• Informacje na temat:

    laciate masa

Artykuły na temat: laciate masa
  • Składniki: 4 jajka, 15 ły żek cukru, kakao, 150 ml oleju, 1 i 3/4 l mleka, 12 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, sól, 4 op. budyniu waniliowego, 33 dag masła, 100 ml likieru jajecznego, gorzka czekolada, wiórki kokosowe

  • ...lodówki, aby masa stężała. 4. Czekoladę pokrusz drobno lub posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko wystudź, wymieszaj ze śmietaną. Posmaruj gotowe ciasto. Czas ok. 50 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 zł. Masa ananasowa Rozpuść w 2 szkl. wody 2 opakowania cytrynowej galaretki. Osobno, w szklance wody, rozpuść 2 budynie śmietankowe. Wlej do galaretki. Dodaj...

  • Składniki: 2 szkl. mąki, 20 dag masła, 1,5 szkl. cukru, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 5 jajek, proszek do piecz., 1 kg sera, sól, 1 op. budyniu, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 szkl. kremówki, 3 łyżki kakao, polewa

  • Składniki: 10 dag gorzkiej czekolady, 5 dag masła albo margaryny, 10 dag cukru, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 50 dag mielonego twarogu, 7,5 dag kwaśnej śmietany, 3 jajka, 1 torebka budyniu waniliowego, 1,5 łyżki kaszy manny, 1 łyżeczka kakao, tłuszcz i tarta bułka do foremki.

  • Łaciaty serniczek

    Dwukolorowe łatwe ciasto.

  • Ciasto: 2/5 kostki do pieczenia (100 g), 1 jajko, 1 szklanka mąki (170 g), 1/4 szklanki cukru (60 g), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao (30 g) Masa serowa: 400 g twarogu, 3 jajka, 2/5 kostki do pieczenia (100 g), 2/5 szklanki cukru (100g), 1 budyń waniliowy, lody o smaku caffe latte...

  • Składniki na 12 porcji: 1 kg mielonego białego sera, 1,5 szklanki cukru, 5 jajek, 25 dag śmietany, 4 łyżki mąki, 1 op. cukru waniliowego, 5 dag gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki kawy instant, czekoladowe wiórki.

  • ...1. Proszek budyniowy wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz 100 ml mleka. Zagotuj resztę mleka. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj dalej przez minutę, aż budyń zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Przykryj kawałkiem folii aluminiowej i odstaw do wystudzenia. 2. Dużą blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Utrzyj 50 dag masła z 40 dag cukru i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Składniki: 20 dag wiórków kokosowych, 45 dag cukru, 40 dag mąki, 1 torebka cukru wanilinowego, 10 jajek, 30 dag gorzkiej czekolady, 25 dag masła, szczypta soli, pół torebki proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy.