• Informacje na temat:

    kurczak z cytryną imbirem i chili

Artykuły na temat: kurczak z cytryną imbirem i chili
  • Składniki: • 1,5 kg dyni • mała pierś kurczaka • pomidorki koktajlowe • mleczko kokosowe w puszce • kolendra • cebula • cytryna • czosnek • imbir • chili • sól • pieprz • sos sojowy.

  • Składniki na 4 porcje: kurczak, 4 papryczki chili, garść orzechów włoskich, łyżka mielonego maku, łyżeczka przyprawy curry, łyżeczka tłuczonego kminku, sól, pieprz, cebula, 3 ząbki czosnku, 30 g imbiru, 60 ml oleju, 200 ml mleka kokosowego, limonka i cytryna...

  • Składniki na 6 porcji: 3 piersi kurczaka, 4 papryczki chili, garść orzechów włoskich, łyżka mielonego maku, łyżeczka curry, łyżeczka tłuczonego kminu, cytryna, sól, pieprz, cebula, 3 ząbki czosnku, 30 g imbiru, 60 ml oleju roślinnego, 200 ml mleka kokosowego, limonka, szczypiorek...

  • Składniki na 4 porcje: 4 udka z kurczaka, 2 ząbki czosnku, papryka chili, 2 łyżki oleju, 25 dag szpinaku, sól, tłuczony kolorowy pieprz, 12 dag masła, 5 jajek, 4 kromki chleba tostowego, pół szklanki śmietany, łyżeczka tartego imbiru, cytryna, gałązka tymianku, szklanka białego wina, przyprawa do kurczaka, ostra papryka, 2 łyżki maggi.

  • Grillowane pałeczki z kurczaka

    Składniki na 5 porcji: 10 pałek kurczaka, 1/2 szklanki oliwy, 1 pomarańcza, 1 limonka, 1 cytryna, sól, pieprz, plaster korzenia imbiru, kilka gałązek kolendry. Sos: sok z limonki , 3 krążki ananasa z puszki, 1/2 papryki, 1 pomarańcza, 1/4 łyżeczki chili, 1/4 łyżeczki cukru.

  • Dieta  3D chili. Schudniesz 8 kg w 4 tygodnie

    Trójwymiarowe spalanie kalorii, czyli na trzech płaszczyznach: przyspieszenie metabolizmu, lepsze trawienie, sprawna praca jelit. Wszystko to dzięki trzem grupom specjalnie dobranych przypraw, którymi doprawiamy każde danie. Tak najkrócej można określić 28-dniową dietę 3D chili. Jesz smacznie, bez liczenia kalorii.

  • Kurczak na wzmocnienie

    Przygotuj drób z imbirem, a wspomoże odporność twojego organizmu.

  • Składniki: 25 dag piersi kurczaka, sól, 2 chili, 5 dag imbiru, pasta sambal oelek, pieprz, 5 listków szałwii, cytryna, 4 łyżki oleju, 24 małe ziemniaki, 16 pomidorków koktajlowych, 8 małych cebulek, 1 papryka.

  • Skład na 5 porcji: ● 10 podudzi kurczaka. Marynata: ● 75 ml oliwy ● sok z pomarańczy ● limonka ● cytryna ● kawałek korzenia imbiru ● świeża kolendra ● sól, pieprz. Salsa: ● 90 g ananasa z puszki ● pomarańcza ● 1/4 papryki ● 1/4 łyżeczki cukru ● 1/4 łyżeczki chili ● sok z 1/4 limonki.

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.