• Informacje na temat:

    kruche ciasto luksusowe

Artykuły na temat: kruche ciasto luksusowe
  • Skład na 12 porcji: ● 250 g mąki luksusowej ● 100 g zimnego masła ● 50 g cukru pudru ● 1 kg dyni ● 6 jajek ● 180 g cukru kryształu ● 1 łyżeczka cynamonu ● 1 pomarańcza ● 200 g mielonych migdałów ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● słoik dżemu lub marmolady pomarańczowej ● 80 g płatków migdałowych...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...dodając sok z cytryny. Delikatnie nakładamy pianę ubitą z białek, bułkę tartą i orzechy, całość mieszamy, najlepiej drewniana łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika(...) margaryny. Oprócz tego - 8 jajek, 20 dag rodzynek bez pestek, alkohol (np. brandy lub koniak), w którym będziemy moczyć rodzynki, tłuszcz do wysmarowania formy i cukier puder, którym posypiemy ciasto...

  • ...ocieknięcia. Usuń szypułki. Większe sztuki możesz pokroić na kawałki. 20 dag owoców odłóż, resztę dodaj do masy serowej. Wymieszaj lekko rozgniatając owoce. 3. Przygotuj ciasto na pierogi. Mąkę przesiej przez sito do miski. Dodaj około 2/3 szklanki ciepłej wody i drugie jajko. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na placek o grubości 3 mm, szklanką wykrawaj krążki. 4. Na każdym...

  • Przygotowanie: 1. Do przesianej przez sitko mąki wbij jajko, dodaj odrobinę wody i posól. Zagnieć dokładnie ciasto, a następnie(...) z wody drobno ją pokrój. 4. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i kapustę. Smaż przez chwilę, cały czas mieszając. 5. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. 6. Ciasto...

Przepisy na temat: kruche ciasto luksusowe
  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ..., czy jest ona odpowiednia do tworzonej potrawy. Właściwy wybór tego składnika to klucz do kulinarnego sukcesu, sprawiający, że wypieki będą odpowiednio puszyste lub kruche, a ciasto na pierogi(...). Mogą z niej także powstać np. domowe bułeczki. Typ 650 - warto po nią sięgnąć, jeśli chcemy upiec  bułki, ciemne ciasto  - pierniki, lub zrobić zasmażkę. Doskonale sprawdzi się także, jako...

  • Jaką mąkę wybrać do wypieków?

    Mąka powstaje podczas rozdrabniania ziaren zbóż. Im jest jaśniejsza i bardziej miałka, tym mniej ma składników mineralnych, odrzuconych podczas przemiału wraz z okrywą zbóż.