• Informacje na temat:

    kulebiak z gotowego ciasta francuskiego

Artykuły na temat: kulebiak z gotowego ciasta francuskiego
  • Składniki na 8 porcji: 1/2 op. (ok. 30 dag) gotowego ciasta francuskiego, 50 dag kwaszonej kapusty, 5 dag suszonych grzybów, 2 cebule, 2 posiekane jajka na twardo, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 2 listki laurowe, 2 goździki, po 5 ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego, skórka otarta z cytryny, sól, pieprz, mielony jałowiec, 1 łyżka oleju, 1 jajko do posmarowania kulebiaka...

  • Składniki na 8 porcji: • kilogram schabu środkowego • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • pęczek natki pietruszki • 2 jajka • sól • pieprz • 3 łyżki oleju • łyżka ziół prowansalskich • rolka gotowego ciasta francuskiego; Dodatkowo: • sałata • rzodkiewki...

  • Składniki na 2 porcje: 2 małe pstrągi, sok z cytryny, pół kg kurek, średnia cebula, małe kartonik śmietany kremówki pęczek koperku, jajko, sól, pieprz ziołowy, 3 łyżki oleju rzepakowego, rolka gotowego ciasta francuskiego...

  • ...warzywa, posmaruj brzeg ciasta roztrzepanym jajkiem. Nakryj warzywa resztą ciasta i sklej. Wierzch posmaruj resztą jajka. Piecz 40 min. Zrobisz ten kulebiak w ok. 45 minut, jeśli użyjesz gotowego ciasta francuskiego.

  • Ciasto pełne możliwości

    ...wody, posmarować ciasto i włożyć do lodówki na min. 1 h. Piec w nagrzanym do 220?C piekarniku ok. 15 min. Kulebiaki z kapustą Składniki na 6 porcji: 30 dag mrożonego ciasta francuskiego(...) farsz mógł parować podczas pieczenia. Kulebiak ułożyć w formie oprószonej mąką. Piec 30 minut w temp. 200°C. Paluszki z ciasta francuskiego Składniki na około 65 sztuk: 2 opakowania mrożonego...

  • Dania z pieczarkami

    ...pokrojone pieczarki i szynkę podsmażyć na oliwie. Wymieszać z makaronem i przełożyć do natłuszczonej brytfanny. Zalać sosem beszamelowym. Zapiekać 40 minut w 170°C. Francuski kulebiak Składniki na 6 porcji: 1 duża cebula, 200 g pieczarek, ok. 2 łyżki oleju, 1 łyżka listków tymianku, 250 g ciasta francuskiego, sól, pieprz, 800 g gotowanej wędzonki, 1 jajko do posmarowania 1. Cebulę obrać, pokroić...