• Informacje na temat:

    kulinarne z miesa wieprzowego

Artykuły na temat: kulinarne z miesa wieprzowego
  • Okrucieństwo wpływa na smak mięsa

    ...w przetwórstwie, nie powinno być jednak sprzedawane jako mięso kulinarne. IG...

  • Kulinarnie z kraju Basków.

      Kuchnia Basków różni się znacznie od tej ogolnofrancuskiej, o ile ta ostatnia w ogóle istniej, gdyż silne zróżnicowania regionale we Francji raczej...

  • ...we Francji to są rarytasy także … co kraj to obyczaj, ma swoje lepsze i gorsze kulinarne strony. A to co smakowało nam najbardziej to pierogi dziadka czyli mojego taty, pieczona wołowina mojej mamy...

  • Wieprzowe medaliony, sos grejpfrutowy

    Na sobotni wiosenny obiad... Kolejna propozycja szybkiego, kolorowego i smacznego dania. Czas przygotowania to niespelna 40 minut. Na 4 porcje 600...

  • Podroby na stole

    Piąta ćwiartka to termin oznaczający części tuszy zwierząt, które po uboju nie stanowią żadnej ćwiartki mięsa, czyli podroby. Są to m.in.: nerki, płuca, serca, ozorki, grasice, żołądki, mózgi, nogi, ogony, policzki. Dziś wracają do łask. Jak je wykorzystać? Radzi Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Fiesta Mexicana

    ...w temperaturze 180°C Taco Składniki na 12 sztuk: 1 2 muszli taco, 50 dag mielonego mięsa, np. wołowo-wieprzowego, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 40 dag krojonych pomidorów z puszki...

  • Składniki na 8 porcji: 1 kg mięsa mielonego (najlepiej mieszanego, wołowo-wieprzowego), 3 średnie czerwone cebule, 3 kromki pieczywa tostowego, 10 dag sezamu, po 3 gałązki natki pietruszki, tymianku i rozmarynu, 1 jajko, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich, sól, świeżo mielony czarny pieprz.

  • Tofu czy schabowy

    Coraz więcej osób, także moich znajomych, zastanawia się, czy warto zrezygnować z jedzenia mięsa i przerzucić się tylko na warzywa i korzonki.

  • Tradycyjne polskie zupy, mniej i bardziej znane

    Rosół, barszcz biały, barszcz czerwony, ale i „zupa – nic” to prawdziwe polskie, tradycyjne kulinarne bogactwo.

  • Kuchnia Cypru – mielibyście odwagę to zjeść?

    Cypryjski ser halloumi można u nas dostać już w niemal każdym supermarkecie. Z kuchni bałkańskiej i greckiej znamy również moussakas i nie zaskakuje nas smak pity. Nie oznacza to jednak, że Cypr nie jest w stanie zrobić na nas kulinarnego wrażenia. O tych potrawach większość Polaków nigdy nie słyszała!

Przepisy na temat: kulinarne z miesa wieprzowego
  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    Gdy tylko nadchodzą ciepłe dni, każdy marzy o pysznych daniach z grilla. Co robić, by wybrane przez nas mięso było zdrowe i dobrej jakości?

  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Ryż z czterech stron świata

    Smakowite i sycące dania nie tylko dla amatorów kulinarnych podróży!

  • Na tropie polskich przysmaków

    Na czasie jest podróżowanie kulinarnymi szlakami, a regionalne smakołyki mają wielu zwolenników. Coraz częściej też kulinarne specjały znajdziemy w sklepie lub zamówimy przez internet. Jakich produktów naprawdę warto skosztować?

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    Codzienne przygotowywanie domowych posiłków, nawet u osób, które lubią eksperymentować w kuchni, może wyczerpać w końcu pokłady pomysłów na nowe dania. Jeżeli znudziły wam się już gołąbki, a tradycyjny kotlet z ziemniakami przerobiliście we wszystkich możliwych konfiguracjach i czujecie, że utknęliście w kulinarnym martwym punkcie, to polecamy przepisy z różnych stron świata.

  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co pozwala uzyskać zupełnie nowe potrawy. Otwierając się na nowe aromaty warto zakosztować także oryginalnych specjałów pochodzących z Dalekiego Wschodu. Idealną propozycją na jesienny obiad stanie się sycący i zaskakująco prosty w przygotowaniu ramen, który od kilku miesięcy...

  • Smaki Litwy

    ...około 15 cm długości. Vedarai znaczy po polsku żołądek. Bliny gryczane i żmudzkie, śleżyki, kawa żołędziowa, słodka zupa i tzw. ser jabłkowy to tylko namiastka niebywale bogatej tradycji kulinarnej...

  • Smaki Litwy

    ..., śleżyki, kawa żołędziowa, słodka zupa i tzw. ser jabłkowy to tylko namiastka niebywale bogatej tradycji kulinarnej Litwy. Ser jabłkowy , wbrew nazwie, nie jest robiony z mleka. Nie ma w nim ani kropelki...

  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...okazję przygotowany przez Ewę Wachowicz. "Dużo i tłusto", czyli smakołyki po bawarsku Kuchnia niemiecka najczęściej kojarzona jest z wszelkiego rodzaju wariacjami na temat mięsa wieprzowego. Od...