• Informacje na temat:

    kruche rożki z cukrem pudrem

Artykuły na temat: kruche rożki z cukrem pudrem
  • .... Wierzch posmaruj cienko roztrzepanym jajkiem i posyp płatkami migdałowymi. 6. Wstaw blachę do pie karnika nagrzanego do 180°C. Piecz 20-25 min na złocisto. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem...

  • ...✓ 12 sztuk • przygotowanie: 30 min • pieczenie: 20 min • 180 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka opakowanie (350 g) mrożonego kruchego ciasta, 500 g śliwek renklod bez pestek , 40 g masła, 2 łyżki cukru pudru (plus łyżeczka do posypania), 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 szklanki rodzynek, 1/4 szklanki płatków migdałowych, jajko, roztrzepane...

  • ...180ºC. Po upieczeniu delikatnie wybijamy ciastka z foremek i czekamy, aż wystygną. Worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem napełniamy kremem. Krem wyciskamy dekoracyjnie do...

  • Ciasteczka z niespodzianką. Kruche z posypką

    Przygotowanie ok. 60 minut • Porcja ok. 50 kcal • Koszt ok. 14 zł • Przepis na ok. 40 sztuk Przygotowanie: Kawę rozpuść w 1 i 1/2 łyżki gorącej wody. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkiem (żółtkami) na puszysty krem. Następnie dodaj mąkę i przestudzoną kawę. Wyrób gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i na godzinę włóż do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około...

  • Ciasteczka na jeden kęs Z dżemem możemy przygotować także małe ciasteczka, np. z kruchego ciasta. Będą nam potrzebne: 300 g mąki, 200 g masła, 100...

  • Mazurek z marcepanem

    ..., 1 łyżka kakao, 2 opakowania lukru. 1. Przygotować ciasto: mąkę przesiać i wymieszać z cukrem pudrem, waniliowym i szczyptą soli. Posiekać z marcepanem i masłem, dodać jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. 2. Ciasto rozwałkować na koło, wyciąć kwiat. Upiec na złoty kolor (ok. 25 minut w temp. 180°C). Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu...

  • ...1. Mąkę i cukier puder przesiej, dodaj cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Następnie sypkie składniki posiekaj z marcepanem oraz masłem, dodaj jedno całe surowe jajko, oba żółtka ugotowane na twardo oraz śmietanę. Szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń folią i włóż na godzinę do lodówki. 2. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na okrągły placek. Foremką lub...

  • Zagnieć ciasto. Mąkę przesiej przez sitko i wymieszaj z przesianym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli. Posiekaj z marcepanem i masłem, dodaj jajko i żółtka oraz śmietanę. Szybko zagnieć kruche ciasto. Zawiń w folię i włóż na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkuj na koło, wytnij kwiat. Upiecz na złoty kolor (ok. 25 minut w temperaturze 180°C). Przygotuj lukier według przepisu na...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Mazurek wiosenny z marcepanem - w 75 minut

    ...waniliowy, - barwniki spożywcze, - 2 opakowania lukru, - łyżka kakao Przygotowanie: 1. Zrobić ciasto: mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z przesianym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli. Posiekać z marcepanem i masłem, dodać jajko i żółtka oraz śmietanę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. 2. Ciasto rozwałkować na koło, wyciąć kwiat...

Przepisy na temat: kruche rożki z cukrem pudrem
  • Jesienne desery na ciepło

    ...przez 30 minut w temperaturze 180 st. (jeśli strudel jest za długi, zawiń jego końce do środka). Oprósz pudrem, gdy lekko przestygnie. Rożki z prażonymi owocami 1. Nadzienie: jabłka umyj(...) środku ułóż po 2 łyżki uprażonych jabłek. Złóż ciasto na połowę i zlep boki, dociskając je widelcem. Posmaruj mlekiem wymieszanym z rozpuszczonym masłem. Rożki możesz posypać cukrem rafinadą. Piecz...

  • Mazurek wiosenny z marcepanem

    ...waniliowy, - barwniki spożywcze, - 2 opakowania lukru, - łyżka kakao Przygotowanie: 1. Zrobić ciasto: mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z przesianym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli. Posiekać z marcepanem i masłem, dodać jajko i żółtka oraz śmietanę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. 2. Ciasto rozwałkować na koło, wyciąć kwiat...