• Informacje na temat:

    kruche ciasto z dzemem i masa kokosowa

Artykuły na temat: kruche ciasto z dzemem i masa kokosowa
  • Składniki na 20 sztuk: Ciasta różnego rodzaju bez kremu – 450 g (biszkopty, drożdżowe, kruche), 10 dag herbatników, 7 łyżek dżemu porzeczkowego, rodzynki • posiekane orzechy wiórki kokosowe • 1 łyżka rumu • 3 łyżki masła • 2 łyżki cukru • 2 łyżki kakao • 7 łyżek mleka.

  • Skład na 10 porcji: ● 240 g kruchych ciastek kakaowych z kawałkami czekolady ● po 50 g wiórków kokosowych i płatków owsianych ● łyżka miodu ● 200 g dobrej margaryny ● 500 g sera mielonego ● 4 łyżki cukru pudru ● 1 cukier z prawdziwą wanilią ● 150 ml śmietany kremówki ● 50 ml mleka ● 2 łyżki żelatyny ● słoik konfitury wiśniowej ● 1 galaretka wiśniowa.

  • Tylko odrobina słodyczy

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 200 kalorii Tort cytrynowy Składniki na 12 porcji: Na kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, jajko, 4 łyżki cukru, szczypta soli Na krem(...) wanilinowy. Ucieraj mikserem na najwyższych obrotach 4 min, aż masa będzie jasna. Nie przerywając ucierania, wbijaj po jednym jajku. Kolejne jajko wbij dopiero, gdy poprzednie dokładnie połączy się...

  • Torty komunijne

    ...upieczeniu ciasto pozostawić w tortownicy, żeby ostygło, a następnie wyjąć z tortownicy i przekroić wzdłuż na trzy jednakowe blaty. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowymi. Doprawić(...) przesianą mąkę i kokosowe wiórki. Ciasto przelać do tortownicy o śr. 24 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec ok. 40 minut. Po upieczeniu poczekać, aż ciasto przestygnie w formie. Potem je...

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    ..., jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt (przestudzony) przecina się wzdłuż na na 2-3 blaty i nasącza syropem (z cukru i kilku kropli aromatu) lub ponczem (z ochłodzonego naparu kawowego). Blaty bezowe i kruche piecze się każdy z osobna...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • W obronie słodyczy

    ...o smaczniejszą. Składniki: opakowanie lodów śmietankowych, kakao w pudrze, świeża mięta do dekoracji, gruszka 500 ml, syropu prostego (250 ml wody/250 g cukru) ciasto kruche, masa czekoladowa. Masa do tarty: 7 żółtek, 2 łyżki cukru, 2,5 szklanki śmietany kremówki, 200 g gorzkiej czekolady, kruche ciasto: 2 szklanki mąki, 100 g cukru, 250 g masła, Crème anglaise: 250 ml mleka...

  • Uczta dla najmłodszych

    ..., wycisnąć sok i dodać do ciasta. Zagnieść szybko kruche ciasto i chłodzić przez 30 minut w lodówce. Dojrzałe owoce przekroić, usunąć pestki, pokroić na cząstki i odstawić pod przykryciem na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości około 2 cm i ułożyć na blasze. Nakłuć widelcem i piec około 20 minut na złoty kolor. Ostudzić, posmarować dżemem. Na wierzchu rozłożyć...

  • Wykwintne torty

    ..., jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt (przestudzony) przecina się wzdłuż na na 2-3 blaty i nasącza syropem (z cukru i kilku kropli aromatu) lub ponczem (z ochłodzonego naparu kawowego). Blaty bezowe i kruche piecze się każdy z osobna...