• Informacje na temat:

    lagodne zalewy

Artykuły na temat: lagodne zalewy
  • Składniki na 4 sztuki: 2 kajzerki, 10 dag piersi z kurczaka, 5 dag utartego sera mozzarella, 4 plastry ananasa z puszki (bez zalewy), 4 łyżki keczupu łagodnego, 4 łyżki kiełków fasoli mung, 4 krążki cebuli, 1 łyżka posiekanej natki, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz...

  • ...1. Przygotuj ją w łagodnej wersji: z pietruszką, tymiankiem, oliwą i innymi ziołami. Mięso (np. schab) przełóż do naczynia i zalej marynatą. Od czasu do czasu lekko ją zamieszaj i przewróć mięso. Po godzinie wyjmij je i piecz. 2. W wersji na ostro do zalewy dodaj po prostu zmiażdżony czosnek, szczyptę chili i ostrą mieloną papryczkę. 3. A może przygotujesz...

  • Rolmopsy  z warzywami

    ...1 Filety śledziowe osącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na desce skórą do dołu. Wymieszaj miód (najlepiej naturalny) z musztardą na gładką masę, posmaruj nią wszystkie filety, posyp odrobiną roztartego w moździerzu kolorowego pieprzu. 2 Ogórki konserwowe pokrój na ćwiartki, obraną czerwoną cebulę w krążki. Marchewkę oczyść, pokrój w słupki. Kapary osącz z zalewy. Umyj i osusz gałązki...

  • Zawijaski z piersi indyka z szynką i mozzarellą

    Czas przygotowania: 30 minut. 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 3,50 zł 1. Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 6 niewielkich kawałków. Każdy z nich umieść pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej i lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Usuń folię, a mięso lekko posyp solą oraz pieprzem. 2. Mozzarellę osącz z zalewy zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj...

  • Żeberka marynowane z chili i tymiankiem

    Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje. Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy. Z ketchupu, musztardy, oleju, soli...

  • ...❶ Zapekluj szynkę: 2 litry wody zagotuj z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, majerankiem oraz papryką, po czym włóż do zalewy i wstaw do lodówki na 4-5 dni. ❷ Skruszałe mięso umyj, osusz i włóż do brytfanny. Polej je sokiem z jednej pomarańczy, a następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do 180

  • ...1. Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem. 2. Papryczkę i paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Natkę umyć, posiekać. Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy. 3. Mięso wymieszać z warzywami, przecierem pomidorowym, przyprawami, jajkiem, serem, wystudzoną cebulą i połową natki. Z masy mięsnej formować owalne kotlety. Smażyć na rozgrzanej...

  • Śledzie po góralsku

    Składniki na 8 porcji: - 30 dag filetów śledziowych w oleju, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki zielonego groszku konserwowego, - 1/2 czerwonej papryki, 2 dymki, - jeden oscypek, - sól, pieprz, - 1/2 łyżeczki cukru, - łyżka oliwy. Przyrządzanie: Filety śledziowe osączyć z zalewy. Jeśli ktoś lubi śledzie bardzo łagodne w smaku, może je wymoczyć około godziny w wodzie i dopiero osączyć...

  • Czeskie Morawy. Uroki Toskanii w dobrej cenie

    ...dorównują tylko toskańskie widoki! Całości dopełniają Nowe Młyny – trzy sztuczne zbiorniki wodne utworzone na rzece DyjÍ. Można dojechać tu jedną z dwóch grobli dzielących zalewy – wąską i niezwykle...

  • Czerwona, żółta, zielona

    ...do smażenia. Ewentualnie: chrupki nachos lub jasne pieczywo. Przygotowanie: Fasolę odcedź z zalewy i odstaw. Cebulę i czosnek obierz z łupin. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę...

Przepisy na temat: lagodne zalewy
  • Żeberka z chili i tymiankiem

    Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje. Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy. Z ketchupu, musztardy, oleju, soli...

  • Śledzie po góralsku

    Składniki na 8 porcji: - 30 dag filetów śledziowych w oleju, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki zielonego groszku konserwowego, - 1/2 czerwonej papryki, 2 dymki, - jeden oscypek, - sól, pieprz, - 1/2 łyżeczki cukru, - łyżka oliwy. Przyrządzanie: Filety śledziowe osączyć z zalewy. Jeśli ktoś lubi śledzie bardzo łagodne w smaku, może je wymoczyć około godziny w wodzie i dopiero osączyć...