• Informacje na temat:

    kruche przez maszynke

Artykuły na temat: kruche przez maszynke
  • Składniki na 40-50 sztuk: Na kruche ciasteczka: 70 dag mąki, po 12 dag margaryny, smalcu i cukru pudru, 4 żółtka, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, aromat śmietankowy.

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...1. Jeden ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą oraz odrobiną rozmarynu. Natrzyj tą mieszanką umytą i osuszoną cielęcinę. Pozostałe dwa ząbki czosnku pokrój w plasterki. Mięso(...) pokrój w drobną kostkę, zaś 30 dag cielęciny oraz ozorek zmiel w maszynce. Razem z nimi możesz przepuścić przez maszynkę także natkę pietruszki. Jeśli farsz robisz z uprzednio zmielonej cielęciny...

  • Domowe pasztety

    ...przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem na gładki mus. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na 24 godziny. Przygotuj konfiturę z cebuli. Czerwone cebule drobno posiekaj. Do garnka wlej(...) przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszaj. Podłużną foremkę wyłóż plastrami wędzonego boczku, tak, by...

  • Składniki na 10 porcji: • 35 dag wątróbki • 2 jajka • po 25 dag piersi kurczaka i boczku • pół l mleka • olej • ząbek czosnku • 3 kromki chleba • sól • tymianek • pieprz • 2 polędwiczki wieprzowe • 12 plastrów boczku • 2 łyżki winiaku • 60 dag kruchego ciasta...

  • Bardzo kruche i lekkie rogaliki drożdżowe.

  • Arystokratka wśród mięs

    ..., oczyść z błon. Czosnek obierz z łupin, podziel na pojedyncze ząbki. Jeden ząbek przeciśnij przez praskę, a następnie utrzyj z solą oraz rozmarynem i natrzyj nim mięso. 2. Cielęcinę ponacinaj ostrym(...) w ciepłej wodzie, a następnie dobrze odciśnij. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startą marchewką oraz jajkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Natkę opłucz...

  • Sernik pod bezową pierzynką

    ...zagnieść kruche ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Potem cienko je rozwałkować, wylepić spód blachy. Ciasto ponakłuwać w kilku miejscach widelcem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec 20 minut.  2. Masa serowa: ziemniaki i twaróg przepuścić 3 razy przez maszynkę do mięsa. Masę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać skórkę otartą z cytryny...

  • ...1. Z mąki, szczypty soli, masła i 4 łyżek lodowatej wody szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą i odłóż na godzinę do lodówki. 2. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć obraną i posiekaną cebulę. Smaż, aż się lekko zeszkli. Ugotowane ziemniaki oraz biały ser zmiel w maszynce do mięsa lub przepuść przez praskę. Do powstałej masy dodaj surowe jajko oraz...

  • ...1 Mąkę przesiej do miski, posiekaj nożem razem z 15 dag dobrze schłodzonego masła. Dodaj 4 łyżki lodowatej wody oraz szczyptę soli. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż na 30 min do lodówki. 2 Szynkę posiekaj, przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z resztą masła. Masę dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek, wylep...

  • ...przesiej przez sito do miski. Dodaj około 2/3 szklanki ciepłej wody i drugie jajko. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na placek o grubości 3 mm, szklanką wykrawaj krążki. 4. Na każdym...

Przepisy na temat: kruche przez maszynke
  • Jej wysokość truskawka w kilku odsłonach. Zobacz przepisy!

    .... Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki, 3 łyżki cukru pudru, 130 g masła, jajko; Krem: 200 g serka mascarpone, szklanka cukru, 1-2 łyżeczki aromatu migdałowego, 20 g śmietanki kremowej 30(...) przez 15-20 minut, zdejmujemy papier i pozostawiamy w piekarniku przez kolejne 15 minut, aż się lekko zrumieni. W międzyczasie przygotowujemy krem: ubijamy na sztywno pianę, dodajemy do niej serek...

  • Wielkanoc

    ..., 2 tabliczki białej czekolady, 1 łyżeczka cukru Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z łyżeczką cukru. Odstaw na dziesięć minut. Masło przełóż do rondla i sklaruj (gotuj na małym ogniu przez pięć minut). Utrzyj(...) ostudzone masło. Wyrabiaj ciasto do momentu wchłonięcia masła, potem dosypuj mąkę i dalej wyrabiaj przez dziesięć minut. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. W wyrośnięte ciasto ostrożnie wmieszaj skórkę...

  • Przyrządzanie Z wymienionych składników zagnieść kruche ciasto. 1/3 ciasta zamrozić w celu późniejszego starcia. Ser przekręcić przez maszynkę z masłem. Jajka ubić z 3/4 szklanką cukru. Do ubitych jajek dodać suchy budyń, ser z masłem i dobrze wymieszać. Białka pozostałe z ciasta ubić z 1/2 szklanki cukru. Pod koniec ubijania dodać suchy kisiel. Rozwałkować ciasto na średniej wielkości blachę...

  • "Kapuśniaczki" z barszczem - Małgorzata

    ...aby ciasto mialo miękkosc ciasta kruchego. Rozwałkowac na srednią grubosc. Nastepnie wycinac prostokaty - polozyc na nim nadzienie kapusciane i dokladnie zakleic. Powstale "kapusniaczki" piec w 150 stopniach przez ok. 30 minut. Sprawdzac twardosc i zarumienienie - maja byc pomaranoczowo-rumiane i dosc twarde/kruche. - barszcz: chyba najlepiej kupic taki prawie gotowy: ja polecam "Winary" - barszcz...