• Informacje na temat:

    kruszonka z ciasteczek

Artykuły na temat: kruszonka z ciasteczek
  • Ciasteczka cantucci

    Pyszne włoskie sucharki.

  • ...mąkę z płatkami owsianymi oraz cukrem. Dodaj tłuszcz i zagniataj przez chwilę, aby powstała kruszonka. Na prostokątach z ciasta poukładaj kawałki jabłek i drobne owoce, a następnie każdy prostokąt...

  • Składniki na 16 porcji: 1 kg śliwek węgierek, 3 szkl. mąki pszennej, 1 kostka (25 dag) masła, 1 czubata szkl. cukru, 6 jajek, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na kruszonkę: 10 dag ciastek migdałowych, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżki brązowego cukru, 10 dag masła.

  • ​Orzechowe ciasteczka Jonathana Phanga

    Idealne na świąteczny stół.

  • ...pieczenia, szczypta soli. Masa serowa: 70 dag śmietankowego twarogu, 20 dag drobnego cukru, 4 duże jajka, 1 op. budyniu waniliowego, 30 dag rozmrożonych malin. Kruszonka: po 15 dag masła i cukru, 10 dag mąki pszennej, 10-12 ciasteczek orzechowych lub amaretto, 5 dag drobno posiekanych orzechów włoskich.

  • Składniki na 12 porcji: 22 dag masła, 2 łyżki miodu, 25 dag herbatników, 1 kg mielonego twarogu, sól, 15 dag cukru, 4 jajka, 5 dag kaszy manny, tłuszcz i mąka do formy. Polewa: po 3 łyżki masła, miodu i śmietany kremówki. Kruszonka: po 1/2 szkl. orzechów laskowych i migdałów, 4 łyżki płynnego miodu, 1/2 miękkiego masła, 3/4 szkl. mąki.

  • Składniki: 3/4 szklanki mąki, szklanka zmielonych migdałów, 2/3 szklanki suszonych żurawin, 2 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki soku jabłkowego, 1/3 szklanki oleju, pół łyżeczki sody, płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Kruszonka: po 2 łyżki masła, płatków migdałowych, brązowego cukru oraz pszennej mąki.

  • Składniki na 4 porcje: 400 ml śmietany kremówki, 25 dag waniliowego serka homogenizowanego, 30 dag ciasteczek migdałowych, 5 dag migdałów bez skórki (uprażonych), 4 mandarynki, 2 łyżki oleju kokosowego, 1/2 szkl. naparu kawowego, 3 łyżki cukru pudru, 2 zagęstniki do śmietany, 4 łyżki likieru kawowego, 2 łyżki posiekanej czekolady.

  • Owocowy "budyn"

    ...czyli z francuskiego Flan, wedlug Chrstine Ferber, znakomitej specjalistki od ciast, ciasteczek, czekoladek i konfitur, rodem z Alzacji... dzis znanej...

  • Kruchy torcik z owowcami

    Sposób przygotowania:    Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, posiekane masło, szczyptę soli i proszku do pieczenia, zapach migdałowy i rozcieramy palcami składniki, aż powstanie gruba kruszonka, którą dzielimy na pół.  Kruszymy ciasteczka migdałowe. Okrągłą blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Połowę kruszonki przekładamy na blachę i delikatnie ugniatamy, by dokładnie wypełniła dno...

Wideo na temat: kruszonka z ciasteczek
  • Tym razem inspiracją dla Ani Starmach były orzechy. Ekspertka kulinarna przygotowała w "Dzień Dobry TVN" tartę z gorgonzolą na orzechowym spodzie, czekoladowe ciasteczka z migdałami w karmelu, zapiekane śliwki z orzechową kruszonką i kurczaka z orzechami nerkowca.

  • Orzechowe inspiracje

    Tym razem inspiracją dla Ani Starmach były orzechy. Ekspertka kulinarna przygotowała w "Dzień Dobry TVN" tartę z gorgonzolą na orzechowym spodzie, czekoladowe ciasteczka z migdałami w karmelu, zapiekane śliwki z orzechową kruszonką i kurczaka z orzechami nerkowca.

Przepisy na temat: kruszonka z ciasteczek
  • Sernik na malinach

    Sposób przygotowania 1. Kruszonka: z masła, cukru, mąki i orzechów zagnieć ciasto. Włóż je do woreczka foliowego, lekko zamroź. 2. Ciasto: mąkę przesiej z solą i proszkiem. Posiekaj z zimnym masłem. Dodaj ugotowane żółtka przetarte przez sitko, surowe żółtko, cukier i śmietanę. Zagnieć ciasto. Schłodź je w lodówce. 3. Masa: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka...