• Informacje na temat:

    laciate w proszku przygotowanie

Artykuły na temat: laciate w proszku przygotowanie
  • Składniki: 4 jajka, 15 ły żek cukru, kakao, 150 ml oleju, 1 i 3/4 l mleka, 12 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, sól, 4 op. budyniu waniliowego, 33 dag masła, 100 ml likieru jajecznego, gorzka czekolada, wiórki kokosowe...

  • Składniki na 12-15 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka kakao, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: ½ opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego, 3/4 szklanki mleka, 3 łyżki cukru, ½ kostki miękkiej margaryny, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 4 łyżki dżemu morelowego.

  • ...1. Zagnieć ciasto z mąki, zimnego masła, połowy szklanki cukru, kwaśnej śmietany, 2 żółtek oraz łyżeczki proszku do pieczenia. Formę wyłóż pergaminem, wylep przygotowanym ciastem. 2. Pozostałe żółtka zmiksuj z resztą cukru. Dalej miksując, stopniowo dodawaj zmielony biały ser, budyń w proszku (np. waniliowy), mąkę pszenną i ziemniaczaną. 3. Wszystkie białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem...

  • ...1. Jajka rozbij. Białka ubij na sztywno z 10 dag cukru. Dodaj żółtka i 125 ml mleka. Wsyp mąkę przesianą z połową opakowania proszku do pieczenia, wlej olej. Składniki połącz. Połowę ciasta wlej do tortownicy. 2. Do reszty ciasta wlej 125 ml mleka. Dodaj 4 dag kakao oraz łyżeczkę kawy rozpuszczalnej w proszku, wymieszaj. Wylej na jasne ciasto. Piecz ok. 30 min w 160 st. 3. Z reszty mleka...

  • Ciasto: 2/5 kostki do pieczenia (100 g), 1 jajko, 1 szklanka mąki (170 g), 1/4 szklanki cukru (60 g), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao (30 g) Masa serowa: 400 g twarogu, 3 jajka, 2/5 kostki do pieczenia (100 g), 2/5 szklanki cukru (100g), 1 budyń waniliowy, lody o smaku caffe latte...

  • Składniki na 24 porcje: 1 op. budyniu waniliowego, 600 ml mleka, 3 łyżki + 40 dag cukru, 60 dag miękkiego masła, 1 op. cukru waniliowego, 8 jajek, 50 dag mąki, 1 op. proszku do pieczenia, 5 dag kakao, 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag cukru pudru, tłuszcz i mąka do blachy...

  • Składniki: 20 dag wiórków kokosowych, 45 dag cukru, 40 dag mąki, 1 torebka cukru wanilinowego, 10 jajek, 30 dag gorzkiej czekolady, 25 dag masła, szczypta soli, pół torebki proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy.