• Informacje na temat:

    kruche ciasta z czekolada

Artykuły na temat: kruche ciasta z czekolada
  • Składniki: 240 g herbatników pełnoziarnistych, 90 g słonych precelków, 75 g cukru pudru, 200 g masła, rozpuszczonego. Słona masa toffi: szklanka cukru pudru 80 g masła, posiekanego, 125 g śmietany 12 proc., 1/2 łyżeczki soli (najlepiej morskiej). Wypełnienie: 6 dojrzałych bananów, 600 g kremówki, nasiona z laski wanilii, 100 g gorzkiej, startej czekolady.

  • Kruche rumowe tartaletki

    ...1. Mąkę przesiewamy, dodajemy 50 g cukru, jajo i 100 g masła, siekamy, a następnie krótko zagniatamy, żeby składniki się połączyły. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Orzechy laskowe siekamy. 2. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim osiem foremek do tartaletek, łącznie z bokami. Na dnie robimy dziurki za pomocą widelca. Foremki ustawiamy na...

  • ...schłodzonego ciasta odrywaj niewielkie kawałki i uformuj z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułóż je na blasze, lekko spłaszczając, i zachowując między nimi odstępy (w trakcie pieczenia lekko się...

  • Słodkości z czekoladą

    ...konsystencję, przez ok 3 minuty. Dodaj wanilię i skórkę z cytryny, następnie obie mąki  i sól, ucieraj dalej, a następnie wyrabiaj ręcznie, ok 1 minutę. 2. Odrywaj po łyżeczce ciasta i formuj(...) sekund. 4. Nałóż połowę ciasta do formy, wyrównaj szpatułką. Tyłem łyżki zrób rowek w kształcie pierścienia i wypełnij nadzieniem. Nałóż pozostałe ciasto i wyrównaj szpatułką. Piecz przez około...

  • Kruche tarteletki  z kajmakiem i czekoladą

    Przygotowanie: Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Puszkę mleka włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj na małym ogniu ok. 2 godzin. Ostudź. Orzechy i migdały posiekaj. Foremki do tarteletek natłuść, wylep ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Ostudzony kajmak wyjmij z puszki, wymieszaj ze stopioną czekoladą. Kruche spody napełnij 2/3 masy. Posyp orzechami...

  • Skład na 12 porcji: ● szklanka mąki ● 6 jaj ● 3/4 szklanki cukru ● cukier waniliowy ● łyżeczka proszku do pieczenia ● puszka mandarynek w zalewie ● 2 opakowania budyniu waniliowego ● 2 szklanki soku pomarańczowego ● szczypta soli ● 3 szklanki śmietany kremówki ● 3 łyżki cukru pudru ● 4 opakowania małych herbatników

  • Składniki na kruche ciasto: 13 dag masła, szczypta soli, 35 ml mleka, żółtko, 17,5 dag mąki pszennej, pół łyżeczki cukru pudru. Krem: 25 dag serka masacarpone, 150 ml advokata, 15 dag białej czekolady. Ponadto: dżem z czarnych porzeczek, 300 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru, prażone płatki migdałowe...

  • Składniki: ugotowane żółtko jajka, 7,5 dag masła, 2,5 dag cukru, szklanka mąki, pół łyżeczki przyprawy do piernika, 5 dag płynnego miodu, biała i gorzka czekolada oraz kolorowe groszki do dekoracji.

  • .... Na środku rozłóż owoce. Pozostaw wolny brzeg (ok. 8 cm). 3 Brzeg ciasta zawiń do środka. Lekko dociśnij dłonią. Posmaruj resztą białka. Posyp brązowym cukrem. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego...

  • Kruche ciasteczka z nadzieniem

    Składniki na 30 sztuk: 30 dag mąki pszennej • 2 żółtka • 10 dag cukru pudru • 20 dag zimnego masła • opakowanie cukru waniliowego • 5 dag czekolady, łyżeczka proszku do pieczenia • 5 dag wiórków kokosowych • 10 dag konfitury.

Wideo na temat: kruche ciasta z czekolada
  • Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciasto

    Przepis na sernik z czekoladą, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to przepyszna propozycja dla wszystkich łamkomczuchów, którzy nie chcą spędzać długich godzin w kuchni, a przeciwnie - chcą jak najszybciej cieszyć się wybornym smakiem domowego ciasta! W kilkanaście minut możecie przygotować ten wyborny sernik! By jeszcze szybciej przygotować to ciasto, nie musicie piec kruchego spodu

  • Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciasto

    Przepis na sernik z czekoladą, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to przepyszna propozycja dla wszystkich łamkomczuchów, którzy nie chcą spędzać długich godzin w kuchni, a przeciwnie - chcą jak najszybciej cieszyć się wybornym smakiem domowego ciasta! W kilkanaście minut możecie przygotować ten wyborny sernik! By jeszcze szybciej przygotować to ciasto, nie musicie piec kruchego spodu

Przepisy na temat: kruche ciasta z czekolada
  • Kruche ciasto ze słonym karmelem

    Rozpływa się w ustach!

  • Kruchy kołacz z agrestem

    ...posmaruj lekko roztrzepanym białkiem. Na środku rozłóż owoce. Pozostaw wolny brzeg (ok. 8 cm). 3. Brzeg ciasta zawiń do środka. Lekko dociśnij dłonią. Posmaruj resztą białka. Posyp brązowym cukrem...

  • Kruche ciasteczka z nadzieniem

    Smakują każdemu!

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu(...) ciasta, przyklep. Podpiecz na złoto w 180ºC przez ok. 20 min. Ostudź. 2. Ubij białka na sztywno, stopniowo wsypuj oba cukry, cały czas ubijając. Powoli wsyp też proszek budyniowy, miksując. Strużką...

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Tarty, szarlotki, biszkopty, kruche placki czy ciasta drożdżowe z tymi owocami możesz podawać nie tylko tradycyjnie na zimno. Pyszne są też na ciepło!

  • Ciasteczka czekoladowe z migdałami

    ..., aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra, wycinaj z niego kółka...

  • Tarta czekoladowa z malinami

    ...czekoladę i mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Śmietanę przestudź, a potem włóż do lodówki na ok. 30 minut. 5 Kiedy śmietana zacznie gęstnieć, lekko ją ubij. Krem rozsmaruj na przygotowanym...

  • Jesienny deser, czyli jabłka w cieście

    To deser prawdziwie jesienny: pyszny, o pięknym, jabłkowo-cynamonowym zapachu. Jabłka zamknięte w skorupce z kruchego ciasta mogą być pysznym podwieczorkiem na jesienne popołudnie.

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Sekrety udanego sernika

    Spód Powinien być idealnie płaski, dlatego surowe kruche ciasto ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Dzięki temu spód nie wybrzuszy się podczas pieczenia. Pieczenie Sernik lubi dosyć długie pieczenie w temperaturze nie wyższej niż 180 st. Jeśli chcesz uchronić wierzch ciasta przed pękaniem, piecz sernik w kąpieli wodnej i nie otwieraj piekarnika. Masa Jeśli przygotujesz ją z mielonego...