• Informacje na temat:

    kruche z galaretką i bita smietana

Artykuły na temat: kruche z galaretką i bita smietana
  • Bita śmietana bez... śmietany

    Ciasta z owocami, musy, galaretki... Bita śmietana pasuje do wszystkich owocowych deserów. Ale nie każdy może sobie pozwolić na takie kulinarne szaleństwo. Wypróbujmy więc lżejsze wersje.

  • Składniki na 8 porcji: 200 g mąki, 100 g masła, 100 g cukru pudru, 1 jajko, szczypta soli. Na masę: 4 torebki cukru wanilinowego, 2 torebki zagęstnika do śmietany, np. śmietan-fix, 500 g śmietany kremówki, 50 g posiekanej mlecznej czekolady, 450 g truskawek, galaretka truskawkowa

  • 125 g zwykłych herbatników, np. typu petit beurre łyżeczka cynamonu, 1/2 szklanki brązowego cukru, 100 g masła. KREMOWA MASA: 250 g twarożku kremowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, 1/4 szklanki drobnego cukru. GALARETKA: 85 g galaretki truskawkowej, szklanka wrzątku, 300 g truskawek, łyżka soku z cytryny.

  • Rozkosz z bitą śmietaną - w pół godziny

    ...waniliowy, cynamon, - mielone goździki, - skórka otarta z cytryny; Oraz: - 1 torebka galaretki ananasowej albo morelowej i bita śmietana; Przygotowanie: 1. Składniki kruchego ciasta posiekać(...) chłodzić przez około dwie godziny w lodówce. Czas przygotowania 40 minut Szarlotka królewska Składniki kruchego ciasta: - 30 dag mąki krupczatki, - 20 dag masła, - 10 dag cukru, - 1 torebka...

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. gotowego kruchego ciasta, 50 dag śliwek, po pół szklanki cukru kryształu i cukru pudru, 400 ml kremówki 36 proc., 2 opakowania serka mascarpone, 1 opakowanie galaretki pomarańczowej, orzechy, krokant, 1 cytryna, marmolada morelowa...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    ...delicje, jak i specjały bardziej wytrawne. W letnim sezonie absolutną koniecznością są babeczki i kruche ciasta wzbogacone dodatkiem świeżych owoców.  - Umiejętnie dobierając dodatki możliwe jest...

  • ...owocowego dolać 500 ml wrzątku. Zagotować, zdjąć z ognia i wymieszać z galaretką. Owoce ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Mazurka czas zacząć

    ...z cytryny i 1-2 łyżki gorącej wody), pomarańcza pokrojona w plasterki, zielony barwnik spożywczy 1. Z mąki, masła i cukru zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę(...) ucieraj, aż powstanie jednolita masa. Posmaruj mazurek lukrem, udekoruj kolorowymi owocami lub galaretką oraz smażoną skórką. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 315 kilokalorii Świat i Ludzie 13/2012

  • Bezowe łakocie

    Jak wykorzystać białka, które zostają po pieczeniu ciast drożdżowych i kruchych? Upiecz bezę!

Przepisy na temat: kruche z galaretką i bita smietana
  • Kruche ciasto z galaretką

    Rozpuść masło w rondelku i ostudź. Herbatniki pokrusz, po czym zmiksuj z masłem, cynamonem i cukrem.

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    ...waniliowy, cynamon, - mielone goździki, - skórka otarta z cytryny; Oraz: - 1 torebka galaretki ananasowej albo morelowej i bita śmietana; Przygotowanie: 1. Składniki kruchego ciasta posiekać(...) chłodzić przez około dwie godziny w lodówce. Czas przygotowania 40 minut Szarlotka królewska Składniki kruchego ciasta: - 30 dag mąki krupczatki, - 20 dag masła, - 10 dag cukru, - 1 torebka...

  • Szarlotka królewska

    Z galaretką.

  • Superdesery w czterech smakach

    Każdy znajdzie coś dla siebie!

  • Maliny na letnim stole

    ...z galaretką Składniki na 8 porcji: 200 g mąki tortowej; szczypta proszku do pieczenia; 60 g cukru; 1 żółtko; 60 g masła; masło i mąka krupczatka do formy; 500 ml mleka; szczypta soli; szczypta(...) pieczenia, cukru, żółtka i masła zagniatamy szybko gładkie, kruche ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki, by odpoczęło. Następnie wałkujemy na okrągły płat, wykładamy nim dno tortownicy (średnica 28 cm...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., cukier, cukier waniliowy, tłuszcz i włożyć do miski i wyrobić na kruche ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Formować kuleczki o średnicy ok 2 cm. i układać na blasze...