• Informacje na temat:

    kruche ciasto z jabłkami budyniem i orzechami

Artykuły na temat: kruche ciasto z jabłkami budyniem i orzechami
  • ...1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i posiekaj z masłem. Dodaj orzechy, żółtko i zagnieć. Schłodź ciasto w lodówce, po czym rozwałkuj 2/3 i wylep nim formę. Włóż ją na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180˚C. 2. Ugotuj budyń na mleku. Schłodzony wylej na podpieczony spód. Rozłóż na nim rozdrobnione jabłka i posyp resztą startego ciasta oraz orzechami. Piecz jeszcze 35

  • ...1. Zagnieć mąkę, cukier, jajko. 1/3 ciasta połącz z orzechami i rodzynkami. Ciastem bez dodatków wylep tortownicę. Piecz w 190°C przez 10 minut. 2. Ugotuj budyń z podanej ilości mleka. Ostudź, wyłóż na kruchy spód. Jabłka pokrój w plasterki, ułóż na budyniu. Na wierzchu rozłóż kuleczki ciasta z orzechami i rodzynkami. Piecz jeszcze 15 minut. Polej syropem.

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane(...) pergamin. Po całkowitym ostygnięciu skruszyć wałkiem do ciasta. Grejpfruty obrać i pokroić na cząstki. Ciasto udekorować grejpfrutami i ewentualnie posypać orzechami. Rolada bananowo-orzechowa Składniki...

  • Szarlotka w dwóch nowych wersjach

    Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast. Jest tak znakomita, że chce się ją jeść każdego dnia. Oto co zrobić, by nigdy się nie znudziła. Z orzechami...

  • Rozkosz z bitą śmietaną - w pół godziny

    ...i 1/2 szklanki cukru pudru. Masę rozsmarować na spodzie. Resztę śmietany ubić z cukrem pudrem, rozłożyć na masie orzechowej. Tort można ozdobić pokruszonymi orzechami pistacjowymi i wiśniami z likieru. Tort chłodzić przez około dwie godziny w lodówce. Czas przygotowania 40 minut Szarlotka królewska Składniki kruchego ciasta: - 30 dag mąki krupczatki, - 20 dag masła, - 10 dag cukru, - 1 torebka...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • Smacznych świąt

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

Przepisy na temat: kruche ciasto z jabłkami budyniem i orzechami
  • Rozkosz z bitą śmietaną

    ...i 1/2 szklanki cukru pudru. Masę rozsmarować na spodzie. Resztę śmietany ubić z cukrem pudrem, rozłożyć na masie orzechowej. Tort można ozdobić pokruszonymi orzechami pistacjowymi i wiśniami z likieru. Tort chłodzić przez około dwie godziny w lodówce. Czas przygotowania 40 minut Szarlotka królewska Składniki kruchego ciasta: - 30 dag mąki krupczatki, - 20 dag masła, - 10 dag cukru, - 1 torebka...