• Informacje na temat:

    kulinarne krem z żółtek

Artykuły na temat: kulinarne krem z żółtek
  • Mus brzoskwiniowy z kremem zabaione

    Włoski krem zabaione serwujemy na warstwach z gotowanych brzoskwiń i pokruszonych herbatników amaretti. Delizioso!

  • "Chou" z rozanym kremem

    Czy znacie cos pyszniejszego? Miniaturowy ptys zwany po francusku "chou" nadziany rozanym kremem, polany rozana polewa i udekorowany malinami oraz platkami...

  • Ciasto truskawkowe z muslinowym kremem pistacjowym od Ladurée

    ...syrop. Gdy przestygnie wlac alkohol. Nasaczyc tym syropem biszkopt.   Muslinowy krem pistacjowy 135 g masla 27 cl mleka najlepiej pelnotlustego 3 zoltka 75 g cukru 22,5 g Maizeny czyli skrobi kukurydzianej badz maki ziemniaczanej 90 g masy pistacjowej, do kupienia w sloikach badz jesli nie znajdziecie zmiksowanych drobno na purée zielonych pistacji. Ubic zoltka z cukrem. Mleko zagotowac...

  • Ważny jest krem To on jest głównym składnikiem deserów w pucharkach. Jego podstawą są najczęściej żółtka jaj, przetarte świeże lub mrożone owoce, kakao,...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Jest przepyszna... mialam dzis 2 kolezanki od rana na lekcjach gotowana i uczylam je robic krem angielski. Przy tej okazji zrobilismy tarte sezonowa. 250...

  • Ciasto: gorzka czekolada, 125 ml śmietany 18-proc., 35 dag cukru, 30 dag mąki, 3 łyżki kakao, łyżeczka sody, 12 dag masła, szczypta proszku do pieczenia, 2 jajka. Krem: 250 ml kremówki, 25 dag(...) składniki ciasta i 175 ml wody, wymieszaj. Połącz z masą czekoladową, ubitymi białkami. Piecz ciasto 50 min w temp. 180˚C. Zimne, przekrój na trzy krążki. 2 Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem...

  • Zapraszam na sobotni obiad - deser - cake z zielona herbata, krem z bialej czekolady z Kardamomem

    ...na 8 osob 4 jajka 200 g cukru 200 g masla 200 g maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2-3 lyzeczki zielonej herbaty Matcha Zoltka ubic z cukrem, dodac przesiana make, proszek i stopione, lekko schlodzone maslo. Na koniec dodac herbate. Z bialek ubic piane. Polaczyc calosc. Piec 50 minut w 160°C.   Krem z bialej czekolady 100 g bialej czekolady 300 ml...

  • Grecki przysmak: Bombe Metaxa

    Aby zrobi ć lody czekoladowe, przelej śmietankę i mleko do rondla o grubym dnie i gotuj na wolnym ogniu.  W mi ę dzyczasie ubij żółtka z cukrem w dużej żaroodpornej misce, tak by mikstura(...) będzie na tyle gęsta, by osadzać się na zatopionej w niej łyżce.  Umie ść czekoladę w żaroodpornej misce. Przelej krem przez drobne sito bezpośrednio na nią i mieszaj, aż całość stopi się i będzie...

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...kulinarne rewolucje. Uważają, że święta to doskonały czas, by je zacząć. Łosoś zamiast śledzia na wigilijnym stole? Czekoladowy mus zamiast makowca? Dlaczego nie, przecież Gwiazdka jest po to, by(...) - mówi Jolanta Radziszewska. - Ale dużo się zmieniło, gdy wyjechałam do Belgii. Trzeba było połączyć w jedno dwie różne tradycje kulinarne. W zrealizowaniu zadania pomagała jej pani Jadwiga, która co...

Przepisy na temat: kulinarne krem z żółtek
  • Krem z czerwonych warzyw z aioli

    Czerwień to ognisty kolor, który dodaje energii i pobudza do działania. Ta zasada sprawdza się również na talerzu. Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy...

  • Sezon na lody wciąż trwa

    ...organizator przyjęć zaskoczył uczestników uczty zorganizowanej z okazji otwarcia twierdzy Belvedere wyśmienitym i nieznanym wcześniej deserem. Przygotowano go z zamrożonego kremu z mleka, miodu, żółtek, z dodatkiem wina, bergamotki, cytryn i pomarańczy. Kulinarna nowość z Florencji wkrótce znana była już na dworach w całej Europie. Dziś zaś mało kto wie o tym, że wywodzi się właśnie z tego...