• Informacje na temat:

    kurczak po indyjsku marynata

Artykuły na temat: kurczak po indyjsku marynata
  • Składniki: 60 dag piersi kurczaka, łyżka jasnych rodzynek, łyżka startego imbiru, ząbek czosnku, łyżeczka kurkumy lub mieszanki curry, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki masła, 400 ml śmietany do gotowania, 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu, płaska łyżeczka cukru trzcinowego, łyżka soku z limonki.

  • Kurczak na kilka sposobów

    Z azjatycką glazurą Kurczaka umyć, osuszyć. Nogi związać mocną nitką. Tuszkę oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec 75 minut. Około 15 minut przed końcem pieczenia kurczaka posmarować łyżkami sosu chili. Pędy bambusa osączyć, potem pokroić je na kawałeczki. Ananasa obrać, wyciąć twardy środek, miąższ pokroić na małe kawałki...

  • Sekrety trawy cytrynowej

    Indonezji, Malezji, Sri Lanki, a także w kuchni indyjskiej. Używa się jej w daniach mięsnych, drobiowych i warzywnych curry. Dobrze komponuje się z mleczkiem kokosowym, np. w połączeniu z kurczakiem lub z owocami morza. Łodygi trawy znajdują też zastosowanie w herbatach i aromatycznych marynatach.  W pysznej zupie W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, starty imbir i papryczkę chili. Smaż...

  • Księga smaków: Orzechy nerkowca

    ..., dodaj łyżkę kolendry i przełóż do sosu orzechy. Gotuj, aż wchłoną prawie cały płyn. Podawaj z ryżem, posypane świeżą kolendrą. Kurczak z nerkowcami Filet pokrój w paski. Przygotuj marynatę z sosu sojowego (6 łyżek), z 6 łyżkami wody i octu ryżowego. Kawałki kurczaka włóż do marynaty na 30 minut, a potem podsmaż je na oleju. Gdy się zrumieni, dorzuć pokrojoną w paski papryczkę chili i garść...

  • Orientalna podróż

    Ryż z warzywami po indyjsku Składniki na 4-5 porcji: 30 dag ryżu basmati, 2 łyżki oleju, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 średnie marchewki, 1 duża papryka (pomarańczowa lub żółta), 2/3 szklanki(...) w młynku lub rozetrzyj w moździerzu. Przechowuj w słoiku w ciemnym, suchym miejscu. Kurczak teriyaki Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 szklanka wody, 1/4 szklanki sosu...

  • Dwa w jednym

    ...posypane natką pietruszki. Zupa kurczakowo-porowa (dla 6 osób) Czas przygotowania: 3,5-9 godzin Poziom trudności: Składniki: 1 oczyszczony i umyty kurczak zagrodowy (ok. 1,5 kg), 2 ząbki(...) l bulionu drobiowego, 170 g drylowanych śliwek suszonych, 2 łyżki drobno posiekanego oregano, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, sól do smaku Opcjonalnie: wolnowar Umieść kurczaka w dużym...

Przepisy na temat: kurczak po indyjsku marynata
  • Sałatka indyjska z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Wymieszaj oliwę z garam masalą i natrzyj marynatą mięso. Włóż do miski, przykryj  i odstaw na 30 minut.  2. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na niej mięso na rumiano (po 5 minut z każdej strony). Przykryj, aby doszło, po czym pokrój w cienkie plastry.    3. Na półmisku rozłóż rukolę, następnie kurczaka, pomidory i ogórki. Jogurt wymieszaj z cukrem i kminem. Polej...

  • Indyjska potrawka z ryżem

    ....  3. Odcedź ryż - ma być twardawy. Wymieszaj go z kurkumą i z łyżką oliwy. Na dno głębokiego żaroodpornego naczynia wlej resztę masła. Rozłóż kawałki kurczaka z marynatą. Na wierzchu połóż cały ryż...

  • Ta kuchnia podbije świat!

    ...wprowadzonej przez Amerykanów, rynek zdominowały sieci sprzedające hamburgery i kurczaki smażone w głębokim tłuszczu. Tayang, który w swojej kuchni właśnie przygotowuje delikatną potrawę ze szpiku kostnego(...)). Pomiędzy tym na stole pojawi się między innymi: grillowany kurczak w marynacie z trawy cytrynowej i owoców calamansi i zmrożony sok z calamansi, z imbirem, trawa cytrynową i miodem. Szczególnym...