• Informacje na temat:

    lane kluski do zupy

Artykuły na temat: lane kluski do zupy
  • Nowe kluseczki Sposób na zupę : Do zup zwykle dodajesz makaron lub ryż? Wypróbuj inne pomysły, dzięki którym pierwsze danie stanie się wyjątkowe! Polecam np. ziołowe lane kluseczki. Pasują i do bulionu, i do pomidorowej. Urozmaicą też smak warzywnych kremów. Lane inaczej: Przygotujesz je, ucierając 1 jajko z 3 łyżkami mąki pszennej oraz szczyptą soli. Rób to tak długo...

  • ...ciasto na lane kluski, mąkę rozrób z jajkiem i odrobiną wody. Wlewaj strumieniem do gotującej się zupy. 4. Zupę dopraw do smaku jogurtem naturalnym. 5. Przed podaniem posyp pomidorową koperkiem...

  • Składniki na 6 porcji: pół kilograma porów, cebula, litr wywaru mięsnego, 2 łyżki masła, 50 ml śmietany 18%, sól, pieprz, 4 łyżki startego żółtego sera, rozmaryn; Kluski: jajko, 1,5 łyżki mąki...

  • Ulubione kluski

    Krajane, leniwe czy lane - dorośli darzą je sentymentem, a dzieci wręcz uwielbiają. Dowiedz się o nich więcej.

  • Składniki na 6 porcji: • pół kilograma porów • cebula • litr wywaru mięsnego • 2 łyżki masła • 50 ml śmietany • sól • pieprz • 4 łyżki startego żółtego sera • rozmaryn. Kluski: • jajko • 1,5 łyżki mąki.

  • ...pieprzem. Dodaj masło. 1-2 chochelki gorącej zupy rozmieszaj ze śmietaną. Wlej do garnka, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. 3 W osobnym naczyniu wymieszaj rozkłócone jajko z mąką oraz szczyptą soli. Powstałe ciasto wlewaj cienkim strumykiem do wrzącej zupy, cały czas mieszając. Gdy lane kluski stwardnieją (po 2-3 minutach), zdejmij zupę z ognia. Przed podaniem posyp startym żółtym serem oraz...

  • Zupa koperkowa po 1.  roku

    Przygotowanie: Starannie oczyść oraz umyj warzywa. Dokładnie umyj mięso. Obydwa składniki zalej 500 ml wody i gotuj, aż staną się miękkie. Odcedź mięso i warzywa (marchew pokrój w talarki i włóż z powrotem), a do wywaru dodaj połowę posiekanego koperku. Z mąki i jajka przygotuj ciasto na lane kluski. Wlewaj je cienkim strumieniem do wrzącej zupy, by powstały...

  • Zupa koperkowa - po 1. roku

    ...pokroić w talarki i włożyć z powrotem), a do wywaru dodaj połowę posiekanego koperku. 3. Z mąki i jajka przygotuj ciasto na lane kluski. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wlewaj je bardzo cienkim strumieniem do wrzącej zupy tak, by powstały niewielkie kluseczki. 4. Potem zagotuj zupkę, dopraw ją śmietaną oraz resztą drobno pokrojonego koperku.

  • Pomidorowa z kluseczkami po 18. miesiącu

    .... Ugotuj je w niewielkiej ilości wody z łyżeczką masła, a następnie zmiksuj na gładką papkę. Dodaj do wywaru i zagotuj. 3. Aby przygotować ciasto na lane kluski, mąkę rozrób z jajkiem i odrobiną wody. Wlewaj strumieniem do gotującej się zupy. 4. Zupę dopraw do smaku jogurtem naturalnym. 5. Przed podaniem posyp pomidorową koperkiem.

  • Rosół po japońsku

    ...większą głębię smaku zyskuje zupa. Najbardziej klasyczne połączenie to po prostu kluski zalane wywarem z kurczaka i doprawione sosem sojowym. W niektórych regionach Japonii kurczak jest zastępowany(...)" dość niedawno, na fali popularności wietnamskiej zupy pho i wrodzonej miłości do rosołu. Dołożyły się też do tego trendy amerykańskie (ramen kilka lat temu stał się superpopularny w trendsetterskiej...

Przepisy na temat: lane kluski do zupy
  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    ...lane kluski, wlewa się ubite jajka ze startym parmezanem. Taką zupę przyprawia się odrobiną soku z cytryny i natką pietruszki. Bez parmezanu nie uda się żadne risotto. To on zapewnia jego aksamitną strukturę. Starty ser dodajemy do risotto z dynią, cukinią, szafranem. Kawałek skórki z parmezanu dodany do gotowania poprawi smak każdej gęstej włoskiej zupy warzywnej, minestrone. Doskonały jest też...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...: "Kluchy i kapusta". Takie gotowane kluski z kartofli. Nie lane. Z tartych ziemniaków. Ze słodką kapustą, nie kiszoną. Ksiądz mówi: "O, to ja tego nie będę jadł, ja już nie mogę, całe lata czegoś(...) by powstała jednolita, spójna masa. Nie może być za rzadka, bo się kluski rozlecą. Wrzucić na wrzącą wodę. Gotować około 12 minut, aż zmiękną. Kluski podawać z kapustą, polane skwarkami. Zdarzało...

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...się w rosołowej kąpieli? Na początek - szczypta soli. Nieźle namiesza! Następnie do zupy dumnie wkracza pieprz - czarny, ziarnisty i świeżo mielony! Rosołowe spa? Z jego usług bardzo często...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- z kluseczkami z lanego ciasta. W delcie Dunaju koniecznie trzeba spróbować natomiast znakomitej borş pescaresc - barszczu rybnego, na wodzie z Dunaju, z mamałygą. Szczególnym rodzajem zupy podawanej zwłaszcza(...)Niewątpliwie najlepszym tego przykładem jest kuchnia. Wyśmienite "orientalne" słodycze i desery, zawiesiste "rosyjskie" zupy, delikatne tokánye, jak też wszechobecne mămăligă - wszystko to znaleźć...

Dyskusje na temat: lane kluski do zupy