• Informacje na temat:

    kruche z marmoladą i orzechami

Artykuły na temat: kruche z marmoladą i orzechami
  • Kruche z marmoladą morelową

    Jeśli lubisz smak orzechów laskowych, posiekaj je bardzo drobno i posyp nimi ciasto przed pieczeniem. Dopiero potem wyłóż warstwę konfitury. Możesz też dodać orzechy włoskie.

  • ...1. Mąkę przesiej z proszkiem. Wymieszaj z orzechami. Dodaj masło, cukier i i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w temp. 180 st. Jeszcze ciepły(...). Następnego dnia oblej stopioną polewą. Udekoruj orzechami oraz migdałami. Wersja błyskawiczna: z kruchych ciastek 1. Połam na kawałeczki ok. 1 i 1/3 kg różnych ciastek: biszkoptów, herbatników...

  • ...blachach przykrytych pergaminem. Piecz po 20 minut w temp.180 st. Blaty mazarinowe posmaruj marmoladą. Ułóż na nich kruche placki. Wokół zrób ramki z masy marcepanowej wyciskanej szprycą. Wysusz w rozgrzanym piekarniku. Kajmak połącz z orzechami. Posmaruj ciasto i fantazyjnie udekoruj. Wersja błyskawiczna: inne ciasto i kajmak 1. Kruche placki zastąp gotowymi blatami biszkoptowymi do tortów...

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. gotowego kruchego ciasta, 50 dag śliwek, po pół szklanki cukru kryształu i cukru pudru, 400 ml kremówki 36 proc., 2 opakowania serka mascarpone, 1 opakowanie galaretki pomarańczowej, orzechy, krokant, 1 cytryna, marmolada morelowa...

  • ...pieczenia. Wymieszać. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut. Ostudzić. 3. Podpieczony spód z kruchego ciasta posmarować marmoladą, następnie wyłożyć na nią przygotowane ciasto dyniowe. Wierzch posmarować(...) 1. Z masła, mąki i cukru pudru zagnieść kruche ciasto. Schłodzić je, po czym wylepić nim formę i podpiec na złoty kolor. W tym czasie dynię ugotować. 2. Ostudzoną dynię obrać...

  • Tortowe sekrety

    ...(przestudzony) przecina się wzdłuż na na 2-3 blaty i nasącza syropem (z cukru i kilku kropli aromatu) lub ponczem (z ochłodzonego naparu kawowego). Blaty bezowe i kruche piecze się każdy z osobna i nie...

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    ...(przestudzony) przecina się wzdłuż na na 2-3 blaty i nasącza syropem (z cukru i kilku kropli aromatu) lub ponczem (z ochłodzonego naparu kawowego). Blaty bezowe i kruche piecze się każdy z osobna(...), aż ciasto całkiem wystygnie. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je marmoladą i złożyć w tort. 2. Zrobić polewę: rozpuścić cukier w 3 łyżkach wody. Gotować, aż cukier będzie ciągnął się jak...

  • Mazurka czas zacząć

    ...ponakłuwaj lekko widelcem. Piecz 15 minut w temperaturze 190° C. Po tym czasie odstaw do ostygnięcia. Następnie jeden placek posmaruj marmoladą, przykryj drugim i znów posmaruj marmoladą. 5. Rozwałkuj(...) z cytryny i 1-2 łyżki gorącej wody), pomarańcza pokrojona w plasterki, zielony barwnik spożywczy 1. Z mąki, masła i cukru zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę...

  • Obiad u mamy

    .... Posmarować je lekko podgrzaną marmoladą. Na niej rozłożyć owoce. Pozostałe białka ubić z resztą cukru. Pianę wymieszać z cukrem pudrem i rozsmarować na owocach. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika na 15

  • Wykwintne torty

    ...(przestudzony) przecina się wzdłuż na na 2-3 blaty i nasącza syropem (z cukru i kilku kropli aromatu) lub ponczem (z ochłodzonego naparu kawowego). Blaty bezowe i kruche piecze się każdy z osobna(...), aż ciasto całkiem wystygnie. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je marmoladą i złożyć w tort. 2. Zrobić polewę: rozpuścić cukier w 3 łyżkach wody. Gotować, aż cukier będzie ciągnął się jak...

Przepisy na temat: kruche z marmoladą i orzechami
  • Mazurek bajaderkowy z migdałami

    .... 30 minut w 180ºC. Odłóż do wystudzenia. Pozostałe ciasto rozwałkuj na grubszy placek. Piecz go ok. 40 minut w 180ºC. Zimne mleko wymieszaj z rumem, kakao oraz marmoladą. Grubszy placek studź 10 minut, potem jeszcze ciepły połam na kawałki. Wymieszaj je z migdałami i orzechami (ew. trochę orzechów i migdałów zostaw do dekoracji). Dolej mleko z marmoladą, rumem i kakao. Wymieszaj. Masę od razu...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz(...) kruche ciasto. Rozwałkuj na kwadrat o boku 24 cm. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ponakłuwaj. Ochłodź, a następnie upiecz na złoto w temp. 180 st. C. Marmoladę podgrzej, przetrzyj przez sito...