• Informacje na temat:

    kurczak faszerowane warzywa

Artykuły na temat: kurczak faszerowane warzywa
  • Składniki na 4-5 porcji: 1 kurczak (ok. 1,5 kg), 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, 10 dag ryżu, ½ łyżeczki kurkumy, 1 średnia marchewka, 1 mała pietruszka, 2 gałązki selera naciowego, 1 mała cebula, 4 łyżki oleju, ¼ szklanki bulionu, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: • kurczak (1,5 kg) • 20 dag wędzonego boczku • szklanka mleka • 10 dag bułki • 10 dag łuskanych orzechów włoskich • cebula • imbir (2 cm) • 3 ząbki czosnku • jajko • 2 łyżki oleju • 2 łyżki masła • pęczek natki • sól • pieprz • chili • szałwia • vegeta • olej.

  • Składniki na 6 porcji: 1 sprawiony kurczak (ok. 1 i 1/2 kg), 10 dag suszonych owoców, 1 pęczek majeranku, 3 jabłka, 2 cebule, 1 pęczek włoszczyzny, 1/2 szklanki soku jabłkowego, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: cały kurczak, 10 dag boczku, 10 dag grzybów, 10 dag wątróbek drobiowych, cebula, sól, pieprz czarny mielony, majeranek natka pietruszki, 4 bułki, 150 ml mleka, 3 łyżki masła, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 pomidory, 2 papryki, 4 łyżki oliwy.

  • Kurczak nadziewany warzywami

    Składniki: ●kurczak; farsz: ●kromka białego chleba pokrojonego w kostkę ●po pół czerwonej i zielonej papryki – pokrojone w kostkę ●200 g pieczarek, pokrojonych ●cebula posiekana ●gałązka rozmarynu ●pęczek natki pietruszki ●łyżka oleju ●sól, biały pieprz, papryka, majeranek ●2 łyżki kukurydzy z puszki ●50 ml rosołu drobiowego ●1-2 łyżki stopionego masła oraz: marchewka...

  • Składniki: 3 kalarepki, 3 marchwie, główka czosnku, 4 duże pieczarki, 2 ogórki małosolne, 1/4 główki młodej kapusty, 1/2 filetu z kurczaka, 4 łyżki keczupu pikantnego, 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii, 15 dag rozdrobnionego sera żółtego, 3 łyżki oleju.

  • Składniki: 2 średnie bakłażany, cukinia, 30 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 25 dag pieczarek, zioła, 1 szkl. bulionu warzywnego, 15 dag sera typu mozzarella, olej, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka...

  • Składniki na 4 porcje: 2 papryki, 1 cukinia, 1 mały bakłażan, 2 pomidory, 10 gałązek oregano, bułka tarta, sól, pieprz, 60 dag piersi kurczaka, masło, 10 dag fasolki szparagowej, 15 dag grzybów, boczek, 4 plastry szynki, olej.

  • Faszerowana  cukinia

    Składniki: duża cukinia, pierś z kurczaka, 1/4 paczki mieszanki warzyw na patelnię: ziemniaki, papryka, groszek, kukurydza, torebka ryżu, 4 łyżki startego żółtego sera . Dodatkowo: olej, przyprawa do kurczaka gyros, sól, pieprz, maggi, jarzynka.

  • Składniki na 6 porcji: ● 3 kolorowe papryki ● podwójny filet z piersi kurczaka ● 2 torebki ryżu basmati ● 10 dag sera pleśniowego ● 10 dag zielonych oliwek ● 3 szklanki bulionu drobio wego ● 2 ząbki czosnku ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● bazylia.

Przepisy na temat: kurczak faszerowane warzywa
  • Warzywa faszerowane

    Bataty faszerowane żurawiną i pomidorkami Składniki: Danie: 4 średnie bataty pomarańcza 2 łyżki suszonej żurawiny żółte pomidorki garść orzeszków ziemnych opakowanie rukoli(...) parmezanem. Podawaj na zimno. Dyniowe kule Składniki: 2 małe dynie pierś z kurczaka cebula 4 łyżki śmietany 20 dag śmietankowego serka topionego puszka kukurydzy pęczek...

  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki masła chili w proszku pieprz sól Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj soczewicę...

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Proste dania na cały tydzień

    ..., kurczaka, warzywa. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Z pomidorów zdejmij skórkę, duś z pokrojoną w kostkę cebulą i migdałami. Sosem polej zapiekankę.  Naleśniki z selerem naciowym 1. Mąkę(...) z obu stron plastry warzyw. Odkładaj je na ręcznik papierowy, by je osączyć. Układaj warzywa naprzemiennie, jedne plastry na drugich. Udekoruj bazylią. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do drugiego...

  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    ...sałatkę, nie trzeba ograniczać się do jednego dużego naczynia, bowiem małe słoiczki lub niskie pucharki sprawdzą się równie dobrze. Sałatka makaronowa z warzywami i kurczakiem czy pomidory nadziewane(...). Finger food mogą być różnorodne - od tradycyjnych koreczków czy niewielkich kanapek, po mini shish kebaby z indyka z warzywami i sosem jogurtowym czy roladki z cukinii z białym serem i pastą...

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...w połączeniu z różnymi ziołami lub miodowa marynata w połączeniu z ostrymi przyprawami. Za to kurczak dobrze komponuje się z delikatnymi marynatami przygotowanymi na bazie jogurtu naturalnego(...) sprawdzą się w roli deseru. Na grill możesz również wrzucić kukurydzę, domowej roboty bułeczki, faszerowane pieczarki oraz pokrojonego w plastry oscypka. Do pieczywa przygotuj własnej roboty masło...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...z dziesięć, jedenaście gołąbków. Skubie się je? - Najpierw się oskubie, potem się opali, oczyści ładnie, wyczyści wewnątrz i zrobi nadzienie. Jak do kurczaka faszerowanego. Można też wziąć trochę(...), ale w całości położony. Pieczeń, kiedyś zające były... Jak ja bym zająca zjadła, ale dziś nie dostaniesz. Zupa z węgorza Z włoszczyzny ugotować bulion. Dodać liść i ziele. Kiedy warzywa będą...

  • Zdrowa kuchnia na lato

    ...przepis, który jednocześnie nie jest banalny i zadowoli wybrednych smakoszy. Papryka Warzywa są przede wszystkim źródłem wielu witamin, głównie A i C, a także błonnika i składników mineralnych(...) jest przy dużym zmęczeniu. Przedstawiamy przepis na faszerowaną paprykę! Składniki: - 1 duża czerwona papryka - 100 g pieczarek - 1 duża biała cebula -  100 - 150 g fileta z kurczaka...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...bez? Jeśli w menu pojawiają się dania mięsne, to jest to przede wszystkim grillowana baranina, kurczak lub kulki z mielonego mięsa. Popularne są również dania faszerowane. Miłośnicy potraw mięsnych(...). Tak jak różnorodny jest krajobraz i kultura Libanu, tak bogata i zróżnicowana jest libańska kuchnia, a królują w niej warzywa i owoce. Mięsa jada się niewiele - przede wszystkim ze...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...prawosławnego podaje się sarmale de post - faszerowane ryżem z przyprawami. W delcie Dunaju można zakosztować sarmali cu peşte - gołąbków rybnych (!). Z kolei w Marameuszu, zwłaszcza na święta Bożego Narodzenia(...) smażonej na smalcu i zapiekanej w sosie pomidorowym razem z całymi warzywami i wędzoną szynką. W Banacie natomiast, na stołach króluje pilaf bănăţean - pilaw z ryżu i mnóstwa warzyw smażonych na cebulce...