• Informacje na temat:

    kulinarne roberta makłowicza

Artykuły na temat: kulinarne roberta makłowicza
  • Robert Makłowicz: Zdradzę pani...

    ...​Dlaczego jest za legalizacją marihuany? I co sądzi o muzyce disco polo? Takiego Roberta nie znacie!

  • Robert Makłowicz: Smakosz, nie kucharz

    Wie, że przystojniakiem nie jest. Przyznaje też, że ma przeciętny talent kulinarny. Jesienią zamiast „Makłowicza w podroży” w TVP zobaczymy go w konkurencyjnej stacji.

  • Składniki: cynamon w proszku, cukier puder, masło do smażenia (najlepiej klarowane), dobry dżem owocowy, czerstwa chałka (może też być bagietka), 1-2 jajka, niewielka ilość mleka.

  • Polacy lubią programy kulinarne, wystawiają im dobre recenzje. Najwięcej widzów, 2 miliony, mają "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza".

  • Makłowicz: Café museum

    ..."Café Museum" Roberta Makłowicza to uczta dla ducha i ciała. Jej smak czuje się od pierwszej do ostatniej strony. Audiobook, którego fragmenty możecie odsłuchać w INTERIA.PL, czyta sam autor. Robi to ze swadą i właściwym sobie poczuciem humoru.

  • Robert Makłowicz: Świat jest pomysłem

    Jakie wino należy podać do grillowanej ryby, a jakie do gotowanej, to wie każdy kucharz i miłośnik kuchni. Ale historię sztuki kulinarnej wszystkich regionów świata zna tylko Robert Makłowicz, dziennikarz, kucharz i podróżnik, gość studia INTERIA.PL, z którym rozmawiał Zygmunt Moszkowicz.

  • Co ukrywają przed nami restauratorzy?

    Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami i co ukrywają przed nami restauratorzy. Do tej pory wiedziała o tym garstka. Czas, aby dowiedziała się cała Polska. "Gastrobanda" to książka, która zmieni świadomość kulinarną Polaków. Napisana mocnym językiem bezlitośnie obala kulinarne mity. Premiera już 22 czerwca.

  • Jakub Milszewski, Kamil Sadkowski, Gastrobanda

    Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami i co ukrywają przed nami restauratorzy. Do tej pory wiedziała o tym garstka. Czas, aby dowiedziała się cała Polska. „Gastrobanda” to książka, która zmieni świadomość kulinarną Polaków. Napisana mocnym językiem bezlitośnie obala kulinarne mity. Premiera już 22 czerwca.

  • Norwegia nie tylko piękna, ale i smakowita

    ...niedzielę 29 września, kolejne w październiku. Norwegia słynąca ze spektakularnych fiordów i dzikiej natury w ostatnich latach zyskuje także sławę na kulinarnej mapie świata. Dowodzi tego już trzykrotne zwycięstwo norweskich kucharzy i szefów kuchni w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d'Or. Kluczem do sukcesu obok najwyższego kunsztu kulinarnego jest wykorzystanie norweskich...

  • Jaki jest smak wakacji?

    ...w Singapurze. A jakie przyprawy dominują w kuchni tajskiej? - To jest akurat jedyne miejsce, gdzie chodziłem do szkoły kulinarnej przy uniwersytecie w Bangkoku. Zapisałem się na kurs gotowania...

Zdjęcia na temat: kulinarne roberta makłowicza
Wideo na temat: kulinarne roberta makłowicza
  • Robert Makłowicz o swoim nowym programie

    Robert Makłowicz pracuje właśnie nad nowym programem kulinarnym dla stacji Food Network. Prowadzący zdradził kilka szczegółów produkcji. - Ekipa liczy sześć osób, łącznie ze mną - powiedział. - Realizacja jednego programu trwa mniej więcej dwa dni, wszystko robione jest w lekkim pośpiechu, nie ma scenariusza - dodał.

  • Robert Makłowicz z synem. Kuchnia odziedziczona w genach

    Robert Makłowicz jest twórcą popularnych kulinarnych programów telewizyjnych, a jego syn Mikołaj jest sommelierem. W "Dzień Dobry TVN" ojciec i syn opowiedzieli o swojej miłości do kulinariów. Jakim ojcem był Robert Makłowicz? Dlaczego nie wymagał od synów dobrych ocen w szkole? - Ważne, żeby przechodzili z klasy do klasy, a mądrość, światłość przyjdzie sama, z czasem. No i moje hipotezy się potwierdziły całkowicie - przyznał Makłowicz.

  • Robert Makłowicz: Na wyjeździe nie trzeba wydawać fortuny

    Najpopularniejszy podróżnik kulinarny w Polsce Robert Makłowicz zdradził, że będąc za granicą wcale nie trzeba wydawać fortuny, żeby dobrze zjeść. Kluczem jest to, by wybierać miejsca, gdzie jedzą miejscowi, a nie wymyślne restauracje. - Oni zawsze chętnie odpowiedzą. W kwestii dobrego jedzenia, ludzie pod każdą szerokością geograficzną są niezwykle otwarci - powiedział.

Przepisy na temat: kulinarne roberta makłowicza
  • Koniec niezdrowej kuchni w TV?

    Gwiazdy programów kulinarnych zbyt często gotują tłusto i niezdrowo, dając społeczeństwu zły przykład - twierdzą posłowie z sejmowej komisji zdrowia.

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    Pomidory jemy z bazylią, a ziemniaki z koperkiem. Oczywiste? To dopiero początek! Przedstawiamy zasady łączenia smaków, które ułatwią pracę w kuchni i nadadzą daniom wyjątkowego aromatu.