• Informacje na temat:

    krokant czekoladowy

Artykuły na temat: krokant czekoladowy
  • Blaty: 60 dag mąki pszennej, 10 dag mielonych migdałów, 15 dag cukru pudru, 1 mały proszek do pieczenia, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 25 dag zimnego masła, skórka otarta z 1/3 cytryny, trochę mąki do oprószenia stolnicy. Krem: 1 litr śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego, 4 łyżki drobnego cukru, 6 łyżek likieru migdałowego. Oraz: płatki migdałowe, migdałowy krokant, polewa...

  • Składniki na 12 porcji: 1/2 kostki masła, 1 szklanka cukru, sól, 1 op. cukru waniliowego, 4 jajka, po 1 szklance mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, po 2 łyżki śmietany i kakao, tłuszcz i bułka, polewa, krokant.

  • Skład na 6 sztuk: ● 6 małych jabłek ● 6 patyczków np. od lodów ● 2 tabliczki gorzkiej czekolady ● 1 tabliczka białej czekolady ● 1/4 szklanki mleka lub śmietanki ● siekane orzechy włoskie, laskowe, migdały, wiórki kokosowe, krokant lub kolorowe posypki do dekoracji.

  • ...}}--> Efektowne posypki zrobisz sama! Posiekane orzechy do dekoracji tortu możesz zastąpić słodkim krokantem albo marcepanową posypką. Takie ozdoby przydadzą się też do urozmaicenia(...), a następnie zetrzyj na tarce o drobnych otworkach. Krokant Na patelni stop 2/3 szkl. cukru. Wsyp 20 dag posiekanych orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych) albo migdałów. Mieszając, smaż 3 minuty...

  • Babki godne cesarza!

    ...-55 minut. Pozostawić na chwilę do wystygnięcia i wyjąć z formy. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.   Gugelhupf orzechowo-czekoladowy Składniki: 5 jaj 150 g cukru pudru(...) smarowania formy marmolada porzeczkowa krokant lub grubo posiekane orzechy do posypania Polewa czekoladowa: 130 g ciemnej kuwertury lub czekolady do gotowania 130 g masła 1 łyżka oleju...

  • Modne babeczki

    Waniliowe z malinami Składniki na 12 porcji: 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag mąki, 2 jaja, 15 dag cukru, sól, rdzeń z 1 laski wanilii, 6 łyżek oleju, 200 ml mleka, 5 dag krokantu(...). Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz orzechowy krokant. Szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do formy na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 25-30 minut. Po upieczeniu studzić 10