np. pomarańcza z marchewką, 3 opakowania budyniu waniliowego, cukier puder lub wanilinowy, 1 litr śmietanki kremówki, 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    ..., robienia kremów do różnych deserów i ciast! Natychmiast też zrozumiałam, dlaczego kremy i zupy-kremy cieszą się taką popularnością i dlaczego mają tak ogromną rzeszę fanów! Swoją drogą, rozdrabnianie(...) średnio, ale już po dodaniu odrobiny mleka (na wysokość ok 3cm), ruszyło do akcji i po 30 sekundach miałam koktajl) Neutralne: -głośność pracy Czyli polecam! Małgorzata Ptak "... wygodny...

  • Wykwintne torty

    .... Przełamie smak masła Maślane kremy do przekładania tortu wzbogaca się łyżką czystego spirytusu. Dzięki temu smak masła w kremie nie jest wyczuwalny. Pod polewą Polewę łatwiej rozsmarować na torcie, jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt...