• Informacje na temat:

    lane kluski z pietruszką

Artykuły na temat: lane kluski z pietruszką
  • ...1. Wbij jajko do kubeczka, dodaj mąkę i sól. Łyżką lub widelcem ucieraj składniki tak długo, aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Im dokładniej będzie wymieszane (bez grudek), tym smaczniejsze będą kluski. 2. Wylewaj ciasto stopniowo na gotującą się wodę, zupę lub mleko. Gotuj kilka minut. Kluski z wody odcedź, te w zupie lub w mleku – od razu podawaj. Do ciasta możesz dodać...

  • Składniki :  ok. kg. kurczaka, włoszczyzna,  cebula, 2 liście laurowe, 5 ziaren pieprzu, 5 ziaren ziela angielskiego, natka pietruszki, sól,pieprz. Lane kluseczki:  6 jajek, pół szklanki wody, 9 kopiastych łyżek mąki, kopiasta łyżka kaszki manny, sól...

  • Składniki dla 4 osób: 30 dag wołowiny • 2 skrzydełka kurczaka • włoszczyzna • cebula • liść laurowy • ziele angielskie • lubczyk • kurkuma • sól • pieprz Kluski: • jajko • sól • niepełna szklanka mąki (ok. 13 dag) • łyżka wody...

  • Składniki dla 4 osób: 2 marchewki • pietruszka • 4 łodygi selera naciowego • seler korzeniowy • świeży ogórek • cukinia • 4 pory • 2 łyżki masła klarowanego • 2 łyżki oleju • liść laurowy • ziele angielskie • świeży rozmaryn • cebula • sól • pieprz Kluski: • 2 jajka • 4 łyżki mąki...

  • ...1. Zgotuj 1,5 litra wody. Posól i dodaj obrana włoszczyznę. Ugotuj wywar wyjmij warzywa. 2. W misce wymieszaj mąkę, jajka i trochę wody, by powstało rzadkie lane ciasto. Wylej je cienka strużką na gotujący się bulion. 3. Gdy kluski wypłyną, zdejmij garnek z ognia. Dodaj masło posiekany koperek i śmietanę...

  • ...około 20 minut. Nasza rada Najlepszym dodatkiem do takiego rosołu jest makaron ryżowy. Jeśli nie mamy, może być po prostu cienki makaron lub lane kluski. Przygotowanie: ok. 60 minut...

  • Rosół po japońsku

    ...większą głębię smaku zyskuje zupa. Najbardziej klasyczne połączenie to po prostu kluski zalane wywarem z kurczaka i doprawione sosem sojowym. W niektórych regionach Japonii kurczak jest zastępowany wieprzowiną. W innych dominują owoce morza czy suszone anchois. Kluski mogą być jajeczne, ale nie muszą, cienkie lub grubsze. Tak jak w przypadku steków w klasycznych restauracjach kelner lub szef kuchni...

  • Bosacka: Rosół czy bulion?

    ...makaronu można przygotować kluski lane. Szybkie i proste do zrobienia. Wystarczą jajka i mąka. Dwa jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżki mąki. Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy. Jeśli będzie za gęsta, dolewamy odrobinę wody i ponownie mieszamy. Wlewamy na gotujący się rosół. Kluski lane mają 93 kcal w 100 g, makaron dwujajeczny ugotowany to 125 kcal w 100 g. Katarzyna Bosacka...

  • Śniadanie, obiad i kolację dziel na dwie porcje.

  • Kolacja na smaczny sen

    ...zbożowych. Przed snem możesz więc zaproponować brzdącowi płatki kukurydziane lub kluski lane na mleku krowim (najlepiej 3,2 proc.) lub mleku junior. Staraj się wybierać dla dziecka produkty jak...

Przepisy na temat: lane kluski z pietruszką
  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    ...lane kluski, wlewa się ubite jajka ze startym parmezanem. Taką zupę przyprawia się odrobiną soku z cytryny i natką pietruszki. Bez parmezanu nie uda się żadne risotto. To on zapewnia jego aksamitną...

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    Rosół to niezaprzeczalnie król niedzielnego obiadu, stały bywalec polskich stołów. Ochoczo serwowany na co dzień i od święta. Wszyscy doskonale znamy oraz doceniamy jego wyjątkowy smak. Co takiego ma w sobie, że możemy go jeść i jeść? Poznaj tajemnice rosołu oczko po oczku!