• Informacje na temat:

    kulinarne żurawina do mięsa

Artykuły na temat: kulinarne żurawina do mięsa
  • Kulinarne początki gwiazd

    Ze swojej edukacji kulinarnej aktorka Maria Pakulnis szczególnie pamięta wekowanie lecza. W okresie, gdy jeszcze brakowało towarów w sklepach, chciała przydomową spiżarkę zapełnić ulubioną potrawą(...) słodkiego, chociaż dzisiaj przyznaje, że cukiernictwo to nie jego bajka.  - Moim pierwszym daniem były kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę do mięsa. Natomiast pierwszym wyszukanym daniem był móżdżek...

  • Wigilijne kulinarne wariacje

    ...spożywanie mięsa, na Wigilii pojawiły się też dania mięsne. Możemy, podobnie jak to jest w Danii, na kolację podać kaczkę faszerowaną słodkimi jabłkami i suszonymi śliwkami lub pieczoną gęś z ziemniakami...

  • Crumble z TRZECH jabłek z żurawiną i z pomarańczą oraz MENU na ten tydzień

                Pobawiłam się dzisiaj jabłkami… zimowymi jabłkami mieszając ich gatunki i tworząc crumble pachnący na cały dom ! Ten deser pomimo...

  • Damian Kordas „Superfood”

    ...​Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina... Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood - superżywności.

  • Święta w Europie

    Co króluje na świątecznych stołach we Włoszech, Rosji czy Belgii? Zapraszamy do podróży kulinarnej po całej Europie. Zobaczcie co jedzą w święta za granicą.

  • Tradycja ma się dobrze

    ...nim kurę, zaszyj nicią kuchenną, zwiąż ze sobą nóżki. Piecz 2-3 godziny (zależy, ile waży kura - ok. godziny na kilogram), aż wypływający po nakłuciu mięsa sok będzie przezroczysty. Godzinę przed...

  •   Wczorajsza wizyta kontrolna nie była taka zła jak się spodziewałam. Zatoki i nos nie są jeszcze zdrowe ale jest znaczna poprawa. Dostałam teraz nowe...

  • Pieczone żeberka

    ...śliwki, morele, żurawina, chili i pomarańcze.

  • Królowa soczewica

    ..., znana ludzkości od 13 tysięcy lat, znów jest na topie. Z pewnością dlatego, że jest świetną alternatywą dla mięsa - a przypomnę, że Światowa Organizacja Zdrowia od lat namawia mieszkańców krajów rozwiniętych do ograniczenia spożycia mięsa, zwłaszcza czerwonego, czyli wieprzowiny i wołowiny, do zaledwie pół kilograma tygodniowo. Mięso w dużych ilościach, szczególnie to tłuste, zdrowe nie jest...

  • Przepis na życie

    Przedrzymirska, wysyłajcie SMS-y na numer...". - Zostałam pierwszą wicemiss - uśmiecha się 41-letnia warszawianka. W programie, gdzie szukano osobowości kulinarnej, przegrała z krakowianką Anną...

Przepisy na temat: kulinarne żurawina do mięsa
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Południowy Tyrol: Dla narciarzy-smakoszy

    Zimą Południowy Tyrol to nie tylko doskonale przygotowane trasy narciarskie, idealne warunki śniegowe i słoneczna pogoda, ale również wykwintne jedzenie. Bez zdejmowania nart można dotrzeć do schronisk położonych bezpośrednio przy stokach i skosztować dań kuchni regionalnej, łączącej smaki włoskie, tyrolskie i ladyńskie.