• Informacje na temat:

    kruche paszteciki z mięsem

Artykuły na temat: kruche paszteciki z mięsem
  • Ciasto: 2 szklanki mąki, 3 dag masła, pół szklanki kwaśnej śmietany, czubata łyżka drożdży, pół łyżeczki soli, małe jajko, jajko do posmarowania i mak do posypania. Farsz: szklanka soczewicy, 2 garście kiszonej kapusty, 3 cebule, sól, pieprz, 30 dag mięsa z łopatki, olej

  • Wielki Test o Żywności – znamy wyniki

    ..., paszteciki z karpiem i inne pyszności przygotowane wyłącznie z polskich produktów. Uczestnicy zaś opowiadali o swoich ulubionych smakach, zdradzali, co trafi na ich wigilijne stoły oraz zachwalali...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • O świętach, miłości i wspomnieniach z dzieciństwa

    ...przyrządza się tylko na lubelszczyźnie: paszteciki z kruchego ciasta, z kaszą gryczaną i mięsem. Bożena Dykiel Jemioła zapewnia miłość w domu - Urodziłam się na Mazurach, w Grabowie, w rodzinnej...

  • Książka kucharska Jane Austen

    ...solę w winie z grzybami, jabłka "pod kołdrą", śliczną potrawę z jajek oraz lody. A oto kilka przepisów: Paszteciki z mięsem Zagnieć kruche ciasto, grubo rozwałkuj, wytnij cząstki wielkości łyżki(...) kilka pokrajanych grzybków, przez osiem albo dziesięć minut. Nadziej paszteciki i przykryj ciastem, posmaruj żółtkiem i upiecz. (H.G. 1796, fac. 1971, s. 144) Przepis na 8-10 sztuk 20 dag kruchego...