• Informacje na temat:

    kulki z ciasta biszkoptowego

Artykuły na temat: kulki z ciasta biszkoptowego
  • Biszkoptowe lizaki Ani Starmach

    ...do szaszłyków Biszkopty połam na kawałeczki, wymieszaj z mascarpone i nutellą. Z masy ulep kulki, ułóż je na talerzu i schłodź przez mniej więcej godzinę w zamrażarce. Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki nabijaj na patyczki, obtaczaj w czekoladzie i kolorowych posypkach. Zamiast biszkoptowych kulek podobnie możesz potraktować truskawki. Przepis pochodzi z książki Anny...

  • Składniki :  ok. 30 dag suchego ciasta biszkoptowego, 3 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki rozpuszczonej białej czekolady, 2 paski ciemnej czekolady. Do dekoracji: 20 dag białej czekolady, 1-2 łyżki mleka, kolorowe posypki, gotowy barwny lukier.

  • Następcy lub zastępcy lizaków? Gryzaki, czyli cake pops! Co to takiego? Kawałki ciasta z nadzieniem uformowane w kulki zanurzone w polewie i osadzone...

  • ...1. Biszkopty kruszę, mieszam z serkiem. Marchewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Odciskam nadmiar wody. Pomarańczę parzę, skórkę ścieram. 2. Do masy biszkoptowej dodaję marchewkę, skórkę, zagniatam jak ciasto i formuję małe kulki. Mrożę je przez 30 min. 3. Czekoladę rozpuszczam w ką pieli wodnej. Kulki nabijam na patyczki do szaszłyków. Obtaczam w czekoladzie i posypce...

  • ...krem. Wsyp przesianą mąkę, wymieszaj. Połącz delikatnie ze sztywną pianą. Tortownicę posmaruj olejem. 3. Piekarnik nastaw na temp 180 st. Nalewaj do tortownicy porcje ciasta i partiami piecz(...). Z odciętej części uformuj 1 dużą i 2 małe kulki. Dużą zagnieć z odrobiną zielonego barwnika, rozwałkuj na pasek, wytnij ozdobną łączkę, umocuj wokół tortu. Z wyciętych kawałków zrób łodygi i listki...

  • Pysznościi z jogurtu i twarożku

    ..., mąkę i szczyptę soli. Ciasto powinno być puszyste, o konsystencji biszkoptowego. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Zrumień je z dwóch(...) leniwych z serem. Aby je przygotować, należy zemleć 250 g białego sera i połączyć go z żółtkiem. Następnie wyrobić ciasto z 4 łyżek mąki pszennej i uzyskanej masy twarogowej. Z ciasta najlepiej...

  • ...do wyrośnięcia na około 30 minut. Lekko zagnieć je ponownie i odstaw jeszcze na 30 minut. Wyrośnięte ciasto podziel na 25 części i uformuj kulki. Ułóż je na blachach i odstaw na 15 minut. Każdą...

  • Składniki na 8 porcji: 3 jajka, 2 op. cukru waniliowego , 13 dag cukru, 10 dag mąki, po 10 dag masła i gorzkiej czekolady, 25 dag mielonego twarogu, 1 łyżka soku z cytryny, 200 ml kremówki, 1 puszka brzoskwiń, lody, czekolada

  • ...ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. 4. Ponownie zagnieć ciasto i odstaw jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Wtedy ciasto podziel na ok. 25 części i uformuj z nich kulki(...) do rożka cukierniczego i wyciśnij po niewielkiej porcji na każdy kawałek ciasta (1/3 kremu powinna pozostać). Śliwki pokrój w półksiężyce, rozłóż na bułeczkach, a na środek wyciśnij jeszcze po porcji...

  • Włoskie desery

    ...pieczenia ciasta Panna cotta z jeżynami Składniki na 4 porcje: 3 płaty żelatyny laska wanilii 750 g śmietany kremówki 100 g cukru 200 g jeżyn Żelatynę namaczać w zimnej(...) potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Cassata Siciliana Składniki na 12 porcji: 4 jajka 400 g cukru 2 opakowania...